Lifestyle

Cum sa alegi cele mai bune surse de iluminat in baie?

0

Baia este locul in care oamenii petrec mult timp, in special, dimineata si seara, cand lumina naturala este foarte slaba sau chiar absenta. In plus, unele bai nu au nici geam, oricat de mic, prin care sa poata patrunde lumina de la soare, aceasta situatie fiind intalnita, adesea, in baile locuintelor de la bloc. 

De aceea, este necesar ca aceasta incapere a locuintei sa fie iluminata corect, astfel incat oamenii sa isi poata desfasura fara probleme activitatile de zi cu zi. Pentru a putea face ce mai buna alegerea in ceea ce priveste iluminatul, oamenii trebuie sa ia in considerare si aspecte precum dimensiune baii, materialele cu care sunt placati peretii si, mai ales, culoarea acestora. 

Iluminarea zonelor esentiale din baie 

Oglinda este una dintre zonele din baie care necesita o lumina foarte buna, motiv pentru care este necesar ca in jurul acesteia sa existe o sursa de iluminat. De aceea, pe piata exista oglinzi care au incastrate spoturi, astfel incat sa ofere lumina necesara. In caz contrar, oamenii pot alege sa monteze ei spoturi sau aplice in jurul acesteia. 

De asemenea, oamenii pot alege si o sursa de iluminat in zona dusului sau a cazii, aceasta poate fi mai puternica sau mai difuza, in functie de preferintele fiecarei persoane, si care poate contribui la crearea atmosferei necesare pentru o baie relaxanta. Chiar si in zona toaletei poate fi montat un corp de iluminat care sa ofere lumina necesara.

Totusi, este necesara si o sursa de iluminat generala, care sa ofere lumina pentru toata suprafata baii, iar o aplica sau o plafoniera amplasata pe tavan va fi foarte potrivita. Desigur, cei care isi doresc un design deosebit in baie, pot alege un corp de iluminat cu o forma aparte, insa numai daca stilul de amenajare le permite. 

Sfaturi pentru o buna iluminare a baii 

Pentru a avea siguranta ca au ales cea mai buna metoda de iluminare a baii, oameni pot tine cont de cateva sfaturi legate de siguranta si de solutii eficiente de iluminare. 

Astfel ca, in orice situatie s-ar afla sau orice dorinta ar avea in ceea ce priveste iluminatul baii, oamenii nu trebuie sa piarda din vedere siguranta, mai ales ca electricitatea si apa nu fac treaba buna impreuna.

Totodata, puterea si tipul de lumina pe care il emana becurile, care poate fi lumina calda, lumina rece sau lumina mai puternica ori mai difuza, sunt foarte importante. Becurile pot fi alese in functie de nevoi si de preferinte, insa trebuie sa se tina cont ca o lumina rece, alba, lumineaza si ofera imaginea corecta a fetei in oglinda, fata de cele cu lumina calda. 

In plus, in functie de momentul zilei, gradul de intensitate al luminii necesar poate fi diferit. De exemplu, daca dimineata oamenii au nevoie de o lumina mai puternica, seara si, mai ales noaptea, mai potrivita este lumina mai slaba, difuza. De aceea, un variator electric sau o aplica inteligenta pot fi cea mai potrivita solutie. 

Prin urmare, exista o serie de criterii de care oamenii ar trebui sa tina cont cand isi aleg corpurile de iluminat pentru baie, astfel incat sa obtina lumina dorita. 

Ultimele zile de reduceri de Black Friday la PIATRAONLINE

Articolul precedent

Amanetarea bijuteriile din aur – De ce ‘’trebuie’’ sa ajungi la o casa de amanet cel putin o data in viata

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Lifestyle