AcasăDiverseCum să-ți pregătești casa de musafiri: 5 ponturi

Cum să-ți pregătești casa de musafiri: 5 ponturi

Publicat pe

Articole

Top 10 plaje din Romania

Romania are plaje frumoase – acesta e un lucru bine stiut si chiar cei care prefera plajele din strainatate sunt de acord ca asa e. Sunt plaje din Romania care atrag foarte tare turistii straini, dar şi romani deopotriva, plaje care nu ofera aglomeratia...

Primești des vizite din partea rudelor sau prietenilor? Atunci înseamnă că trebuie să te pregătești cum se cuvine pentru oaspeții tăi. Este important să fii o gazdă bună când ai o viață socială activă și îți place să fii înconjurat întotdeauna de oameni. Totuși, nu trebuie să trecem cu vederea faptul că în momentul în care ai musafiri locuința trebuie să fie impecabilă și, mai mult de atât, extrem de confortabilă. Nu este suficient să-ți răsfeți invitații cu preparate culinare delicioase și băuturi diverse, ci trebuie să ai o casă primitoare în adevăratul sens al cuvântului. Iar cum în ultima perioada căminul nostru a devenit loc de petrecere și întâlnire, cu siguranță ai nevoie de câteva ponturi ca locuința ta să fie admirată de cei ce-i trec pragul. Iată ce recomandări avem pentru tine:

Găsește piese care atrag privirea de la intrare

Prima impresie contează enorm! Iar dacă ne gândim că intrarea în casă este primul lucru pe care-l observă musafirii, asigură-te că îi oferi suficientă atenție acestui spațiu. Fie că locuiești la bloc sau la casă, păstrează curățenia în apropierea ușii tale. Ia în considerare un covoraș de intrare cu mesaj de bun venit, alege o iluminare puternică pentru hol și sporește sentimentele plăcute ale vizitatorilor cu câteva obiecte decorative. Poate fi vorba de un ghiveci cu flori, o oglindă sau piese de artă. Important este să îndrăznești și să găsești piesele potrivite, care atrag atenția și te ajută să-ți întâmpini oaspeții într-un mod armonios.

Folosește texturi și materiale moi

Cel mai simplu truc de a-ți face casa caldă și primitoare este să completezi designul cu diferite texturi. De la covoare pufoase până la fotolii și canapele confortabile sau mobilier din lemn neted, totul trebuie să fie plăcut și liniștitor. Pune accent pe articolele pentru dormitorul de oaspeți dacă intenționezi să-i impresionezi cu adevărat. Cuverturile pentru pat disponibile pe mezoni.ro reprezintă o alegere ideală pentru o cameră modernă și confortabilă. Utilizează pe pat mai multe straturi de materiale textile, de pildă o cuvertură și una sau două pături ca să-i oferi un aspect grandios și complimentează totul cu perne decorative în diferite forme și dimensiuni.

Organizează totul frumos și eficient

Dacă știi că locuința ta este mai tot timpul plină trebuie să menții ordinea în orice colț. Poate că pe tine nu te deranjează puțină dezordine, dar alți oameni vor fi confuzi dacă se împiedică la tot pasul de obiecte lăsate la voia întâmplării. Așadar, încearcă să-i găsești un loc fiecărui lucru și să-ți creezi o rutină din a pune fiecare articol înapoi de unde l-ai luat, imediat după ce l-ai folosit. În acest fel, nu riști ca hainele să mai rămână pe fotoliul din living sau cheile să ajungă în bucătărie. Mai mult de atât, vei avea întotdeauna o casă plăcută, curată și ordonată și îți va fi ușor să le explici musafirilor unde găsesc anumite lucruri de care pot avea nevoie.

Adaugă elemente naturale în decor

Plantele și florile aduc prospețime în locuința ta, așa că nu uita să le incluzi în decor. Poți opta pentru ghivece masive ori alte obiecte și vase inedite în care să pui tot felul de plante ce contribuie la crearea unei atmosfere deosebite în interior.

Ai grijă de baie și bucătărie

Este aproape imposibil ca oaspeții tăi să nu aibă drum către baie și bucătărie. În cazul primei încăperi, baia, este important să se găsească aici tot ceea ce este necesar pentru igienă – săpun, prosoape, cosmetice și hârtie igienică. Totodată, păstrează obiectele sanitare curate și dezinfectate. La bucătărie, ordinea trebuie să fie pe primul loc. Nu ai vrea ca musafirii tăi să dea peste pahare ori vase murdare.

 Continuă cu cât mai multe locuri de șezut accesibile și confortabile, puțină muzică în surdină și un aer împrospătat cu lumânări parfumate sau odorizant de cameră. În acest fel, face ca locuința ta se va bucura de complimentele musafirilor, care vor reveni cu drag de fiecare dată într-un loc unde se simt foarte bine.

Ultimele articole

Cum îți alegi cei mai buni candidați? 3 aspecte din oferta de lucru care te diferențiază de alți angajatori

Pentru a avea o companie de succes este nevoie ca în primul rând să...

Folosirea optimă a spațiului: Închiderea balconului pentru funcționalitate maximă

Închiderea balconului cu sticlă și aluminiu este o soluție inteligentă pentru proprietarii de locuințe...

Curățenia după constructor – mai ușoară ca niciodată cu firmele specializate

După finalizarea unui proiect de construcție sau renovare a unei proprietăți, există întotdeauna o...

Cum poate fi utilizată hala de către o măcelărie?  – Descoperă sfaturi pentru a închiria hala potrivită

O hală poate fi utilizată în mai multe moduri de către o măcelărie pentru...

Articole asemanatoare

Cum îți alegi cei mai buni candidați? 3 aspecte din oferta de lucru care te diferențiază de alți angajatori

Pentru a avea o companie de succes este nevoie ca în primul rând să...

Folosirea optimă a spațiului: Închiderea balconului pentru funcționalitate maximă

Închiderea balconului cu sticlă și aluminiu este o soluție inteligentă pentru proprietarii de locuințe...

Curățenia după constructor – mai ușoară ca niciodată cu firmele specializate

După finalizarea unui proiect de construcție sau renovare a unei proprietăți, există întotdeauna o...