Afaceri

Iustin Paraschiv, liderul Carmistin, vede România ca un potențial lider în agribusiness-ul european

0

Grupul Carmistin, condus de Iustin Paraschiv, și Asociația Fermierilor din România au organizat la începutul anului 2023 conferința „Cadrul economic și legislativ pentru dezvoltarea industriei suinelor în România”. La eveniment au participat reprezentanți guvernamentali, parlamentari, membri ai mediului asociativ și de afaceri, precum și reprezentanți ai principalelor bănci românești interesate de finanțarea sectorului.

Conferința a oferit o oportunitate importantă pentru discutarea problemelor esențiale și identificarea provocărilor și oportunităților pentru dezvoltarea acestei industrii cruciale pentru economia românească. Evenimentul a generat o dezbatere amplă privind revitalizarea industriei cărnii de porc în România, punând accent pe identificarea soluțiilor legislative și financiare necesare pentru realizarea acestui obiectiv strategic.

Ministrul Finanțelor, dl. Adrian Câciu, prezent la conferință, a subliniat că guvernul român continuă să finanțeze acest sector prin programe viabile și inițiative de finanțare adaptate cerințelor pieței interne. El a dezvăluit un program de finanțare de peste 1 miliard de euro pentru a susține producătorii români, în special în procesarea alimentelor, astfel încât să beneficieze de costuri de producție cât mai reduse.

Ministrul Finanțelor a subliniat că acesta este un moment favorabil pentru România în ceea ce privește posibilitățile de finanțare și implementarea acestora pe piață, încurajând participanții să profite de aceste oportunități și să colaboreze pentru dezvoltarea industriei suinelor din țară.

În cadrul conferinței, Iustin Paraschiv, liderul Grupului Carmistin, unul dintre cei mai mari producători de carne din România, a subliniat importanța investițiilor în sectorul zootehnic, inclusiv în industria cărnii de porc. De asemenea, Iustin Paraschiv este convins că România are potențialul de a deveni un actor important în agribusiness-ul european.

El afirmă că Grupul Carmistin a investit constant în zootehnie, inclusiv în industria cărnii de porc în ultimele două decenii, și că România are un potențial uriaș de a recupera și chiar de a deveni lider european în agribusiness. În plus, Iustin Paraschiv continuă să investească în industria suinelor și în 2023, prin accesarea de noi finanțări, o parte din fondurile atrase fiind direcționate către dezvoltarea acestui sector al industriei.

Carmistin intenționează să se concentreze nu numai pe investiții, ci și pe creșterea capacității de inovare și implementarea de soluții sustenabile pentru a îmbunătăți semnificativ toate cele trei linii de business. Această abordare va asigura menținerea competitivității organizației pe termen lung într-un mediu economic dinamic.

Investițiile în agribusiness și eforturile comune sunt esențiale pentru dezvoltarea acestui sector. Accesul la fonduri europene și surse sigure de finanțare reprezintă o premisă importantă pentru dezvoltarea industriei cărnii de porc în România. Acest sector necesită susținere și investiții constante pentru a se dezvolta și a deveni un motor important de creștere economică.

Colaborarea între fermieri, autorități și companii specializate în producția și procesarea cărnii este crucială pentru:

  • creșterea competitivității
  • îmbunătățirea calității produselor
  • reducerea dependenței de importuri.

Doar printr-un angajament comun, industria poate fi modernizată și poate atinge standardele europene, aducând beneficii semnificative atât pentru producători, cât și pentru consumatori.

În acest context, este important să se continue susținerea sectorului prin măsuri guvernamentale adaptate nevoilor pieței, dar și printr-o colaborare strânsă între toți actorii implicați în agribusiness. Astfel, se va reduce decalajul dintre potențial și performanță în industria cărnii de porc în România.

Semnificația ROI în pronosticurile de fotbal

Articolul precedent

NVIDIA RTX 4090 sau RTX 3090: care sunt diferenţele?

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Afaceri