Afaceri

Miniexcavatoare sau buldoexcavatoare: ce să alegi pentru proiectul tău?

0

Alegerea utilajelor de lucru în construcții nu este niciodată una ușoară, deoarece acestea pot părea oarecum similare. Unele dintre cele mai utilizate utilaje sunt miniexcavatoarele și buldoexcavatoarele, iar ca să poți alege utilajul potrivit pentru proiectul tău, ar trebui să știi câteva detalii despre fiecare în parte. 

Ce sunt miniexcavatoarele?

Miniexcavatoarele sunt utilaje de șantier de dimensiuni mai reduse decât cele ale excavatoarelor uzuale, iar din acest motiv mai sunt numite și excavatoare compacte. Pe acestea le poți găsi la Bergerat Monnoyeur, alături de alte utilaje specifice de șantier care să te ajute să realizezi lucrările de construcții rapid și eficient. Acestea au rolul de a ajuta la lucrări de șantier precum săpături și excavații, mutarea de materiale de construcții, iar în unele cazuri chiar și la demolări. 

Avantajele miniexcavatoarelor

Excavatoarele sunt utilaje de mare putere, iar miniexcavatoarele nu pierd această calitate. Unul dintre cele mai mari avantaje ale miniexcavatoarelor însă este acela că pot lucra chiar și în spații foarte mici, acolo unde din considerente tehnologice nu vei putea lucra cu utilaje mari. 

 

Miniexcavatoarele pot face cu ușurință față cerințelor de deplasare și muncă chiar și în cazul șantierelor foarte reduse ca dimensiuni, iar la nivel de tonaj vei vedea că și acest lucru este perfect pentru orice tip de șantier, deoarece un miniexcavator are o greutate cuprinsă între 2-6 tone. Peste această greutate sunt buldoexcavatoarele, utilaje care de asemenea pot răspunde cerințelor tale la nivelul proiectelor cu lucrări similare. 

 

Transportul în șantier al miniexcavatoarelor se face cu mai mare ușurință decât în cazul excavatoarelor uzuale, tocmai datorită dimensiunilor. Ele pot fi încărcate cu ușurință pe trailere și pot fi descărcate fără mari probleme în șantier. Acest lucru se reflectă și în costuri, care de cele mai multe ori sunt mult mai reduse față de cele ale excavatoarelor normale, tocmai datorită avantajelor menționate anterior.

Ce sunt buldoexcavatoarele?

Buldoexcavatoarele sunt cele mai cunoscute utilaje de șantier, dar și unele dintre cele mai folosite. Buldoexcavatoarele sunt utilaje complexe, care se potrivesc cel mai bine în cazul marilor șantiere și mai puțin în cazul situațiilor de construire de dimensiuni reduse. 

 

Buldoexcavatoarele sunt construite pentru a răspunde solicitărilor ample, cum ar fi excavarea, demolarea resturilor de construcții sau chiar a construcțiilor din beton, încărcare și mutare de materiale de construcții. 

Care sunt avantajele buldoexcavatoarelor?

Buldoexcavatoarele te pot ajuta să realizezi proiecte mai ample, deoarece pot fi dotate cu diferite accesorii, cum ar fi cupele sau lamele, pentru realizarea unor operațiuni speciale de lucru pe șantier. 

 

Buldoexcavatoarele necesită analizarea cu atenție a specificațiilor tehnologice, deoarece fiecare dintre acestea sunt calculate astfel încât să răspundă unor anumite solicitări. În mod automat, fiecare caracteristică o influențează pe cealaltă în timpul procesului de folosire, așa că va trebui mai înainte de orice să analizezi proiectul pe care îl ai de realizat pentru a înțelege cât mai bine nevoile la care trebuie să răspundă buldoexcavatorul. 

 

Ar mai trebui să știi faptul că un buldoexcavator este mai mic decât un excavator uzual, însă mai mare decât un miniexcavator, iar acest lucru îl poziționează cumva într-o clasă de mijloc la nivel de abilități tehnice. Astfel, ca să poți alege utilajul potrivit pentru nevoile tale, ai putea avea în vedere și acest aspect, care îți poate da o idee despre ierarhia utilajelor

 

Fiecare dintre aceste utilaje te pot ajuta să realizezi lucrări de șantier cu care să economisești timp și resurse. De aceea este o soluție bună să achiziționezi varianta potrivită, sau să o închiriezi, în funcție de bugetul alocat.

 

4 Avantaje importante aduse de o imprimanta mobila

Articolul precedent

Deratizarea este o necesitate?

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Afaceri