AcasăDiverseDe ce lada frigorifică e mai utilă decât frigiderul: top 3 motive

De ce lada frigorifică e mai utilă decât frigiderul: top 3 motive

Publicat pe

Articole

Cele mai simple 30 de rețete pentru slăbit

Dacă ai decis să faci o schimbare în viața ta și să urmezi o dietă pentru a slăbi, felicitări pentru alegerea făcută! Slăbitul prin alimentație este o metodă sănătoasă și eficientă de a pierde în greutate și de a-ți îmbunătăți starea de bine. O...

Odată cu viața modernă, nevoia noastră de a păstra alimente la rece a crescut, dat fiind faptul că astăzi trăim într-o eră marcată de consum și ne-am obișnuit cu standarde de viață înalte.

Frigiderul nu mai este un lux și nici nu mai poate fi catalogat drept moft, în orice casă, oricât de numeroasă sau restrânsă ar fi familia respectivă, fiind nevoie de un astfel de dispozitiv.

Doar că nu mulți oameni cunosc faptul că nu doar frigiderul este un bun de bază într-o locuință modernă, lada frigorifică fiind, la rândul ei, cel puțin la fel de necesară.

De ce ai nevoie de o ladă frigorifică?

Motivele sunt nenumărate, dar vom preciza, în rândurile care urmează, doar trei argumente menite să-ți arate de ce lada frigorifică de pe altex.ro are o utilitate și o necesitate superioară frigiderului obișnuit:

  1. Previne risipa alimentară

Anual, în România, milioane de tone de mâncare sunt aruncate la gunoi. Risipa alimentară este la cote înalte și, din păcate, fiecare produs ce ajunge la ghena de gunoi reprezintă niște bani aruncați pe fereastră. Cel mai adesea, oamenii ajung să arunce alimente fiindcă în frigider se alterează, chiar dacă nu au atins încă limita de consum prevăzută de producător pe ambalaj.

 Dacă frigiderul nu este programat să răcească la temperaturi mult mai joase, multe produse alimentare se pot altera prematur, ceea ce înseamnă că vor ajunge să fie aruncate. Lada frigorifică permite congelarea lor, deci le poți consuma într-un viitor mult mai îndepărtat, reducând risipa și făcând, astfel, economie.

  1. Te încurajează să gătești acasă

Dacă lada frigorifică este plină cu diferite sortimente de carne sau, după caz, de pește sau legume și fructe congelate, vei găsi foarte ușor inspirație să gătești acasă.

Din moment ce ai la îndemână numeroase produse pe care le poți transforma în preparate delicioase, imediat ce se dezgheață, nu vei mai fi tentat să comanzi mâncare în oraș sau să mergi la magazin pentru a cumpăra ceva rapid de mâncat. Bineînțeles, dincolo de faptul că vei mânca mai sănătos, vei avea și satisfacția că preparatele sunt gătite de tine și vei reuși să economisești și bani.

  1. Poți să răcești rapid alimentele

Cu siguranță ți s-a întâmplat să ai nevoie de un suc sau o sticlă de vin răcită rapid, dar ai fost nevoit să aștepți câteva zeci de minute până când simplul tău frigider a reușit să le ducă la temperatura potrivită, pe care ți-o doreai.

A avea o ladă frigorifică la îndemână, acasă, te salvează în astfel de momente. În doar câteva minute, te vei bucura de savoarea unui suc de portocale rece și răcoritor. De asemenea, dacă ești un adept al consumului de gheață, tot lada frigorifică se dovedește a fi soluția ideală. Să nu mai amintim de faptul că dispune de o capacitate de umplere net superioară unui frigider obișnuit, ceea ce înseamnă că are o utilitate incontestabilă în casele cu familii numeroase, unde se gătește des.

În concluzie, lada frigorifică este cel puțin la fel de folositoare, precum frigiderul obișnuit. Nu uita că datorită ei poți reuși să reduci semnificativ sau chiar definitiv risipa alimentară din casa ta, te ajută să gătești mai mult acasă și să faci economie la bani și, desigur, este un prieten de nădejde atunci când dorești să te bucuri de o băutură răcoritoare, foarte rapid.

Sursă foto: pixabay.com

Ultimele articole

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Iustin Paraschiv: Produsele LaProvincia se găsesc atât în mari magazine, cât și în rețeaua proprie de magazine

Un punct de reper în industria alimentară este La Provincia, o marcă românească deținută...

Articole asemanatoare

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...