AcasăDiverseVrei să adopți un cățel? Iată ce ar trebui să știi!

Vrei să adopți un cățel? Iată ce ar trebui să știi!

Publicat pe

Articole

Despre sindromul de tunel carpian

Sindromul de tunel carpian: ce este, simptome, tratament. Apariția durerii în oricare parte a corpului nostru este un semnal că ceva nu este în regulă. Multe persoane se confruntă cu durerea de mâini. Aceasta poate lua naștere în urma unui traumatism, dar poate anunța...

Un cățel este întotdeauna un membru binevenit în familie, însă decizia de a cumpăra sau a adopta un prieten patruped trebuie luată cu multă chibzuință. Noi încurajăm adopția, pentru că astfel poți da șansa unui cățel mai puțin norocos să aibă o viață fericită alături de o familie iubitoare. De aceea, îți vom spune tot ce trebuie să știi în momentul în care ai luat decizia de a adopta un cățel. 

Fii gata să îți asumi noi responsabilități

Venirea unui cățel în familie aduce modificări în programul zilnic pentru toți cei ai casei. Mai ales în primele luni de viață, acesta are nevoie permanent de atenție, așa că trebuie să te asiguri că mereu va fi cineva disponibil să aibă grijă de el. Apoi, pe măsură ce crește, cățelul va trebui scos la plimbare, vaccinat, deparazitat, dus la veterinar, fiind tratat ca un membru al familie. De asemenea, va trebuie să ții cont că vei avea niște cheltuieli în plus, pentru că va trebui să îl hrănești, să-i cumperi diferite accesorii pentru câini și multe altele. 

Alegerea exemplarului potrivit

Chiar dacă atunci când adopți un câine nu trebuie să plătești nimic pentru el, nu înseamnă că poți să alegi orice exemplar. În primul rând, trebuie să te gândești la mediul în care va trăi câinele, pentru ca animalul să se poată adapta cât mai bine. Dacă locuiești la bloc și vei ține câinele în apartament, este bine să alegi un exemplar de talie mică sau medie, care va avea astfel suficient spațiu în casă. În cazul în care vei ține câinele în curte, acesta poate fi și de talie mare, având grijă să îi amenajezi un spațiu special pentru el.

Totodată, ține cont și de stilul tău de viață, care trebuie să se plieze pe necesitățile cățelului pe care îl adopți. De exemplu, pentru un câine plin de energie, căruia îi place să alerge toată ziua, să exploreze și să se joace cu alți câini, vei avea nevoie de mai mult timp liber pentru a-l scoate la plimbare.

Lasă-i timp pentru a se obișnui cu familia

Un cățel nu se adoptă la prima vedere, fiind necesară o perioadă de timp pentru a vă testa compatibilitatea. După ce ai ales exemplarul pe care ai vrea să îl adopți, vizitează-l de mai multe ori la adăpost, împreună cu familia pentru a-i da posibilitatea să se obișnuiască cu voi. Dacă v-ați decis, lasă-i un obiect de îmbrăcăminte, pentru a-i da posibilitatea să se obișnuiască cu mirosul tău, iar viitoarea sa locuință să i se pară deja familiară când îl vei aduce acasă.

Cum să alegi un cățel sănătos

Adopția unui cățel trebuie să aibă loc după ce acesta a împlinit cel puțin două luni și devine interesat de ce se află în jurul său. Când interacționezi cu un cățel de această vârstă, trebuie să fie curios și să-ți miroasă mâinile. Cățeii mai retrași sau foarte nervoși au o problemă de comportament, care se va putea rezolva ulterior cu ajutorul unor ore de dresaj. Blana unui cățel sănătos este moale, crescută uniform, fără locuri golașe sau porțiuni cu fire de păr aspre. Trebuie să verifici dacă are ochii și urechile curate, iar dacă observi că se scarpină des, acesta e semn că ar putea avea purici sau căpușe.

Nu în ultimul rând, se testează și auzul cățelului, iar pentru a face asta, trebuie să îl lași pe podea și să bați din palme sau să scuturi niște chei. Un cățel fără probleme de auz va reacționa imediat și va veni către locul din care provine zgomotul. 

Ține cont și de faptul că un câine provenit de pe stradă poate fi un prieten la fel de bun și fidel la fel ca un câine de rasă. În plus, dacă vei adopta un exemplar adult de la un adăpost, acesta te va iubi și iți va fi recunoscător toată viața că i-ai oferit această șansă.

Ultimele articole

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Iustin Paraschiv: Produsele LaProvincia se găsesc atât în mari magazine, cât și în rețeaua proprie de magazine

Un punct de reper în industria alimentară este La Provincia, o marcă românească deținută...

Articole asemanatoare

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...