AcasăAfaceriMașina de curățat cartofi, o binecuvântare pentru orice bucătar profesionist

Mașina de curățat cartofi, o binecuvântare pentru orice bucătar profesionist

Publicat pe

Articole

Urari de la multi ani pentru iubit

Introducere Cand vine vorba de a-ti exprima sentimentele fata de persoana iubita, cuvintele pot juca un rol crucial, mai ales in zilele speciale cum ar fi ziua de nastere a partenerului tau. Comunicarea afectuoasa si personalizata poate adanci legatura dintre voi, transformand o simpla urare...

Orice furnizor de servicii alimentare desfășurat în locații tradiționale sau chiar un furnizor stradal de alimente preparate rapid caută întotdeauna niște echipamente care să faciliteze și să automatizeze foarte mult procesul de gătit al acestora.

De regulă, unitățile HoReCa care obțin profituri mari au un flux mare de clienți, ceea ce impune necesitatea obiectivă ca personalul să lucreze cu o productivitate a muncii foarte mare. Problema este că nu întotdeauna mai repede înseamnă și mai bine. Nu de puține ori, acest lucru poate conduce la deteriorarea calității produselor ce se vând consumatorilor, ceea ce va afecta extrem de rapid notorietatea unității de alimentație publică respectivă, iar profiturile vor scădea vertiginos.

Curăță cartofii automat pentru un plus de productivitate

Cartoful rămâne la ora actuală una dintre cele mai folosite legume în bucătăriile profesionale românești, la fel ca și în multe din străinătate.

Acesta este motivul pentru care ar trebui ca din rândul dotărilor HoReCa de top să nu lipsească o mașină curățat cartofi, deoarece este un echipament comod și productiv care va face fericit orice bucătar pentru că îl eliberează de o activitate extrem de plicticoasă și cronofagă.

Principiul de funcționare al acestei mașini de curățat de coajă nu doar cartofi, ci și alte legume tari, este simplu și inteligibil pentru toată lumea, chiar și pentru un novice care de-abia acum descifrează secretele meseriei de bucătar. Legumele sunt plasate în cilindrul de încărcare, iar pereții interiori care au suprafața abrazivă realizează curățarea legumelor, deoarece operațiunea respectivă implică și conectarea echipamentului la o sursă curentă de apă. Ulterior, tuberculii fără coajă și spălați ajung într-un compartiment special, gata pentru a fi utilizați.

Producătorii internaționali de mașini pentru curățat cartofi oferă celor interesați două tipuri de coji de cartofi: cu discuri conice pentru curățare, care au performanțe excelente dacă e nevoie de un volum foarte mare de legume într-o unitate de timp dată sau aparate care au discuri cu role, cu putere și performanțe mai reduse, dar foarte utile pentru o cafenea sau un restaurant de dimensiuni mici sau medii.

Carcasa mașinii de decojire a cartofilor este realizată din oțel inoxidabil sau aluminiu de înaltă calitate, ceea ce crește semnificativ durabilitatea dispozitivului. Designul este anume gândit de către producători pentru a fi ușor de curățat, nu necesită întreținere complicată. Nu este supus deteriorării nici chiar în cazul unei folosiri intensive.

Mașina este descărcată automat pe o tavă specială, sub acțiunea forței centrifuge. După descărcarea dispozitivului de legume, se efectuează curățarea manuală a acestuia, dacă este necesar. Când se deschide trapa de încărcare, oprirea automată este activată, precum și protecția echipamentelor electrice în cazul unei defecțiuni a rețelei.

Dispozitivul trebuie instalat într-un loc care oferă ușurință în utilizare și garantează siguranța în funcționare.

Trebuie luate în considerare standardele sanitare, măsurile de siguranță și cerințele de securitate la incendiu.

Ce mai trebuie să cunoști despre mașina de curățat cartofi?

Înainte de începerea procesul de curățare, mașina de curățat cartofi este inspectată pentru a nu exista vreo deteriorarea externă, compartimentul unde se pun legumele este verificat pentru a nu se afla acolo obiecte străine, cablurile sunt inspectate și ele cu atenție. Mașina trebuie spălată bine după folosire. Deșeurile reziduale sunt eliminate, uscate sau șterse. Nu se folosesc obiecte metalice atunci când se efectuează curățarea. Toate aceste măsuri vor prelungi viața de funcționare a dispozitivului și vor servi mult timp în unitate.

Alegerea unui astfel de echipament electromecanic depinde de nevoile fiecărei bucătării profesionale: volumul de legume necesar într-o unitate de timp (de regulă o oră), țara de fabricație a echipamentului, costul acestuia, capacitatea de încărcare, viteza de curățare, complexitatea mașinii HoReCa, dimensiunile generale ale aparatului respectiv.

Echipamentele din gama de mașini curățat cartofi și alte legume tari de la TC Romania Crown Cool sunt de înaltă calitate, fiabilitate, performanță și au preț redus. Consultanții ce își desfășoară activitatea aici sunt întotdeauna fericiți să îi ajute pe profesioniștii din domeniul HoReCa să își aleagă echipamentul cel mai potrivit potrivit pentru unitatea lor.

Ultimele articole

Înțelegerea impactului temperaturii asupra ceasurilor inteligente

Ceasurile inteligente au devenit părți integrante ale vieții noastre de zi cu zi, oferindu-ne...

Transformarea digitală a arhivelor: de la documente fizice la arhive digitale

Transformarea digitală a arhivelor reprezintă procesul de conversie a documentelor și înregistrărilor fizice în...

Cum să alegi firma de curierat potrivită pentru compania ta?

În lumea afacerilor de astăzi, viteza și eficiența cu care produsele ajung la client...

Știință și artă în bucătărie: secrete și sfaturi utile

În universul culinar, întâlnirea dintre știință și artă creează un spectacol inegalabil de arome,...

Articole asemanatoare

Înțelegerea impactului temperaturii asupra ceasurilor inteligente

Ceasurile inteligente au devenit părți integrante ale vieții noastre de zi cu zi, oferindu-ne...

Transformarea digitală a arhivelor: de la documente fizice la arhive digitale

Transformarea digitală a arhivelor reprezintă procesul de conversie a documentelor și înregistrărilor fizice în...

Cum să alegi firma de curierat potrivită pentru compania ta?

În lumea afacerilor de astăzi, viteza și eficiența cu care produsele ajung la client...