AcasăAfaceri5 companii digitale foarte populare în România

5 companii digitale foarte populare în România

Publicat pe

Articole

Cele mai frecvente 3 boli degenerative și impactul lor asupra calității vieții

Bolile degenerative sunt acele afecțiuni care se agravează odată cu trecerea timpului și care pot cauza dizabilitate sau chiar deces prematur. Odată cu înaintarea în vârstă, corpul și organele încep să se deterioreze și să devină mai susceptibile la diferite afecțiuni. Momentul apariției acestor deteriorări...

România a ajuns un punct de referință în industria digitală din Europa, iar mari companii au decis să își deschidă sucursale și în țara noastră.

De la magazine online, la companii care produc jocuri sau software, în România găsești o mulțime de nume de referință. De altfel, numai în industria IT sunt peste 140 de mii de oameni angajați în momentul de față, iar în acest domeniu se oferă cele mai mari salarii din țară.

Salariul mediu în aceste companii variază între 3.500 și 9.000 de lei net și nu e de mirare că job-urile sunt foarte râvnite. Succesul acestor companii este clar, iar noi vă vom prezenta o listă cu 5 dintre cele mai populare.

5 companii digitale foarte populare în România:

  1. Emag – Este cel mai mare magazin online din țara noastră, care are o poziție dominantă pe piață de ani buni. Este și un mare angajator, peste 4.000 de oameni fiind angajați la această companie. În plus, este și o platformă de intermediere pentru alți vânzători, care achită un comision pentru a-și pune produsele în market place. Emag a luat naștere în 2001, dar progresele majore au apărut după anul 2009. În plus, acest magazin online a adus în România și evenimentul global Black Friday, care are loc anual în luna noiembrie.
  2. EGT – Euro Games Technology, cunoscută mai adesea sub denumirea EGT, este una dintre cele mai bune companii care oferă produse pentru industria jocurilor de noroc. În țara noastră a fost înființată în 2005, la trei ani de la apariția în Bulgaria. EGT produce sloturi online, aparate de joc, sisteme jackpot, rulete electronice, mese de blackjack semi-electronice, stații de redare mobile și o gamă largă de accesorii pentru jocuri de noroc, precum și platforme de jocuri mobile. Sloturile și jocurile produse de EGT sunt cele mai populare în rândul jucătorilor români, care adoră producții precum 20 Burning Hot, 5 Dazzling Hot sau Rise of Ra.
  3. Oracle – Este subsidiara locală a celui mai mare producător de aplicații software de calculatoare din lume, un jucător cheie din domeniul IT, care a avut o creștere constantă a cifrei de afaceri, până a trecut de 1 miliard de lei. Sunt peste 4 mii de români care lucrează la Oracle. De altfel, filiala din România a companiei este a doua ca mărime din Europa, Africa și Orientul Mijlociu, după cea din Marea Britanie. La nivel global, Oracle are birouri în 145 de țări și peste 137 de mii de angajați. Veniturile companiei la nivel mondial trec de 40 de miliarde de dolari.
  4. Electronic Arts – Are o echipă importantă la filiala din România, care, de câțiva ani, se ocupă în mare măsură și de dezvoltarea celui mai important joc al companiei, FIFA. În timp ce varianta pentru Nintendo Switch a fost creată în totalitate în România, pentru celelalte au fost realizate în paralel cu studioul din Vancouver. Electronic Arts este o companie de referință în domeniul jocurilor cu tematică sportivă și un lider la nivel mondial, iar echipa din România joacă un rol important în angrenajul acestei companii.
  5. Adobe – Cunoscuta companie are în România cel mai mare centru de dezvoltare și cercetare din Europa. La Adobe România sunt angajați peste 700 de oameni, iar aceasta este una dintre cele mai vechi companii din domeniul IT din țara noastră, fiind prezentă încă din 2006. Echipele din România sunt specializate în Cloud Computing, Big Data și design grafic, iar oamenii lucrează în mod special pentru diviziile Digital Experience și Digital Media ale Adobe. Vechimea medie în această companie este de 4 ani.
Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...