Perioada studenției este o etapă pe cât de frumoasă, pe atât de provocatoare. Timpul dedicat studiilor se îmbină armonios cu ieșirile și timpul petrecut alături de prieteni prin diferite locuri. De cele mai multe ori, veniturile limitate împiedică îndeplinirea tuturor dorințelor. Astfel, dacă vrei să generezi un venit în plus în perioada studenției, iată patru exemple care să te ajute, fără a neglija studiile sau viața personală.
- Joburi part-time sau colaborări în industria serviciilor
Una dintre cele mai întâlnite metode de a genera venituri în timpul studenției este de a te angaja în regim part-time sau de colaborare. Dacă nu reușești să îți găsești ceva de lucru în domeniul de studiu, atunci este o oportunitate să îți dezvolți o pasiune prin muncă.
Pentru studenții din vestul țării, cum ar fi Oradea și nu numai, o modalitate de câștig ar putea fi ucenicia în saloanele de înfrumusețare. Găsește un coafor Oradea care să îți permită să îndeplinești acest lucru, atât pentru a genera venituri, cât și pentru a-ți dezvolta pasiunea. Un alt exemplu ar fi și jobul de barista într-o cafenea, unde îmbini plăcerea pentru cafea cu munca, alături de conversații interesante cu oricine îți trece pragul.
Astfel de joburi sau colaborări sunt utile pentru studenți, fiindcă le permit să își gestioneze programul de muncă conform timpului liber, astfel încât să nu neglijeze nicio etapă din viața de student.
- Freelancing
Astăzi poți mai ușor ca niciodată să generezi venituri dacă ai un laptop și acces la internet. Poți lucra în regim freelance de oriunde, iar un plus care vine la pachet cu această metodă, este că poți lucra chiar în domeniul tău de studiu.
Există o multitudine de platforme sau chiar companii care sunt în căutare de freelanceri pe anumite proiecte și în diferite domenii: social media, content marketing, IT, grafică și chiar contabilitate. Pentru început, dacă mai ai alte proiecte în care te-ai implicat, construiește-ți un portofoliu. El poate să includă conturile de social media administrate, sau vizualurile pentru o campanie publicitară. Devii mai vizibil prin munca pe care o poți presta, dar și dacă nu ai un portofoliu, îl poți construi pe parcurs.
Platformele de tip freelance unde poți să cauți proiecte, naționale sau internaționale, dispun de filtre pe nivele: începător, mediu, avansat. Sunt gândite tocmai pentru a veni în ajutor oricui dorește să înceapă această călătorie.
- Meditații
Dacă studiezi limbile străine, matematica sau orice domeniu care are legătură cu pregătirea examenelor naționale, atunci ai o direcție sigură pentru meditații. Desigur, trebuie să existe și pasiunea pentru predare. Pentru acest domeniu, cererea încă există, așa că dacă deții cunoștințe solide pentru pregătirea examenelor naționale sau pregătirea la clasă a elevilor, cu siguranță vei descoperi și oportunități.
Tot sub formă de meditații poți preda limbile străine în centre educaționale, gândite special pentru persoanele care au nevoie de o îmbunătățire a competențelor lingvistice străine.
- Promoter
Ai o atitudine pozitivă și îți place să deschizi conversații cu persoanele necunoscute? Atunci poți fii candidatul perfect pentru un promoter. Astfel de persoane sunt la mare căutare în orice domeniu pentru că se lansează constant produse noi care au nevoie de promovare. Și ce mod mai bun dacă nu printr-o persoană care să prezinte produsele într-un mod convingător?
Se poate transforma într-o activitate de weekend, câteva ore pe zi, iar dacă ai o dorință de a avea un job în vânzări, este posibilitatea perfectă pentru a căpăta experiență. Jobul de promoter nu înseamnă doar conversații stradale, cum te-ai obișnuit să vezi de-a lungul timpului. Poți acorda asistență asupra unor produse chiar și în magazine mici, cât și în centre comerciale.
Acestea sunt patru exemple de joburi pentru care poți opta pe perioada studenției. Sunt activități care nu implică un program fix, astfel încât studiile să nu fie neglijate, dar nici timpul liber.
Sursa foto: Shutterstock