Diverse

O scurtă istorie a ruletei

0

Ce legătură există între ruletă și fizicianul francez Blaise Pascal? Dar între acest joc și numărul 666? Continuă să citești pentru a afla răspunsurile la aceste întrebări și chiar mai mult dintr-o scurtă istorie a ruletei.

Ruletă vine de la franțuzescul „roulette”, care înseamnă roată mică. Jocul a fost cel mai posibil inspirat de jocul italian Biribi, interzis în 1837. Jucătorii au dreptul să parieze pe un singur număr, pe diferite grupări de numere (roșu sau negru, par sau impar, număr mic sau număr mare). Un crupier învârte roata și apoi aruncă o bilă în direcția opusă, în jurul unei piste circulare înclinate. Bila ajunge în cele din urmă pe roată, în unul din compartimente cărora le corespund mai multe numere, iar câștigul este plătit celor care au pariat cu succes.

Există mai multe teorii cu privire la inventarea ruletei. Una din aceste teorii este că omul de știință francez Blaise Pascal a inventat jocul în timpul unei retrageri ale sale la o mănăstire. Altă variantă sugerează că jocul a fost inventat de călugări pentru a învinge plictiseala. O a treia poveste arată că niște călugări francezi dominicani au inventat ruleta, bazându-se pe un vechi joc tibetan, al cărui scop era aranjarea a 37 de statuete de animale într-un pătrat cu 666 de poziții. Călugării ar fi creat jocul transpunând cele 37 de statuete în 36 de poziții, așezate în jurul unei roți care se învârte.

Cifra zero nu a existat pe roata ruletei până la mijlocul secolului al XIX-lea. Acest lucru s-a schimbat în 1842, când Francois și Louis Blanc au proiectat o roată de ruletă cu un singur zero pe ea, special pentru regele Carol al III-lea al Monaco. Acest pas a fost unul definitoriu pentru istoria jocului, deoarece adăugarea unui zero a oferit casei un avantaj mai mare.

Deoarece regatul său se confruntă cu unele probleme financiare, Charles a construit un cazinou și a adus ruleta în mijlocul maselor. Roata a generat multe venituri pentru Monaco și a devenit rapid un simbol important pentru cultura jocurilor de noroc de lux din Monte Carlo. În plus, ruleta cu zeroul unic a apărut pe piață în același timp în care Franța a interzis jocurile de noroc, făcând Monte Carlo o destinație și mai dezirabilă pentru jucători.

Ruleta a ajuns în cele din urmă și în Lumea Nouă, nescăpând de influența americană. În anii 1800, jocul și-a făcut drum peste ocean și pe țărmurile Statelor Unite ale Americii. Pentru a oferi casei un avantaj și mai mare, un zero dublu a fost adăugat la roata ruletei. Asta înseamnă că în loc de 37 de numere, roata ruletei americane are 38 de numere (de la 1 la 36, 0 și 00).

În America Latină și în Europa, ruleta este cel mai popular joc de cazinou. Motivul pentru aceasta este că roțile folosite în țările europene au doar un singur zero, ceea ce oferă un avantaj mai mare jucătorilor și reduce șansele de câștig ale casei.

Dorești să te inițiezi în tainele acestui joc apreciat de milioane de jucători din întreaga lume? Este suficient să accesezi Ruleta – Unibet Live Casino și vei avea parte de o experiență comparabilă cu cea din cazinourile fizice.

3 stațiuni de pe litoralul românesc unde merită să mergi în concediu

Articolul precedent

Top 5 activități pe care le fac oamenii atunci când sunt stresați!

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse