National

FMI recomanda Romaniei sa isi reorienteze cheltuielile dinspre salarii si pensii spre investitii

0

Fondul Monetar International (FMI) recomanda autoritatilor romane sa demareze un proces de consolidare fiscala durabila, sustinut de masuri de calitate destinate diminuarii deficitul bugetar si celui comercial, sa reevalueze noua lege a pensiilor si sa imbunatateasca guvernanta la companiile de stat.

Potrivit raportului elaborat de stafful FMI dupa discutiile cu oficialii romani din luna iunie a acestui an, document publicat vineri, cresterea economiei romanesti ar urma sa ramana la nivelul de 4% in 2019 si sa incetineasca la 3% pe termen mediu.

„Activitatea economica va continua sa fie stimulata de consum, insotit de o inflatie ridicata si un deficit de cont curent de peste 5% din PIB in 2019-2020. Cresterea este prognozata sa incetineasca pe masura ce investitiile productive au slabit ca urmare a regreselor inregistrate de reformele structurale iar impulsul fiscal se va diminua in timp”, se arata in raportul FMI.

De asemenea, expertii institut…

Citeste mai mult pe ZiarulTop.ro

Elon Musk si miliardarul chinez Jack Ma, prima aparitie comuna: Au vorbit despre Marte si inteligenta artificiala (Video)

Previous article

Noi suntem asteroidul. Pamantul e mistuit de sute de mii de incendii sau inecat de ploi torentiale (Galerie video)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National