Lifestyle

Valori nutriționale și beneficiile fructelor de aronia asupra sănătății

0

Fructele de aronia sunt fructele produse de un arbust originar din estul Canadei și din estul Statelor Unite.

Chiar dacă mulți descriu fructele de aronia ca fiind prea acrișoare pentru a fi consumate, ele sunt folosite în alimente și băuturi datorită beneficiilor pentru sănătate. Există mai multe studii care susțin utilizarea fructelor de aronia pentru o sănătate mai bună, ceea ce face ca în ultimul timp sucul de aronia să fie deosebit de apreciat și în România.

Informații nutriționale

Următoarele informații sunt pentru o singură porție (100 grame sau aproximativ 3/4 cană) de fructe de aronia:

Calorii: 47

Grăsime: 0,5g

Sodiu: 1 mg

Carbohidrați: 9,6g

Zaharuri: 4.3g

Fibre: 5,3g

Proteine: 1,4g

Carbohidrați

O porție de 100 de grame de fructe de aronia conține aproximativ 47 de calorii. Majoritatea caloriilor sunt carbohidrați.

      Veți beneficia de 5,3 grame de fibre dacă consumați o porție de fructe de aronia. Consumul de fibre îmbunătățește digestia și vă ajută să vă simțiți sătui după ce ați mâncat. Potrivit Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA, fibrele pot oferi alte beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare. Valoarea zilnică de fibre este de 25 de grame (pe baza unei diete de 2000 de calorii pe zi).

      Există 4,3 grame de zahăr natural în fructele de aronia. Sarcina glicemică a unei porții de 100 de grame de fructe de aronia este estimată la 3, făcându-l un aliment glicemic scăzut. Sarcina glicemică se referă la dimensiunea unei porții atunci când se ia în considerare impactul alimentelor asupra glicemiei.

Grăsimi

Există mai puțin de un gram de grăsime într-o porție de fructe de aronia.

Proteine

Fructele de aronia furnizează o cantitate foarte mică de proteine, aproximativ 1,4 grame pe porție.

Vitamine și minerale

Fructele de aronia sunt o sursă foarte bună de vitamina C, oferind aproximativ 21 miligrame sau aproximativ 35% din aportul zilnic recomandat. Fructele conțin, de asemenea, vitamina K, oferind 13,5 micrograme sau 17% din aportul zilnic recomandat. Sunt, de asemenea, o sursă de vitamina A (7% din nevoile zilnice), de vitamina E (8%) și folat (6%).

      Fructele de aronia conțin mangan, un mineral care vă ajută corpul să mențină un creier și un sistem nervos sănătoase. O singură porție de fructe de aronia oferă 0,6 miligrame sau aproximativ 32% din aportul zilnic recomandat. Veți obține, de asemenea, cantități mici de zinc, fier, calciu și potasiu dintr-o porție de fructe de aronia.

Beneficii pentru sănătate

Aronia este consumat în întreaga lume, dar mai ales în Europa de Est și Rusia, în încercarea de a obține anumite beneficii pentru sănătate sau de a trata afecțiuni, inclusiv colesterol ridicat, tensiune arterială crescută, diabet, infecții ale vezicii urinare, cancer de sân, artrită, obezitate, modificări ale metabolismului grăsimilor, și infertilitatea la bărbați.

Se crede că indienii americani consumau boabe de aronia pentru a combate răceala obișnuită. Unele dintre aceste beneficii, dar nu toate, sunt susținute de dovezi științifice puternice.

Previn anumite boli

Boabele de aronia sunt o sursă excelentă de antioxidanți, în special polifenoli, cum ar fi acizii fenolici (acizi neo-clorogenici și clorogenici) și flavonoidele (antocianine, proantocianidine și flavonoli). Se știe că polifenolii promovează o sănătate bună într-o varietate de moduri.

Cercetătorii afirmă că acești compuși pot ajuta la protejarea organismului împotriva anumitor boli, inclusiv tulburări metabolice, diabet, boli cardiovasculare și hipertensiune. Cu toate acestea, oamenii de știință recunosc, de asemenea, că polifenolii din fructele de aronia variază în funcție de soiul specific, de nivelul de coacere a fructelor și de condițiile climatice.

 

 

 

 

Topul celor mai frumoase palate din Europa

Articolul precedent

Avantajele folosirii unei prese pentru balotat PET-uri şi provocările acestei alegeri

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Lifestyle