Diverse

Amenajarea unui spațiu de relaxare la birou: 3 idei simple

0
The tipical office desktop with pc, pens, notebook, laptop
Spațiul unde îți petreci timpul pentru activitățile de la birou, fie că lucrezi de acasă sau de la sediul companiei tale, trebuie să îți ofere condițiile propice în acest sens. Anumite studii făcute de cercetători arată că un mediu de lucru curat și ordonat ajută la o mai bună concentrare, și totodată la reducerea nivelului de stres. Multe firme includ pentru angajați și o multitudine de facilități pentru relaxare, de exemplu spații verzi, fotolii și canapele, sau chiar mici săli de sport.Iată cum să amenajezi un spațiu de lucru cât mai confortabil și relaxant, indiferent dacă lucrezi de acasă sau de la un sediu de firmă.

1.Alege un scaun confortabil

Unul din cele mai importante aspecte pentru productivitate dar și pentru comoditate, indiferent dacă îți desfășori activitatea acasă sau nu, este un scaun ergonomic. Acesta îți va asigura confortul necesar pentru spate în timpul celor opt ore pe care le petreci la birou.Dacă lucrezi de acasă de exemplu, îți poți alege un fotoliu sau un scaun cu configurație modernă, care are șezutul pivotant și înălțimea ajustabilă. În acest fel îl poți adapta în funcție de condițiile de lucru de zi cu zi.Pentru relaxare, poți opta însă și pentru un tip de fotoliu cu masaj la super preț, care va oferi calmare pentru spate în timp ce lucrezi, sau după ce ți-ai terminat activitatea. Acestea sunt dotate cu diferite programe de masaj, pentru a acționa în punctele esențiale supuse oboselii: zona lombară, umeri, coapse și picioare.

2. Optează pentru un loc cu lumină naturală

Dacă este posibil, caută pentru amplasarea biroului tău un loc ce beneficiază de cât mai multă lumină naturală. Este de preferat ca acesta să fie aproape de una dintre ferestrele din cameră, iar lumina să vină spre el frontal sau din partea stângă.În cazul în care îți vei poziționa biroul în fața geamului, de exemplu cu una din laturi deasupra caloriferului, beneficiezi și de căldura provenită de aici. În plus, vei economisi spațiu util în încăpere, aspect important mai ales când lucrezi de acasă.

3. Personalizează spațiul de lucru

Pentru a lucra eficient dar și a te relaxa la nevoie, este important și felul în care îți amenajezi biroul și spațiul din jur. Păstrează o atmosferă îngrijită și nu încărca locul cu obiecte inutile. Ține cont de faptul că un mediu de lucru curat și aerisit îți influențează în bine starea psihică, iar într-un astfel de ambient îți va fi cu atât mai ușor să te relaxezi la nevoie.Personalizează, în schimb, cu câteva obiecte care îți fac plăcere, de exemplu fotografii ale celor dragi sau alte obiecte la care ții. O plantă decorativă, un tablou cu un citat motivațional și o lampă de birou cu design interesant vor fi de ajutor nu doar ca să-ți stimuleze creativitatea, ci și să vizualizezi lucruri plăcute atunci când faci o scurtă pauză de relaxare.Amenajarea spațiului de lucru astfel încât să ofere condițiile propice atât pentru activitatea curentă, cât și pentru a te relaxa ar trebui să fie o sarcină ușoară, mai ales când ai atâtea opțiuni la care să apelezi. Creează un mediu care să te inspire, ținând cont că totul este pentru confortul și eficiența activității tale.Cu siguranță, vei simți beneficiile, mai ales dacă vei investi și în acele obiecte care te vor ajuta să lucrezi cu mult spor și să te relaxezi la nevoie!
Sursa foto: https://favi.ro/produse/p/fotoliu-cu-masaj-si-incalzire-negru?v=3166069

Un concediu special 2022 in Antalya

Articolul precedent

Cum alegem cele mai bune seminte castraveti pentru o recolta bogata!

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse