Diverse

Care este diferența între eficiența energetică și conservarea energiei electrice?

0

Deși conservarea energiei și eficiența energetică sunt modalități de a reduce consumul de energie, există o diferență majoră între cele două concepte.

Care este diferența?

Ce este eficiența energetică? Eficiența energetică valorifică tehnologia pentru a evita sau a reduce risipa de energie, astfel încât să poți aprinde luminile sau să speli hainele, să desfășori aceleași activități pentru care utilizezi energie electrică, însă într-o cantitate mai mică.. Într-adevăr, totul se rezumă la utilizarea mai inteligentă a energiei.

Ce este conservarea energiei? Conservarea energiei se bazează pe reducerea activităților umane care consumă energie – prin stingerea luminilor sau folosirea mai rară a aparatelor electrice și electrocasnicelor.

De ce este important să folosești mai puțină energie sau alternative eco?

Consumul mai mic de energie are beneficii economice pentru propriul portofel. De asemenea, poate ameliora stresul din rețeaua electrică.

Prin reducerea cantității de energie necesară pentru anumite sarcini, eficiența energetică este bună și pentru planetă. Ajută la: reducerea poluării provocate de utilizarea anumitor surse de generare a energiei (ex. Combustibili fosili);

Cum să faci eforturi pentru a conserva sau eficientiza consumul de energie?

Când vine vorba de economisirea energiei, probabil că dorești să începi treptat și simplu, stabilindu-ți obiective clare (precum încărcarea completă a mașinii de spălat cu haine atunci cand o folosim sau înlocuirea becurilor clasice cu cele cu LED).

Sau poate ești gata să investești într-un sistem de energie solară. Indiferent de decizia pe care o iei, aceste eforturi vor avea un impact pozitiv atât la nivel individual, cât și la nivelul comunității.

Când ești pregătit pentru acest pas, contactează furnizorul de energie pentru a discuta despre un nou plan de energie electrică sau de gaze naturale ca parte a eforturilor tale sustenabile.

Concluzie

O gospodărie care conservă energia electrică sau o utilizează eficient reprezintă un pas important către utilizarea surselor verzi de energie necesare pentru protecția mediului și pentru un viitor sustenabil.

Universalul unicorn, nu unilateral, ci multilateral

Articolul precedent

Alegerea unui serviciu cat mai potrivit pentru transportul de utilaje

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse