Să te speli fața dimineața și seara este desigur foarte important pentru oricine. Dar este și mai important să o faci în mod corect. În ultimii doi ani, îngrijirea tenului a devenit un adevărat ritual de frumusețe și nu este deloc întâmplător. Din cauza (sau datorită) măștilor pe care suntem obligați să le purtăm pielea feței are de suferit.
Semne de contaminare a tenului
Aerul poluat al orașelor în care trăim nu a fost niciodată de bun augur pentru pielea feței. De aceea machiajul în marile orașe este numit de multe ori prima linie de apărare împotriva factorilor de mediu agresivi. El trebuie eliminat la sfârșitul zilei, împreună cu impuritățile acumulate pe ten. Procesul de curățare a pielii feței trebuie abordat cu toată seriozitatea. Masca de protecție contra coronavirusului poate că mai atenuează un pic lucrurile, dar nu total.
Cum să îți cureți corect fața: direcțiile principale de acțiune
Curățarea pielii feței poate fi sistematizate în mai mulți pași.
Dacă ne referim la aceea efectuată zilnic la domiciliu, evident este o procedură de curățare superficială obligatorie a pielii care necesită demachiant, precum și geluri și spume pentru spălare.
Curățarea săptămânală a pielii acasă, pe de altă parte, are un efect mai profund asupra pielii și se face cu ajutorul produselor de gomaj și a măștilor cosmetice.
Pașii de curățare a feței: cum să îți cureți tenul acasă
Pasul 1
Prima etapă de curățare a pielii feței este reprezentată seara de îndepărtarea machiajului, îndepărtarea impurităților de suprafață cu diverse produse demachiere de calitate.
Dimineața, curățarea pielii feței nu este mai puțin importantă decât seara, deoarece noaptea procesele metabolice se desfășoară în mod alert în corp, deoarece există o curățare internă făcută de organismul uman. Dacă nu știai, vârful producției de sebum apare la ora 4-5 dimineața. Dacă îți ștergi fața cu un tampon de bumbac înmuiat într-o soluție tonică dimineața (chiar și după ce îți speli fața), o să vezi că discheta nu va rămâne curată.
În această etapă, poți folosi:
- apă micelară ;
- uleiuri de curățare (uleiurile hidrofile sunt bune și pentru tenul gras);
- loțiuni revitalizante pentru ten – ca metodă rapidă;
- șervețele demachiante.
Este important să înțelegi că de procedura de curățare are nevoie de orice tip de piele, nu numai tenul predispus la îngrășare.
Pasul 2
În acest stadiu de curățare a feței, impuritățile de pe ten sunt îndepărtate. Resturile de sebum sunt îndepărtate și ele de pe suprafața epidermei. Particulele de produse cosmetice sau alte substanțe contaminante dizolvate în etapa anterioară sunt îndepărtate definitiv.
Tot ce rămâne pe piele după curățarea preliminară este spălat, ceea ce asigură o bună deschidere a porilor.
Remedii pentru a-ți curăța fața acasă în pasul 2:
- gelurile de curățare sunt potrivite pentru tenul gras și mixt;
- spumele sunt recomandate pentru toate tipurile de ten, dar mai ales pentru pielea deshidratată și sensibilă.
Produsele mai complexe sunt perfecte pentru tenul gras. Mai ales acelea care combină proprietățile unei spume și ale unui exfoliant pentru curățarea zilnică a pielii feței.
Pasul 3
Odată cu apariția modei pentru curățarea feței folosind metoda asiatică, bureții și periile speciale ce se găsesc și în magazinele noastre de profil au fost adăugate la arsenalul produselor de îngrijire a tenului.
Bureții cosmetici și-au asumat rolul nu doar de burete pentru spumarea gelului, ci și ca produs de curățare independent. Cu ajutorul lor se poate masa ușor pielea, îmbunătățind fluxul sanguin și, în consecință, tenul.
Pasul 4
Această etapă de curățare a pielii feței este adesea uitată sau ignorată în mod deliberat și se referă la tonifiere. Un astfel de produs cosmetic restabilește echilibrul pH-ului la suprafața pielii, care în mod clar este deranjat de procedura de curățare și de apă dură de la robinetele noastre. Așa se pregătește pielea pentru îngrijirile ulterioare și se îmbunătățește absorbția substanțelor benefice (creme de față).
Cât de des și corect ar trebui să îți cureți fața mai profund?
- Pielea uscată – o dată pe săptămână.
- Tenul uleios și problematic – de două ori pe săptămână.
Cauți produse eficiente pentru îngrijirea tenului? Cumpără-le online de pe shopeo.ro la prețuri accesibile!