Tehnologie

Tu stii sa alegi in mod corect un hidrofor pentru gospodaria ta?

0

Unul dintre cele mai importante elemente necesare vietii este apa. Fara apa, omul nu ar putea sa supravietuiasca, iar gradina nu ar mai avea cum sa fie plina de flori sau de legume si fructe.

In zonele in care apa potabila nu este accesibila printr-o retea public, se recomanda achizitionarea unui hidrofor, pentru a scoate apa direct de la sursa si pentru a o distribui in locuinta, dar si in gospodarie.

Aplicatiile hidrofrului includ alimentarea cu apa a locuintelor individuale care nu sunt racordate la o retea de distribuire a apei potabile, pentru asigurarea necesarului de debit si de presiune in locuintele racordate la o retea de distributie cu debite si presiuni variabile in cazul sistemelor de alimentare cu apa, pentru ingrijirea cu costuri reduse a gradinii si a peluzei sau pentru transvazarea apei curate.

Daca, pana nu demult, oamenii se intrebau de unde pot sa achizitioneze un hidrofor, acum ei au la dispozitie o gama variata de hidrofoare online, de unde il pot alege pe cel potrivit pentru necesitatile lor.

Care sunt criteriile de alegere a hidroforului?

Alegerea hidroforului este una dintre cele mai mari provocari ale celor care locuiesc in mediul rural si nu numai. Deoarece infrastructura este foarte slab dezvoltata in mediul rural, in unele localitati nu exista legatura la instalatia de apa si de canalizare, iar o simpla fantana nu se va dovedi suficienta pentru a alimenta o gospodarie, indeosebi o gospodarie cu gradina.

Un hidrofor bun are rolul de a extrage apa, de a o filtra si de a o transporta mai departe, la unitatile din casa si la sistemele de irigare de afara. Hidroforul este o investitie destul de semnificativa, fiind un utilaj care trebuie sa functioneze fara probleme multi ani la rand, indiferent de conditiile de mediu si de temperatura.

Pentru a alege un hidrofor bun, clientii trebuie sa aiba in primul rand in vedere performanta, nu aspectul. Componentele unui hidrofor bun includ motorul, sistemul de electricitate, pompa, filtrul de apa, rezervorul, cablul de alimentare si presostatul.

Inainte de a cumpara un anumit model de hidrofor, clientii trebuie sa stie daca au nevoie de un hidrofor de suprafata, care actioneaza in cazul surselor de apa de pana la 10 metri, sau submersibil, care functioneaza in cazul surselor de apa aflate la o adancime mai mare de 10 metri.

Mai mult decat atat, conteaza foarte mult si materialele din care este realizat hidroforul, acestea fiind fonta sau inoxul, materiale ideale care trebuie sa se regaseasca in compozitie, chiar daca mai exista si alte materiale suplimentare.

Pompa este un element principal al hidroforului, care dicteaza si performantele acestuia. Puterea se exprima in wati, iar clientii trebuie sa ia in calcul faptul ca un numar ridicat de wati inseamna ca hidroforul este capabil sa extraga apa de la adancimi mai mari.

Nu in ultimul rand, alegerea hidroforului se face si in functie de amorsare sau de presiune, unul din elementele cruciale in procesul de impingere a apei spre suprafata.

Cu cat presiunea este mai mare, cu atat hidroforul va putea impinge apa de la adancimi mai mari si pe distante mai mari. Un hidrofor bun va avea si functia de auto-amorsare si un manometru care sa indice numarul de bari.

Persoanele timide, dar cu fantezii erotice pot sa isi comande jucarii sexuale din mediul online

Articolul precedent

EXPO PLAST 2019, evenimentul numarul 1 in industria prelucrarii materialelor plastice, incepe marti, 12 noiembrie

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Tehnologie