AcasăLifestyleValori nutriționale și beneficiile fructelor de aronia asupra sănătății

Valori nutriționale și beneficiile fructelor de aronia asupra sănătății

Publicat pe

Articole

Citu: Suntem gata cu rectificarea bugetara, luni am putea veni cu ea in sedinta

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a anuntat joi ca rectificarea bugetara este gata si ar putea veni cu ea in sedinta de guvern de luni.„In ceea ce priveste rectificarea bugetara, comunicarea cu ordonatorii de credite este terminata, noi trebuie sa mai punem concluziile pe...

Fructele de aronia sunt fructele produse de un arbust originar din estul Canadei și din estul Statelor Unite.

Chiar dacă mulți descriu fructele de aronia ca fiind prea acrișoare pentru a fi consumate, ele sunt folosite în alimente și băuturi datorită beneficiilor pentru sănătate. Există mai multe studii care susțin utilizarea fructelor de aronia pentru o sănătate mai bună, ceea ce face ca în ultimul timp sucul de aronia să fie deosebit de apreciat și în România.

Informații nutriționale

Următoarele informații sunt pentru o singură porție (100 grame sau aproximativ 3/4 cană) de fructe de aronia:

Calorii: 47

Grăsime: 0,5g

Sodiu: 1 mg

Carbohidrați: 9,6g

Zaharuri: 4.3g

Fibre: 5,3g

Proteine: 1,4g

Carbohidrați

O porție de 100 de grame de fructe de aronia conține aproximativ 47 de calorii. Majoritatea caloriilor sunt carbohidrați.

      Veți beneficia de 5,3 grame de fibre dacă consumați o porție de fructe de aronia. Consumul de fibre îmbunătățește digestia și vă ajută să vă simțiți sătui după ce ați mâncat. Potrivit Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA, fibrele pot oferi alte beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare. Valoarea zilnică de fibre este de 25 de grame (pe baza unei diete de 2000 de calorii pe zi).

      Există 4,3 grame de zahăr natural în fructele de aronia. Sarcina glicemică a unei porții de 100 de grame de fructe de aronia este estimată la 3, făcându-l un aliment glicemic scăzut. Sarcina glicemică se referă la dimensiunea unei porții atunci când se ia în considerare impactul alimentelor asupra glicemiei.

Grăsimi

Există mai puțin de un gram de grăsime într-o porție de fructe de aronia.

Proteine

Fructele de aronia furnizează o cantitate foarte mică de proteine, aproximativ 1,4 grame pe porție.

Vitamine și minerale

Fructele de aronia sunt o sursă foarte bună de vitamina C, oferind aproximativ 21 miligrame sau aproximativ 35% din aportul zilnic recomandat. Fructele conțin, de asemenea, vitamina K, oferind 13,5 micrograme sau 17% din aportul zilnic recomandat. Sunt, de asemenea, o sursă de vitamina A (7% din nevoile zilnice), de vitamina E (8%) și folat (6%).

      Fructele de aronia conțin mangan, un mineral care vă ajută corpul să mențină un creier și un sistem nervos sănătoase. O singură porție de fructe de aronia oferă 0,6 miligrame sau aproximativ 32% din aportul zilnic recomandat. Veți obține, de asemenea, cantități mici de zinc, fier, calciu și potasiu dintr-o porție de fructe de aronia.

Beneficii pentru sănătate

Aronia este consumat în întreaga lume, dar mai ales în Europa de Est și Rusia, în încercarea de a obține anumite beneficii pentru sănătate sau de a trata afecțiuni, inclusiv colesterol ridicat, tensiune arterială crescută, diabet, infecții ale vezicii urinare, cancer de sân, artrită, obezitate, modificări ale metabolismului grăsimilor, și infertilitatea la bărbați.

Se crede că indienii americani consumau boabe de aronia pentru a combate răceala obișnuită. Unele dintre aceste beneficii, dar nu toate, sunt susținute de dovezi științifice puternice.

Previn anumite boli

Boabele de aronia sunt o sursă excelentă de antioxidanți, în special polifenoli, cum ar fi acizii fenolici (acizi neo-clorogenici și clorogenici) și flavonoidele (antocianine, proantocianidine și flavonoli). Se știe că polifenolii promovează o sănătate bună într-o varietate de moduri.

Cercetătorii afirmă că acești compuși pot ajuta la protejarea organismului împotriva anumitor boli, inclusiv tulburări metabolice, diabet, boli cardiovasculare și hipertensiune. Cu toate acestea, oamenii de știință recunosc, de asemenea, că polifenolii din fructele de aronia variază în funcție de soiul specific, de nivelul de coacere a fructelor și de condițiile climatice.

 

 

 

 

Ultimele articole

Nu știi dacă să îți cumperi o casă sau un apartament? Vezi aici ce lucruri trebuie să ai în vedere pentru această decizie

Decizia de a-ți cumpăra propria locuință este una dintre cele mai importante hotărâri pe...

Cum să organizezi un grătar în aer liber? 5 sfaturi utile

Organizarea unui grătar în aer liber poate fi o experiență extrem de plăcută, oferindu-ți...

Cum să-ți perfecționezi abilitățile analitice folosind metode neobișnuite

Capacitatea de a gândi analitic este o calitate esențială pentru a lua decizii informate...

Beneficiile miscarii si dansului asupra sanatatii si starii de spirit

Intr-o era in care stresul si sedentarismul au devenit parte din viata cotidiana, gasirea...

Articole asemanatoare

Nu știi dacă să îți cumperi o casă sau un apartament? Vezi aici ce lucruri trebuie să ai în vedere pentru această decizie

Decizia de a-ți cumpăra propria locuință este una dintre cele mai importante hotărâri pe...

Cum să organizezi un grătar în aer liber? 5 sfaturi utile

Organizarea unui grătar în aer liber poate fi o experiență extrem de plăcută, oferindu-ți...

Cum să-ți perfecționezi abilitățile analitice folosind metode neobișnuite

Capacitatea de a gândi analitic este o calitate esențială pentru a lua decizii informate...