AcasăTravelVacanță în Turcia: ce are de oferit țara preferată a turiștilor români?...

Vacanță în Turcia: ce are de oferit țara preferată a turiștilor români? De ce este o destinație atât de populară?

Publicat pe

Articole

Marea Britanie si UE ar fi ajuns la un acord privind serviciile financiare dupa Brexit

Premierul britanic Theresa May a ajuns la un acord cu Uniunea Europeana care le-ar permite companiilor britanice de servicii financiare sa aiba acces la pietele europene dupa Brexit, relateaza joi cotidianul The Times.Negociatorii britanici si europeni au ajuns la un acord asupra tuturor aspectelor...

Turcia impresionează printr-o istorie și tradiție extrem de bogate, care câștigă inima turiștilor în special datorită monumentelor sale unice. Aici influențele europene sunt combinate cu urme vechi și orientale. De ce merită să alegi această destinație pentru următoarea călătorie de vacanță?

Turcia este situată parțial în Europa și parțial în Asia. Deși religia dominantă este Islamul, acesta nu este un stat religios și locuitorii săi sunt apropiați de valorile culturii occidentale. Țara este considerată extrem de colorată și distractivă. Toată lumea va găsi ceva pentru ei înșiși: entuziaștii relaxării se vor relaxa pe plajele de nisip din Riviera Turcească, dacă vor alege din numeroasele oferte Antalya,  cei care caută distracție vor vizita numeroase cluburi și baruri, iar iubitorii  istoriei nu vor fi, de asemenea, dezamăgiți de numărul de locuri minunate ce așteaptă să fie descoperite.

Turcia este considerată una dintre cele mai frumoase țări ale Mediteranei, iar atractivitatea sa este apreciată de turiștii din multe țări, inclusiv România. De mulți ani, a fost una dintre cele mai populare destinații de vacanță alese de români. Această tendință nu este surprinzătoare: prețuri accesibile, o ofertă variată de vacanță și o garanție a vremii bune în plin sezon sunt principalele motive care te determină să-ți petreci vacanța aici.

Ce merită să vezi în Turcia?

În funcție de așteptările tale, poți alege multe locuri care merită atenție. Pentru mulți turiști, o vizită obligatorie în timpul șederii lor în Turcia este Istanbulul și admiră amestecul neobișnuit de obiceiuri care îl caracterizează. Este un oraș multicultural, unde structurile moderne sunt ridicate lângă moschei, iar secularismul este împletit cu religiozitatea. 

Hagia Sophia, al patrulea cel mai mare templu religios din lume, situat aici, este impresionant nu numai prin dimensiunile sale. Merită, de asemenea, să te oprești în fața Moscheii Albastre sau să admiri vederea asupra întregului oraș din Turnul Galata. Numeroasele bazare colorate sunt, de asemenea, tentante, cerând negocieri de prețuri cu vânzătorii turci!

Cu toate acestea, cea mai populară din Turcia este Riviera Turcească și, din ce în ce mai des, și Coasta Mării Egee, cunoscută sub numele de Turcia Mării Egee. Aici se află de ani buni cele mai renumite stațiuni în care clienții au încredere în sezonul de vacanță.

De obicei, printre alegerile turiștilor, se află Riviera Turcească. Regiunea Riviera Turcească include Antalya și Alanya – cele mai mari două centre de divertisment sau orașe mai mici precum Belek sau Olympos, renumite pentru așa-numitele incendii Chimera, singurul astfel de fenomen din lume.

Viața este vibrantă în special în Alanya. Aici poți găsi cel mai mare număr de baruri, cluburi și discoteci, dar și plaje cu nisip, așa că acest loc va satisface așteptările acelor turiști care se concentrează pe distracție și relaxare. Dar, în aceeași măsură, este o locație foarte potrivită și pentru familiile cu copii.

Ultimele articole

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Gestionarea riscului în trading: Cum să-ți protejezi capitalul și să-ți maximizezi profiturile

Tradingul este o activitate financiară care implică un grad semnificativ de risc. Pentru a...

Jurassic Park: Survival, un nou joc video de aventură, așteptat să fie lansat în 2024

Franciza Jurassic Park continuă să fie în centrul atenției în lumea divertismentului, atât pe...

Articole asemanatoare

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Gestionarea riscului în trading: Cum să-ți protejezi capitalul și să-ți maximizezi profiturile

Tradingul este o activitate financiară care implică un grad semnificativ de risc. Pentru a...