AcasăDiverse5 lucrari care te ajuta sa-ti cresti confortul casei

5 lucrari care te ajuta sa-ti cresti confortul casei

Publicat pe

Articole

ELCEN o contrazice din nou pe Firea: Compania arata, cu cifre, ca n-a cauzat poluarea de acum cateva zile

ELCEN respinge in mod transparent si justificat orice afirmatii tendentioase care leaga nivelul de poluare excesiv inregistrat in Bucuresti in noaptea de duminica spre luni de activitatea companiei, si anunta ca pune la dispozitia opiniei publice toate detaliile necesare in vederea clarificarii oricaror aspecte...

Daca iti doresti o locuinta confortabila, trebuie sa stii ca nu este nevoie sa investesti foarte multi bani pentru acest atribut. Exista solutii de amenajare care pot fi realizate chiar si cu bugete uzuale. Afla care sunt lucrarile pe care le poti realiza pentru a spori confortul casei tale cu un minim de investitie.

Izoleaza termic locuinta

Izolarea termica a locuintei aduce beneficii majore nu doar din punctul de vedere al confortului. Masura este buna si in ceea ce priveste cheltuielile, deoarece, fiind reduse transferurile termice, nu mai trebuie sa platesti foarte mult pe facturi (incalzire sau racire). Foloseste polistiren expandat pentru lucrarile de izolare si vei vedea ca facturile aferente alimentarii cu energie vor scadea simtitor, iar interiorul casei tale va fi mai confortabil. Se stie ca o locuinta izolata este mai eficienta energetic decat una neizolata, astfel ca nivelul de confort sporeste o data cu implementarea acestei masuri. 

Instaleaza o centrala termica

O centrala termica este o investitie cu adevarat eficienta pentru confortul casei tale, asa ca ar trebui sa iei in calcul un astfel de sistem. Exista mai multe tipuri de centrale termice pe care le poti alege, de la modele pe gaz la cele pe lemne sau cu peleti, in functie de necesitatile tale si de tipul locuintei. 

Atentie! Este nevoie sa obtii avizele pentru functionarea centralei, si, daca este necesar, poti lucra cu o firma specializata care sa te ajute cu montajul si instalarea.

Opteaza pentru un sistem de incalzire in pardoseala

Daca vrei sa te bucuri de confort total, chiar si la nivelul extremitatilor, atunci ar trebui sa ai in vedere instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala. Acesta este format dintr-un caroiaj de tevi prin care trece agentul termic, reusind astfel sa duca la incalzirea pardoselii. Acest sistem poate fi chiar integrat in sapa, insa trebuie sa iei legatura cu specialisti in astfel de montaje ca sa realizezi lucrarea corect si eficient.

Verifica si curata caloriferele

Caloriferele te ajuta sa distribui agentul termic in toate camerele, astfel incat locuinta ta sa beneficieze de o temperatura constanta. In unele locuinte, inca sunt pastrate caloriferele vechi, din fonta, despre care se spune ca sunt cele mai bune; in realitate, insa caloriferele din otel sau aluminiu iti pot oferi aceleasi caracteristici in ceea ce priveste randamentul. Trebuie doar sa alegi caloriferele in functie de dimensiunea acestora si de numarul de elementi, pentru a asigura necesarul de caldura al locuintei. Pe de alta parte, va trebui sa alegi caloriferele potrivite pentru fiecare tip de incapere; astfel, in vreme ce in camere poti opta pentru calorifere din otel sau aluminiu dispuse orizontal, pentru baie ar trebui sa alegi calorifere port prosop, dispuse vertical.

 

Daca nu vrei sa iti schimbi caloriferele, poti sa adaugi un plus de confort casei tale prin curatarea celor vechi si verificarea functionalitatii acestora. Acest lucru va garanta alimentarea corecta cu apa fierbinte a acestora, astfel ca vei beneficia de caldura pe toata durata iernii. 

Schimba tamplaria casei

Protejeaza-ti confortul casei acordand atentie detaliilor, cum ar fi, spre exemplu, elementele din tamplarie. O tamplarie buna plus niste foi de geam eficiente vor avea proprietatea de a izola foarte bine locuinta la nivelul golului pentru ferestre; in acest fel, caldura casei tale nu se va mai pierde.

 

Daca vrei sa te bucuri de confort atunci ar trebui sa ai in vedere si elementele de decor si amenajare in ceea ce priveste mobilierul si iluminatul. Totusi, ca lucrari pe care le poti efectua pentru un plus de confort, lista de mai sus iti ofera tot ceea ce iti este necesar. 

Ultimele articole

Înțelegerea impactului temperaturii asupra ceasurilor inteligente

Ceasurile inteligente au devenit părți integrante ale vieții noastre de zi cu zi, oferindu-ne...

Transformarea digitală a arhivelor: de la documente fizice la arhive digitale

Transformarea digitală a arhivelor reprezintă procesul de conversie a documentelor și înregistrărilor fizice în...

Cum să alegi firma de curierat potrivită pentru compania ta?

În lumea afacerilor de astăzi, viteza și eficiența cu care produsele ajung la client...

Știință și artă în bucătărie: secrete și sfaturi utile

În universul culinar, întâlnirea dintre știință și artă creează un spectacol inegalabil de arome,...

Articole asemanatoare

Înțelegerea impactului temperaturii asupra ceasurilor inteligente

Ceasurile inteligente au devenit părți integrante ale vieții noastre de zi cu zi, oferindu-ne...

Transformarea digitală a arhivelor: de la documente fizice la arhive digitale

Transformarea digitală a arhivelor reprezintă procesul de conversie a documentelor și înregistrărilor fizice în...

Cum să alegi firma de curierat potrivită pentru compania ta?

În lumea afacerilor de astăzi, viteza și eficiența cu care produsele ajung la client...