AcasăLifestyleLustrele - un cadou potrivit de casa noua

Lustrele – un cadou potrivit de casa noua

Publicat pe

Articole

Ai o masina Aston Martin si nu stii unde s-o tii? Compania construieste acum „barloguri” ca-n filmele cu spioni (Foto)

Pentru cei care considera ca un garaj obisnuit nu se ridica la inaltimea rolului de a adaposti o masina Aston Martin – si care detin, desigur, un astfel de autoturism -, legendarul producator britanic a lansat un serviciu de proiectare si construire de garaje...

In secolul XXI, majoritaea persoanelor prefera sa foloseasca aplice, diferite lampi (fie de birou sau de podea) sau alte corpuri de iluminat. Acestea considera ca lustrele sunt obiecte invechite, care nu isi mai au locul in locuintele noastre. Noi va spunem ca se insala! Lustrele au fost intotdeauna cele mai practice corpuri de iluminat din locuinta noastra deoarece produc lumina suficienta astfel incat noi sa ne ducem la bun sfarsit toate activitatile nocturne. De altfel, in zilele de astazi mai multi designeri au creat lustre cu un aspect estetic placut si actual, acestea fiind cumparate in numar mare astazi ca si cadou de casa noua.

Tineti cont ca in secolele trecute lustrele erau vazute doar in cele mai opulente locuri deoarece aceste piese frumoase si ornate au fost predominant asociate cu clasa superioara. De altfel, in anii 1900, lustrele erau prezente in majoritaeta caselor si conacelor. Astazi, lustrele pot fi considerate a fi de moda veche. Totusi, in secolul 21, muti designeri au adaptat aspectul lustrei astfel incat sa fie in conformitate cu noile cerinte ale pietei. Dimensiunile sunt mult mai mici, din cauza ca majoritatea caselor au tavane joase, iar aspectul este minimalist. Toate componentele din sticla au fost create intr-un stil cat mai simplu si colorate in nuante neutre, iar astazi observam pe piata lustre colorate doar intr-o singura culoare, maximum doua (atat elementele din sticla cat si cele metalice). Totusi, multi critici considera aceste corpuri de iluminat sunt piese de arta atemporale care au evoluat de-a lungul istoriei pentru a se potrivi fiecarei epoci.

In zilele de astazi sunt populare lustrele mici pentru casele cu tavan jos si lustre mari, cu diferite elemente sculptate pentru salile mari, holuri si scari. Majoritatea au multiple brate principale, confectionate din metale maleabile, iar in anumite cazuri componentele din sticla fie au fost inlocuite cu cele minimaliste din metal sau fanghie, fie au fost scoase din uz. De altfel, pentru un aspect modern, multi designeri de lustre au optat pentru utilizarea materialelor scumpe cum ar fi cristale, rubine sau dimanate care sa imbrace corpul lustrei, lasand la vedere doar becurile stralucitoare.

In cazul in care va ganditi la lustrele folosite de bunicii nostri, sa stiti ca aveti o imagine eronata cu privire la corpurile de iluminat comercializate in zilele de astazi. Lucrurile au evoluat extrem de rapid. Totusi, daca va este dor de estetica abordata in secolul trecut sa stiti ca in zilele de astazi, marii producatori de corpuri de iluminat inca mai comercializeaza lustre inspirate din stilul anilor 70’. Unele dintre acestea respecta in totalitate estetica acelei perioade, pe cand alte lustre doar prezinta anumite caracteristici ale secolului trecut, insa sunt moderne.

Trebuie sa stiti ca in zilele de astazi toate materialele utilizate atat pentru a recreea unui vintage cat si pentru a concepe un nou produs sunt sigure. Nu va exista nesiguranta ca se vor sparge oricand sau vor lua foc din cauza supraincalzirii. Majoritatea producatorilor folosesc doar materiale de calitate inalta. Asadar, puteti oricand sa achizitionati o lustra noua dintr-un magazin de electronice sau de pe site-uri web  si nu va mai trebui sa mergeti la buticurile vintage pentru a alege un corp de iluminat.

Ultimele articole

Misterioșii ochi hazel: Culoarea unică și caracteristicile lor distincte

Ochii hazel, o raritate în lumea culorilor ochilor, este un atribut deosebit al fruumuseții....

Plănuiești să îți cumperi un telefon iPhone 15? Câteva accesorii de care poți avea nevoie

Odată cu lansarea noului iPhone 15, apare și nevoia accesoriilor destinate acestuia. Dacă plănuiești...

Cum te poate ajuta Excel-ul dacă ești freelancer

Puțini mai sunt cei care nu au auzit de Microsoft Excel și la fel...

De ce să utilizezi un calendar de social media în promovarea afacerii tale

Utilizarea unui calendar de social media este esențială în promovarea afacerii tale în era...

Articole asemanatoare

Misterioșii ochi hazel: Culoarea unică și caracteristicile lor distincte

Ochii hazel, o raritate în lumea culorilor ochilor, este un atribut deosebit al fruumuseții....

Plănuiești să îți cumperi un telefon iPhone 15? Câteva accesorii de care poți avea nevoie

Odată cu lansarea noului iPhone 15, apare și nevoia accesoriilor destinate acestuia. Dacă plănuiești...

Cum te poate ajuta Excel-ul dacă ești freelancer

Puțini mai sunt cei care nu au auzit de Microsoft Excel și la fel...