AcasăDiverseCum sa amenajezi o fatada de casa in stil modern

Cum sa amenajezi o fatada de casa in stil modern

Publicat pe

Articole

Ce lavoar e potrivit pentru baia ta?

Multe modele de lavoare de baie se pot găsi acum în magazinele de articole sanitare online. Chiar nu mai este o problemă ca să găsești tipul de chiuvetă potrivit pentru tine. Lavoarul de baie este un demn urmaș al ligheanului de spălat pe mâini și...

Stilul modern de amenajare al caselor, mai ales la nivel exterior, iti propune in prezent o etalare speciala a caracteristicilor locuintei. Jocurile de culori si materialele deosebite cu care poti amenaja fatadele iti permit sa dai viata aspectului casei tale si sa te bucuri de o estetica unica. Daca te afli in etapa de amenajare a fatadei si esti in cautarea celor mai bune idei, iata cateva care s-ar putea sa iti fie de ajutor.

Foloseste ardezia pentru realizarea unei fatade moderne

Ardezia este un material cu o duritate foarte mare, dar si cu caracteristici deosebite in ceea ce priveste estetica. Astfel, o fatada din ardezie poate schimba in totalitate aspectul casei tale, oferindu-i acesteia in acelasi timp si o protectie suplimentara la nivelul peretilor exteriori. 

De cele mai multe ori beneficiarii fac asocierea ardeziei cu nuantele de negru, insa in realitate ardezia poate fi multicolora si iti poate oferi variatii deosebite in ceea ce priveste modelul. 

Din acest motiv este recomandat sa stabilesti directia pe care vrei sa te axezi la nivel de cromatica, pentru a alege exact materialul dorit, care sa poata pune cel mai bine in valoare frumusetea casei tale.

Desi pentru multa vreme s-a considerat că ardezia este un material scump, in realitate pretul acesteia este la fel de accesibil ca si in cazul celorlalte tipuri de piatra naturala, astfel ca alegerea unei fatade de ardezie este o chestiune de gusturi sau de alegere stilistica. 

Foloseste ardezia pentru a placa intreaga fatada a locuintei sau doar o zona a acesteia, pe verticala, incepand de la soclu si bucura-te de un aspect cu adevarat unic al casei tale.

Foloseste tencuiala decorativa pentru fatade exteriorare

Tencuiala decorativa este o solutie potrivita pentru acoperirea peretilor exteriori, mai ales daca alegi acel tip de tencuiala care sa si protejeze peretii. Vei avea probabil nevoie de o tencuiala de exterior siliconica, pentru a asigura si protectia peretilor impotriva apei provenite din precipitatii.

Tencuiala decorativa are si un puternic rol in stabilirea esteticii unei case, iar cel mai frumos aspect, atunci cand vorbim despre acest material, este ca tencuiala nu se demodeaza. Din contra chiar, tehnica moderna permite aplicarea tencuielilor decorative sub diferite modele, care confera locuintei o aparitie cu adevarat eleganta. 

Tencuiala decorativa va urma traseul constructiv al cladirii, asa ca daca optezi pentru diferite tipuri de scafe sau pentru diferite detalii arhitecturale, acestea pot fi evidentiate cel mai bine cu ajutorul tencuielilor decorative. 

Foloseste granit pentru placarea fatadelor

Piatra naturala castiga mult teren la nivelul amenajarilor exterioare, iar granitul, ca si ardezia, reprezinta o solutie perfecta pentru amenajare. Ce este si mai interesant este faptul ca poti folosi granitul chiar si in cazul glafurilor exterioare, lucru care poate aduce un plus major la nivel de estetica. 

Granitul iti ofera si un cadru potrivit pentru realizarea teraselor, ca o continuitate a fatadei. Astfel, poti folosi granitul lucios pentru soclu si fatada, in timp ce pentru terasa poti opta pentru varianta de granit fiamat. La nevoie poti chiar sa alegi si alte tipuri de piatra naturala pe care sa le integrezi in decor, deoarece granitul se va potrivit perfect cu insertii din marmura sau din travertin.

Foloseste caramida pentru exteriorul casei

Caramida aparenta te poate ajuta sa obtii un decor ideal daca vrei o amenajare moderna a fatadelor. Este important sa alegi un adeziv potrivit, dar si un impermeabilizant pentru piatra, pentru a fi sigur ca lucrarea pe care o realizezi va respecta standardele de calitate.

Amenajarea unei fatade moderne trebuie sa tina seama de detaliile de executie ale casei si de scopul final pe care il urmaresti. Alege materialul potrivit pentru finisarea exterioara a locuintei, asigurandu-i acesteia estetica si functionalitatea dorite. 

Ultimele articole

Misterioșii ochi hazel: Culoarea unică și caracteristicile lor distincte

Ochii hazel, o raritate în lumea culorilor ochilor, este un atribut deosebit al fruumuseții....

Plănuiești să îți cumperi un telefon iPhone 15? Câteva accesorii de care poți avea nevoie

Odată cu lansarea noului iPhone 15, apare și nevoia accesoriilor destinate acestuia. Dacă plănuiești...

Cum te poate ajuta Excel-ul dacă ești freelancer

Puțini mai sunt cei care nu au auzit de Microsoft Excel și la fel...

De ce să utilizezi un calendar de social media în promovarea afacerii tale

Utilizarea unui calendar de social media este esențială în promovarea afacerii tale în era...

Articole asemanatoare

Misterioșii ochi hazel: Culoarea unică și caracteristicile lor distincte

Ochii hazel, o raritate în lumea culorilor ochilor, este un atribut deosebit al fruumuseții....

Plănuiești să îți cumperi un telefon iPhone 15? Câteva accesorii de care poți avea nevoie

Odată cu lansarea noului iPhone 15, apare și nevoia accesoriilor destinate acestuia. Dacă plănuiești...

Cum te poate ajuta Excel-ul dacă ești freelancer

Puțini mai sunt cei care nu au auzit de Microsoft Excel și la fel...