AcasăDiverse5 moduri de utilizare al alcoolului izopropilic in detailing auto

5 moduri de utilizare al alcoolului izopropilic in detailing auto

Publicat pe

Articole

Maxim istoric pentru euro. Dolarul si aurul doboara si ele noi recorduri

Cursul euro a atins joi un nou maxim istoric. La fel si cotatiile pentru dolar si gramul de aur, stabilite de Banca Nationala a Romaniei.BNR a anuntat un curs de referinta de 4,7834 lei/euro, in crestere cu 0,09% fata de valoarea atinsa miercuri, acesta...

Dintre toate produsele auto pe care le vezi de obicei pe raftul magazinului, alcoolul izopropilic nu este de obicei unul dintre ele. S-ar putea sa-l gasesti și ca Isopropanol. De obicei, acestea pot fi gasite in secțiunea de prim ajutor in cateva concentratii diferite, de la 70% pana la 99%.

Cand vine vorba de detailing, alcoolul izopropilic este un produs destul de versatil. 

  1.  Îndepărtarea cerii sau etanșarea suprafețelor vopsite.

Probabil ca utilizarea cea mai frecventa a alcoolului izopropilic este atunci cand trebuie sa indepartezi ceara auto. Suprafata trebuie sa fie curate sa nu aiba reziduri atunci cand se foloseste. Cand indepartezi zgarieturile sau petele din anumite zone ale vehiculului, asigura-te ca aceste produse nu interactioneaza cu altceva decat cu stratul transparent. Nu este tocmai indicat dar daca nu ai alta solutie aceasta este cea mai buna varianta.

  1. Indeparteaza pacla de pe un parbriz, geam sau oglinda

Aceasta este probabil una dintre cele mai sigure si mai eficiente utilizări ale alcoolului izopropilic. Este o metoda eficienta de curatare a unui parbriz uleios sau ceros fara a aplica produse care pur si simplu nu functioneaza bine.

Multe spray-uri de detailing auto lasa dungi, care se datoreaza partial uleiurilor aflate deja pe parbrzi. Alcoolul izopropilic este excelent pentru a elimina tot uleiul pe care este posibil sa nu-l poti vedea sau elimina cu alte produse.

Deoarece nu ai de-a face cu un strat transparent, utilizarea alcoolului pe suprafete de genul acesta, nu este chiar indicata. Poti sa amestesci cu putina apa, asa ar fi mult mai safe.

  1. Eliminarea reziduurilor de autocolante

Daca vrei sa elimini un autocolant vechi sau orice altceva pe care l-ai lipit pe geamuri, incearca sa utilizezi alcool izopropilic. Acest produs este excelent pentru asemenea intrebuintari. Daca alcoolul este lasat sa patrunda in hartia respectiva, in general, se va desprinde. Alcoolul izoproppilic estea cea mai sigura optiune.

  1. Reconditionarea farurilor

Majoritatea produselor de restaurare a farurilor sau alte alternative nu sunt foarte recomandate. In schimb, alcoolul izopropilic poate fi utilizat in etape pentru a elimina praful si alte depuneri. 

Odata ce zgarieturile farurilor incep sa fie indepartate aplicand o slefuire umeda alcoolul izopropilic este folosit ca ultim pas pentru a indeparta orice compus strain.

  1. Indepartarea reziduurilor dupa polish

Ca si in cazul farurilor, alcoolul izopropilic mai este folosit pentru indepartarea reziduurilor lasate in urma unui polish auto

 

Poate alcoolul izopropilic sa deterioreze vopseaua ?

Cand este amestecat cu apa in raport adecvat, alcoolul izopropilic este bun atat timp cat este si utilizat corect. Majoritatea stau departe de alcoolul izopropilic cand vine vorba de o suprafata proaspat vopsita sau pentru cei fara stratul transparent (vehicule mai vechi). Acest lucru poate provoca umflaturi sau poate inmuia stratul transparent.

In general, mii de oameni folosesc alcool izopropilic intr-un fel sau altul, deși exista unii care prefera sa nu-l foloseasca vreodata pe vopsea. Indiferent de ceea ce decizi sa faci, respecta normele de aplicare. Nu prea ai cum gresesti daca respecti aceste norme foarte importante.

Ultimele articole

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Iustin Paraschiv: Produsele LaProvincia se găsesc atât în mari magazine, cât și în rețeaua proprie de magazine

Un punct de reper în industria alimentară este La Provincia, o marcă românească deținută...

Articole asemanatoare

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...