Cu totii stim, mai ales femeile, ca secretul unei tinute reusite sta in alegerea perechii de incaltaminte potrivite. Ei bine, nu doar modelul ales este important, ci mai degraba felul in care perechea de incaltaminte arata, indiferent ca este noua sau ca o ai de ceva ani buni.
Persoanele care apreciaza incaltamintea de calitate, fie ca vorbim de pantofi, balerini de dama sau sandalele de vara, vor alege pielea naturala. Pielea naturala este apreciatata atat pentru durabilitate, cat mai ales datorita aspectului sau elegant, comparativ cu alte texturi utilizate in domeniu.
Atunci cand ai mai multe perechi de incaltaminte din piele naturala, fie ca vorbim despre pantofi, cizme, bocanci, botine, ghete dama din piele sau incaltaminte specifica pentru barbati, sunt cateva reguli importante de intretinere care, odata respectate, vor prelungi durata de utilizare a incaltamintei. Iata care sunt acestea:
1. Curatarea exterioara
Dupa purtarea incaltamintei din piele se recomanda indepartarea prafului, cu ajutorul unei perii speciale sau cu o carpa moale, de preferat din bumbac. Apoi se aplica o crema pentru piele, care va asigura hidratarea necesara (la fel de bine pot fi folosite: uleiul de masline, ricin sau cremele de fata sau corp sau alte solutii grase).
In cazul cremelor speciale, acestea functioneaza ca o bariera de protectie, ajutand la accentuarea culorii respective, avand rolul de a hidrata, de a mentine aspectul placut, fara deteriorari si scorojire a pielii, cauzate de ploi, zapada si in general umiditate dar si uscarea excesiva care o pot afecta.
De asemenea, atunci cand perechile de pantofi sunt confectionate din piele intoarsa, nu vom folosi creme de ghete, ci perie pentru a indeparta praful, precum si o radiera, cu ajutorul carora vom indeparta petele si le vom reda aspectul avut aunci cand le-am achizitionat.
2. Evitati expunerea la umezeala
Atunci cand incaltamintea din piele este uda, pentru a fi uscate nu se vor apropia de o sursa de caldura si nici direct in razele solare pentru ca, in caz contrar, se va afecta elasticitatea pielii, care se va scoroji sau crapa.
3. Curatati interiorul
In magazinele de incaltaminte sunt o multime de solutii antibacteriene speciale si care vor elimina murdaria, mirosurile neplacute sau dezvoltarea unor bacterii care ne pot afecta sanatatea.
4. Dupa terminarea sezonului de purtare
Odata cu incheierea sezonului in care le-am purtat, este recomandat ca perechile de incaltaminte din piele sa fie depozitate cu grija in cutii, sa le umplem in interior cu hartii sau ziare, pentru a le pastra forma intacta si sa le asezam in locuri ferite de lumina naturala.