AcasăSanatateVitamina B ne poate oferi energia necesara pentru o zi plina

Vitamina B ne poate oferi energia necesara pentru o zi plina

Publicat pe

Articole

Pentru o încărcare cu freon alege să mergi la service!

În zilele fierbinți de vară nimic nu e mai frustrant decât a fi nevoie să călătoriți într-o mașină cu un sistem de răcire nefuncțional. În cazul în care sistemul de aer condiționat al mașinii suflă numai aer cald pe caniculă, probabil că este scăzut...

Fiecare organism are o constructie proprie si este diferit de la un om la altul, insa ceea ce este la fel pentru fiecare persoana in parte este nevoia continua de vitamine si minerale care sa ne imbunatateasca toate functiile vietii si nu numai. Mai mult decat atat este important ca tot ceea ce consumam sa fie facut cu regularitate si cu un echilibru care sa ne ajute sa depistam care sunt alimentele care ne fac bine si care sunt cele care nu ne priesc. 

Intr-o perspectiva mai clara, aceste substante se impart in vitamine solubile in apa, care sunt eficiente in prevenirea carentei (B si C), vitamine solubile in grasime (A, D, E si K). Acestea se pot prelua cu foarte mare usurinta din fructele si legumele pe care le consumam, insa din 1935, multe dintre vitamine au inceput sa fie si produse pe cale sintetica, printre primele numarandu-se si vitamina B, care are numeroase beneficii asupra organismului. 

Ce sunt vitaminele B si cu ne ajuta acestea? 

 Ei bine, la fel ca toate celelalte substante nutritive, vitamina B are numeroase avantaje pe care le poate aduce asupra starii noastre de sanatate generale. Astfel, putem spune ca aceasta este un complex de vitamine solubile in apa, care au un rol extrem de important in mentinerea unui nivel optim de energie, in functionarea creierului si mai ales in procesul de metabolizare a celulelor. 

Data fiind solubilitatea acestor vitamine acestea sunt la fel de usor de eliminat prin urina, acesta fiind si motivul principal pentru care de cele mai multe ori, excesul nu este toxic, iar lipsa acestei vitamine poate accentua oboseala si ne poate oferi o stare de neliniste totala. De asemenea, in timp au aparut pe piata numeroase suplimente cu vitamina B care ne pot ajuta s completam sau sa suplinim ceea ce nu putem lua din alimentatia de zi cu zi. 

Tipuri de Vitamina B  

Asa cum am mentionat deja, fiecare persoana are nevoie de un complex de vitamina B, dat fiind faptul ca discutam despre variatii ale acestei vitamine care au un rol individual in organismul uman.  

Vitamina B1 este una dintre ele si este cunoscuta si sub numele de tiamina. Aceasta are un rol de catalizare in metabolismul glucozei, al aminoacizilor si a lipidelor, fiind, de altfel absolut necesara pentru o activitate cerebrala eficienta, care evolueaza corespunzator.  

Vitamina B2 care este cunoscuta sub denumirea de riboflavina este esentiala in intregirea procesului de  respiratie celulara. 

Vitamina B3 sau niacina are un rol foarte important in producerea energiei necesare pentru ca organismul nostru sa functioneze la un nivel optim pe tot parcursul zilei.  

Vitamina B5 cunoscuta ca fiind si acidul pantotenic este cea care ajuta la procesul de metabolizare energetica a celulelor si de asemenea, este participant activ in formarea hormonilor.  

Vitamina B6 este eficienta in stabilirea unui echilibru de sodiu si potasiu in organism si ajuta la producerea globulelor rosii din sange. 

Vitamina B7 este cea care ajuta la formarea tecii de mielina, care protejeaza axonii neuronilor, motiv pentru care acum se mai numeste si „vitamina memoriei”.  

Vitamina B9 sau acidul folic este cel cu functii importante in replicare corecta a materialului generic, avand rol esential si in sintetizarea hemoglobinei.

Vitamina B12 este poate cea mai complexa dintre acestea deoarece este implicata in metabolismul fiecarei celule din organism. Astfel, aceasta indeplineste o buna parte din functiile pe care le au si celelalte vitamine din aceasta categorie.

 Vitamina B in dieta noastra de zi cu zi

Putem sa luam aportul de vitamina B necesar pentru o zi din alimentatie si din produsele pe care le mancam, iar cele mai eficiente si mai bogate in vitamina B sunt carnea de curcan, tonul, laptele, ouale, cartofii, morcovii, vinetele sau mazarea si ciupercile. 

Tot ce trebuie noi sa facem este sa invatam cum sa le integram in mesele noastre de zi cu zi, iar in cazul in care nu suntem fanii acestor produse putem sa apelam oricand la vitamina B12 in comprimate pe care le putem achizitiona de pe site-ul celor de la Go Vita. 

Ultimele articole

Designul exterior inovator: Avantajele pergolelor retractabile

În lumea designului exterior, pergolele retractabile reprezintă o inovație remarcabilă care combină estetica și...

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Articole asemanatoare

Designul exterior inovator: Avantajele pergolelor retractabile

În lumea designului exterior, pergolele retractabile reprezintă o inovație remarcabilă care combină estetica și...

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...