Stiri

Cele mai bune anvelope pentru masini electrice

0

Pentru emisii scazute, consum redus de energie si, prin urmare, autonomie lunga, este important sa se minimizeze si mai mult rezistenta la rulare si a aerului, in special la masinile electrice. Anvelopele joaca un rol important in acest caz. Ce face ultima generatie de anvelope cu rezistenta la rulare deosebit de scazuta?

Formula este simpla: la masinile electrice, o rezistenta mai mica la rulare a anvelopelor, inseamna un consum mai mic de energie pe kilometru si, prin urmare, o autonomie mai mare.

Dar acest lucru nu este atat de usor de realizat, deoarece anvelopa ar trebui sa ofere nu numai rezistenta scazuta la condus, ci si distante scurte de franare, durabilitate lunga si confort bun la rulare. Un conflict de obiective, pe care majoritatea producatorilor de automobile, in special in cazul modelelor electronice, l-au decis in primul rand in favoarea rularii cu rezistenta scazuta.

Care este cea mai buna anvelopa pentru vehicule electrice?

In ceea ce priveste cerintele tehnice, ar trebui sa fie una dintre anvelopele Eco low-rolling concepute cu rezistenta la rulare deosebit de scazuta. Dar, nu este oare ultima generatie de anvelope de vara premium, semnificativ mai sigura de condus decat produsele ecologice, care sunt adesea folosite pe masinile electrice? Sau merita recomandate anvelopele sportive late ale modelelor cu ardere normala, pentru modelele electrice de obicei ceva mai grele?

Cele mai bune anvelope eco 

Volkswagen echipeaza din fabrica modelul E-Golf cu noul Bridgestone T001 eco, in dimensiunea 205/55 R 16. Aceste anvelope poarta eticheta ecologica „AB”.

Totusi, exista ceva mai bun, pentru ca in oferta, sunt alte doua modele de anvelope care pot fi impodobite cu eticheta „AA” si care promit mai multa siguranta. Acestea sunt anvelopele cu frecare redusa Continental EcoContact 6, care sunt predestinate pentru masini electrice si noul Nokian eLine 2.

Ce inseamna aceasta informatie de eticheta?

Dupa cum se stie din etichetele ecologice de pe frigidere si masini de spalat, literele de pe eticheta descriu respectarea mediului, consumul de energie, precum si performanta produsului. In cazul anvelopelor, prima litera reprezinta clasa de eficienta energetica si, prin urmare, rezistenta la rulare a anvelopei. Indica ponderea anvelopei in consumul de combustibil si, prin urmare, in emisiile de CO2. A doua litera descrie o alta caracteristica extrem de importanta a unei anvelope – aderenta sa pe asfaltul ud.

Ce culori sa alegi pentru costume barbati in functie de eveniment

Articolul precedent

Antrenamentele full body: avantaje și echipamente utile

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Stiri