AcasăDiverseSfaturile utile care te ajută să îți păstrezi bunurile de valoare în...

Sfaturile utile care te ajută să îți păstrezi bunurile de valoare în siguranță

Publicat pe

Articole

Cadouri pentru pasionații de design interior: 5 idei care să te inspire

Cadourile sunt o formă de a le arăta persoanelor dragi cât de mult le prețuim. Ele pot fi oferite în mai multe contexte, nu doar de aniversarea onomasticii: de casă nouă, cu ocazia apariției unui nou membru al familiei, celebrarea unui rezultat uimitor, căsătorie...

Când vine vorba de bunurile de valoare, pentru a evita potențialele daune, se impun niște măsuri de securitate adecvate, ca să te asiguri că acestea vor rămâne intacte și nu se vor deteriora, indiferent de motiv. Așadar, este recomandat să apelezi la metode eficiente de prevenire, pentru a întâmpina orice pagubă ar putea apărea. Drept urmare, iată câteva sfaturi utile pe care să le iei în calcul. 

Păstrează discreția 

E important să păstrezi discreția când vine vorba de bunurile tale de valoare, ca să te asiguri că acestea vor rămâne în siguranță. Așadar, nu te lăuda cu ceea ce deții, evită să postezi poze sau informații cu privire la obiectele de lux pe care le deții, fie că e vorba de mașini, tablouri, ceasuri ori alte lucruri care au o valoare materială considerabilă. De asemenea, este recomandat să nu menționezi pe rețelele de socializare perioada în care urmează să fii plecat de acasă pentru o perioadă lungă de timp, mai ales dacă pleci în vacanță, fiindcă hoții ar putea să profite de acest aspect. Pe de altă parte, nu este indicat să împărtășești persoanelor în care nu ai încredere unde îți depozitezi obiectele valoroase. 

Ia-ți măsurile de precauție necesare

De exemplu, când vine vorba de mașina personală, este indicat să îți iei toate măsurile de precauție, deci să fii acoperit în cazul în care apar diverse pagube. De exemplu, ia în calcul scenariul în care ești implicat într-un accident, cu siguranță o să îți prindă bine o asigurare accidente rutiere. În plus, poți opta și pentru polița facultativă CASCO, ca o măsură suplimentară de siguranță. Pe de altă parte, ține cont și de daunele pe care le-ar putea suferi locuința ta, de exemplu, din pricina calamităților, precum alunecări de teren, inundații sau cutremure. Deci, ai nevoie de o asigurare obligatorie. Pe de altă parte, poți să îți instalezi și detectoare de fum, incendiu sau gaz. 

Depozitează-le într-un loc sigur

Obiectele de valoare, indiferent că e vorba de acte, documente importante sau lucruri de lux, trebuie depozitate în locuri speciale, ca riscul de a fi deteriorate sau sustrase să fie cât mai scăzut. Așadar, în funcție de mărimea acestora, le poți pune la loc sigur în casete de valori sau în seifuri, ca să te asiguri că vor rămâne în siguranță. Deci, asigură-te că acestea se află într-o încăpere specială, unde să ai doar tu acces. 

Apelează la un sistem de securitate modern

Paza bună trece primejdia rea, deci, este necesar să apelezi la un sistem de securitate modern, ca să îți iei măsurile de prevenire corespunzătoare. Fie că stai la casă ori la bloc, o să îți prindă bine camerele de supraveghere, mai ales cele exterioare, ca să înregistrezi fiecare mișcare din jurul și dinăuntrul căminului tău. În plus, e recomandat să îți montezi și un sistem de alarmă, cu ajutorul căruia să pui hoții pe fugă. Pe de altă parte, dacă stai la casă, poți apela la un câine de pază ca să supravegheze gospodăria și care să te anunțe atunci când ai musafiri nepoftiți. Mai ales când vei fi plecat de acasă, acesta poate alerta vecinii, dacă ceva nu este în regulă. În același mod, o să te ajute și un kit de automatizare a porților, ca să fii sigur că acestea se vor închide de la sine. 

Deci, atunci când vrei să îți păstrezi bunurile de valoare în siguranță, ține cont de aceste sfaturi, pentru că îți vor prinde bine. Ia-ți măsurile de precauție necesare, fii discret, evită să dezvălui informații cheie despre obiectele de lux, ori alte detalii, precum adresa unde locuiești, ori ce fel de lucruri deții sau când urmează să pleci în vacanță. 

Sursă foto: Shutterstock.com 

Ultimele articole

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Iustin Paraschiv: Produsele LaProvincia se găsesc atât în mari magazine, cât și în rețeaua proprie de magazine

Un punct de reper în industria alimentară este La Provincia, o marcă românească deținută...

Articole asemanatoare

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...