AcasăDiverseCum iți pregătești casa pentru toamna: 5 sfaturi practice

Cum iți pregătești casa pentru toamna: 5 sfaturi practice

Publicat pe

Articole

Curs valutar: Euro si lira sterlina continua sa creasca

Euro a continuat sa urce, joi, in comparatie cu moneda nationala, iar dolarul a scazut. Lira sterlina a continuat sa creasca si a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 5 luni.Banca Nationala a Romaniei (BNR) a cotat un euro la 4,7550 lei/unitate,...

Schimbul anotimpurilor aduce modificări în stilul de viață al oamenilor. Dacă vara tindem să petrecem mai mult timp în aer liber, odată cu venirea toamnei ne retragem spre propriile case, încercând să ne facem “cuiburile” cât mai confortabile și călduroase pentru venirea toamnei. 

Mai jos am realizat o lista scurta cu sfaturi pentru ca anotimpul schimbării să nu te prindă nepregătit.

  1. Dă un aspect nou fațadei tale

Dacă avem elemente de lemn pe fațadă ar fi util sa le dăm un strat nou de lac protector, pentru ca acestea să poată face fata posibilelor degradări specifice pentru sezonul rece. Dacă tencuiala este căzută pe alocuri sau stratul de lavabila e degradat, un nou strat de finisaj poate ajuta în protecția împotriva umezelii survenite în sezonul rece. 

Se poate merge pe un aspect monocrom sau există numeroase combinații de culori fatada casa, important este să găsești combinația potrivită pentru tine.

  1. Pregătește-ți grădina pentru sezonul rece

Grădinile necesită o atenție deosebită în pregătirea pentru anotimpul rece. Dacă dorești să ai o amenajare gradina de invidiat primăvara viitoare, este bine să începi cu pași mici încă de acum. Fertilizarea solului și plantare semințelor, împreuna cu tunsul copacilor sunt doar câteva lucruri necesare pentru a avea o grădină frumoasă și îngrijită. Bulbii multor flori de primăvară, cum ar fi narcisele, irișii sau lalelele trebuie plantate într-o perioada toamna pentru ca acestea să înflorească primăvara viitoare. Nu trebuie neglijată nici curățarea streșinilor și jgheaburilor de frunzișul căzut, acest obicei putând preveni acumulările de apă din timpul ploilor frecvente de toamnă. Dacă jgheabul este înfundat pot apărea scurgeri care ulterior să provoace daune, cum ar fi pătarea pereților sau chiar inundarea grădinii.

  1. Nu uita de curățenia de toamna

Un spațiu curat și mai puțin înghesuit creează o senzație de liniște și calm și ajută la relaxare. Oamenii tind să fie mai anxioși și agitați în amenajări dezordonate, iar curățenia de toamnă este un prilej de a-ți organiza spațiul. Curățenia de toamnă ar trebui efectuată atât în exteriorul cât și în interiorul unei locuințe. Este un moment bun pentru a elimina obiectele uzate sau inutile, creând mai mult spațiu pentru sezoanele ce urmează să le petrecem mai mult în interior.

  1. Izolează-ți ferestrele și ușile împotriva curentului

Izolarea ușilor și ferestrelor este un punct foarte important atât pentru confortul în propria locuință cât și pentru economisirea de energie. O casa bine izolată este mai prietenoasă cu mediul înconjurător. Din pricina consumului redus de resurse, costurile de căldură și gaz sunt reduse. Izolarea se poate realiza cu materiale speciale, cum ar fi călăfătui sau mai simplu, plin plasarea unor benzi de spumă izolatoare pe conturul ferestrelor.

  1. Adu atmosfera de toamna în interiorul casei tale

Toamna este asociată cu paleta ei specifica de culori, mirosuri și chiar si cu o anume stare de spirit. Pentru a ne putea bucura de toamnă așa cum se cuvine putem folosi elementele specifice ei și în amenajarea de interior. Introducerea textilelor de culori tomnatice, pături, perne, lumânări parfumate sau bețișoare cu miros de dovleac sau scorțișoara sunt doar câteva elemente care ne pot ajuta să întâmpinăm toamna în propria locuință.

Ultimele articole

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Iustin Paraschiv: Produsele LaProvincia se găsesc atât în mari magazine, cât și în rețeaua proprie de magazine

Un punct de reper în industria alimentară este La Provincia, o marcă românească deținută...

Articole asemanatoare

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...