Diverse

Principalele reguli pentru a proteja mediul inconjurator

0

Nu este o noutate pentru nimeni faptul ca planeta sufera. Chiar si cele mai salbatice locuri din lume, indiferent ca este vorba despre paduri, mari sau rauri, sunt pline de deseuri din plastic, iar poluarea din aerul marelor orase este ingrijoratoare pentru sanatatea locuitorilor.

Am putea spune ca este prea tarziu pentru protectia mediului, dat fiind faptul ca mediul este deja extrem de poluat. Nu este prea tarziu! Fiecare dintre noi poate lua atitudine si poate contribui la constructia unui mediu mult mai sanatos pentru copiii nostri, nepotii nostri si urmasii lor.

Ce trebuie sa faci pentru a proteja mediul inconjurator?

In primul rand, trebuie sa iti analizezi obiceiurile si sa descoperi cu ce contribui tu la poluarea din jurul tau. De foarte multe ori, actiunile care duc la cresterea nivelului de poluare sunt facute involuntar si sunt cauzate de o obisnuinta acumulata de-a lungul intregii vieti. Este bine sa analizezi toate aspectele vietii tale: produsele pe care le consumi, modul in care te deplasezi, modul in care folosesti energia, etc.

Daca ai o imagine clara asupra modului in care contribui la poluare, poti sa iti notezi cateva sfaturi pe care sa le respecti cu strictete:

1. Nu arunca gunoiul pe jos! Indiferent ce tip de gunoi trebuie sa arunci, cauta un cos de gunoi liber si arunca-l acolo. Chiar daca trebuie sa mergi cu gunoiul in mana pentru cateva sute de metri, efortul este unul mult prea mic pentru beneficiile uriase pe care le poate avea mediul de pe urma acestui obicei.

2. Strange gunoiul pe care il gasesti pe jos! Nu este suficient sa nu arunci gunoi. Este indicat sa si strangi gunoi atunci cand ai ocazia sa o faci. Este un efort destul de mare, insa te vei simti foarte bine pentru faptul ca esti o persoana responsabila;

3. Reutilizeaza. Incearca sa reutilizezi ori de cate ori ai ocazia, fie ca este vorba despre pungi de plastic, pahare sau alte produse pe care in mod normal le-ai trata drept consumabile;

4. Incearca sa folosesti cat mai putina apa. Obisnuim sa folosim mult prea multa apa atunci cand ne spalam pe dinti, atunci cand facem dus sau atunci cand spalam vasele. Incearca sa eviti risipa si sa folosesti exact atata apa cat ai nevoie. Cand te speli pe dinti, spre exemplu, opreste apa atunci cand nu ai nevoie de ea!

5. Incearca sa plantezi cel putin un copac anual! Copacii ofera oxigen si ajuta la eliminarea poluarii. Exista o multime de locuri care au nevoie de verdeata, asadar, vei gasi aproape de tine locul in care sa plantezi un copac.

Nu este suficient sa faci tu aceste lucruri. Incearca sa ii informezi si pe cei din jur si sa le explici de ce este bine sa isi schimbe stilul de viata si sa faca toate aceste actiuni. Cu timpul, toate pot intra in obisnuinta fiecaruia dintre noi, iar odata ce o actiune se transforma in obisnuinta, rezultatul este garantat.

Sfaturi privind alegerea unui ceas de damă

Articolul precedent

Registrul Constructorilor, benefic pentru tine

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse