In orasele mari, unde exista numeroase restaurante, magazine si piete, care produc o cantitate mare de deseuri menajere, serviciile prestate de o firma de deratizare Constanta, spre exemplu, sunt o necesitate. Asta pentru ca deseurile menajere ii atrag, devenind astfel un mediu propice pentru a se inmulti.
Iar rozatoarele, odata ce si-au facut aparitia, se inmultesc necontrolat, putand invada ghene de gunoi, subsoluri, curti, chiar si locuinte, intr-un mod rapid, si raspandi boli grave pentru oameni si animelele de companie.
Desi in magazinele de bricolaj si constructii gasesti o gama larga de produse ce promit a elimina rozatoarele, puse la voia intamplarii, se pot dovedi o reala capcana pentru copii si animalele de companie. Mai mult, ele pot contine si substante chimice, ce pot intra in panza freatica si afecta intreg mediul inconjurator.
Cu alte cuvinte, bani dati in incercarea de a elimina rozatoarele te vor face sa apelezi tot la o firma de deratizare sobolani si soareci. Asta pentru ca personalul este special instruit pentru rezolvarea acestui tip de probleme, au experienta si, foarte important, folosesc substante sigure, care au o eficacitate dovedita in indepartarea acestor daunatori.
Mai precis, ce este deratizarea?
Deratizarea reprezinta o interventie profesionala, ce are ca scop eliminarea focarelor de soareci, sobolani sau alte tipuri de rozatoare, cu ajutorul metodelor fizice sau chimice. In functie de tipul invaziei, acestea au ca scop suprimarea si prevenirea raspandirii acestor daunatori, urmate apoi de mentinerea normelor de igiena (pastrarea gunoiului in containere, curatenie pe scara blocului, in curte, etc.).
Cand sunt indicate serviciile de deratizare?
De regula, deratizarea este un serviciu ce se preteaza atat in mediul casnic, cat si in cel public. Printre locurile vizate de serviciul de deratizare se numara:
- Spatii de alimentatie publica – piete, restaurante, magazine, hypermarket-uri;
- Unitati de productie alimentara – fabrici, unitati de catering;
- Ghene de gunoi, subsoluri ale blocurilor;
- Ferme si silozuri;
- Depozite de cereale, hartie, lemn, materiale textile;
- Service-uri – pot roade cablurile electrice ale masinilor;
- Unitati de invatamant;
- Unitati sanitare;
- Spatii in aer liber: parcuri, curti, gradini.
Cel mai important aspect este faptul ca deratizarea impiedica transmiterea bolilor de la rozatoare la oameni, precum Salmonella, leptospiroza, tifos etc. Desi vara este cel mai bun anotimp pentru deratizare si dezinsectie, date fiind temperaturile mari si mirosul gunoiului de care sunt atrasi, iarna rozatoarele hiberneaza, deci sunt mai vulnerabile, si astfel se poate elimina un focar urias. Deratizarea nu presupune un termen, desi recomandarea este sa se faca la fiecare 3 luni, dar mediul propice de inmultire este cel care dicteaza necesitatea.