Diverse

Garsoniere de închiriat în Suceava – Cunoști obligațiile chiriașului?

0

Garsoniere de închiriat în Suceava apar în oferte. Iar oferta este variată. Și este foarte ușor să fii păcălit, dacă nu închei un contract de închiriere cu proprietarul.

Ești interesat de garsoniere de închiriat în Suceava și nu numai? Primul lucru la care trebuie să te gândești este faptul că te afli într-un oraș universitar, mediu de afaceri și cu potențial turistic. Așadar, prețurile chiriilor sunt mai ridicate în anumite perioade din an. Și există și riscuri mai mari, dacă nu se optează pentru un contract de închiriere.

De ce să închei un contract pentru garsoniere de închiriat în Suceava?

Nu presupune bătaie de cap și nici multă birocrație, dar îți oferă siguranță. În termeni juritici, se numește contract de locațiune. Și se referă la un acord între ambele părți, care au convenit asupra bunului locativ și al prețului. Nu necesită mersul la notar, nici autentificare. Legea nu prevede așa ceva. La fel cum nu mai este nevoie nici de înregistrare fiscală. Contractul este valabil și sub forma unui înscris semnat de ambele părți. Dar, când vine vorba despre case, apartamente sau garsoniere de închiriat în Suceava și nu numai, atunci e obligatoriu să menționezi pe înscris valoarea chiriei, durata și condițiile de reziliere. Fără aceste mențiuni, poți fi evacuat fără preaviz, în orice moment. Sau se pot schimba prețurile oricând. Pe de altă parte, în cazul unui contract, legislația în vigoare prevede o perioadă de previz obligatorie. Așadar, proprietarul este obligat să te anunțe cu 60 de zile înainte, dacă acel contract a fost semnat pentru o durată mai mare de o lună, și cu 15 zile înainte atunci când durata de închirere este mai mică de o lună.

Ce obilgații au părțile

Proprietarul este obligat să asigure toate cele necesare pentru utilizarea imobilului în bune condiții și în stare corespunzătoare de utilizare. Dar numai de comun acord cu chiriașul. Prin urmare, proprietarul nu poate intra oricând și după bunul plac în imobilul închiriat. Ci numai cu acordul prealabil al chiriașului. Tot proprietarul este obligat să se ocupe de reparații și de înlocuirea bunurilor defecte. Spre exemplu, dacă s-a ars un bec, nu intră în obligațiile chiriașului să-l schimbe, decât numai dacă așa au convenit părțile.

Chiriașul este obligat să păstreze în bune condiții bunurile primite și să anunțe proprietarul ori de câte ori intervine vreo defecțiune. Tot în obligațiile chiriașului intră și plata chiriei în întregime și la timp. Și trebuie să predea imobilul în starea în care i-a fost închiriat la început. Dacă se încalcă aceste obligații, proprietarul poate solicita rezilierea contractului și daune materiale. De menționat că nu chiriașului îi revine obligația de a plăti cheltuielile de întreținere la asociația de proprietari, ci numai proprietarului.

Transport moloz în București – cum se realizează?

Articolul precedent

Tendințe actuale privind orientarea în cariera profesională

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse