Lifestyle

Sfaturi privind alegerea unui ceas de damă

0

În ultimele decenii, ceasurile de mână au devenit din ce în ce mai populare atât în ​​rândul femeilor, cât și al bărbaților. Sunt accesorii moderne şi eficiente care conferă unei ţinute stil şi eleganță. Cu toate acestea, aspectul este doar unul dintre multele criterii pe care doamnele ar trebui să le ia în considerare atunci când cumpără un ceas. Care sunt celelalte criterii?

Mecanismul ceasului: ce tip să aleg?

Cu siguranţă nu foarte multe doamne sunt interesate de specificațiile tehnice ale unui ceas. Cu toate acestea, este important să înţeleagă că mecanismul este inima ceasului. Fără un mecanism bun, ceasul nu va funcționa corect.  Nu există nicio îndoială că mecanismele elvețiene sunt încă cele mai bune. 

Când vine vorba de tipul mecanismului, se pot lua în considerare două tipuri:

  • mecanic; 
  • quartz.

Mecanismul mecanic pare a fi interesant, având în vedere nivelul înalt de măiestrie și calitatea premium a detaliilor tehnice. Cu toate acestea, acest tip de mișcare necesită mai multe eforturi de întreținere. Mecanismul mecanic poate fi:

  • cu întoarcere manuală (mecanismul este menținut în funcțiune prin întoarcerea regulată a coroanei) 
  • cu întoarcere automată (mecanismul este menținut în funcțiune de mișcările regulate ale mâinii). 

Mecanismul quartz poate fi o alegere inteligentă. Alimentate cu baterie, aceste modele de ceasuri femei sunt mai precise și mai puțin costisitoare decât ceasurile mecanice. Cu acest tip de mecanism, trebuie schimbată bateria, pe baza instrucțiunilor producătorului.

Alegerea ceasului în funcţie de tonul pielii 

În funcție de ținută și de situații, se poate alege modelul de ceas care se potrivește cel mai bine. Dacă ţinuta este office, un ceas minimalist cu cadran simplu poate fi o alegere excelentă. Pe de altă parte, un ceas decorat cu pietre prețioase ar putea fi cel mai potrivit în combinaţie cu o rochie de ocazie pentru un eveniment prestigios sau special. 

Ca şi la alte tipuri de accesorii, trebuie luat în considerare modul în care materialele și decorațiunile ceasului se potrivesc tonului pielii. 

Modalități de determinare a tonului pielii

Tonul pielii se încadrează în general în una dintre cele două categorii: 

  • rece;
  • cald. 

Tonurile reci ale pielii prezintă vene de culoare albăstruie. Se spune că majoritatea oamenilor au un ton al pielii rece, inclusiv cei cu pielea închisă la culoare și bronzată. Pe de altă parte, tonurile calde ale pielii sunt recunoscute prin venele de culoare verzuie. Persoanele cu pielea deschisă au de obicei un ton cald al pielii.

Materialul carcasei ceasului

O doamnă cu un ton de piele rece va arăta cel mai bine purtând un ceas cu carcasă din oțel inoxidabil, argintiu sau aur alb. În schimb, ceasurile de mână cu carcasă din aur galben sau aur roz vor fi cea mai bună alegere pentru femeile cu un ton al pielii cald. 

Pietre prețioase

Tonurile reci ale pielii se vor potrivi cu diamante și nuanțe de piatră precum roz, albastru, roșu și magenta. Prin urmare, un cadran de ceas decorat cu diamante, rubin, safir albastru sau smarald poate fi o alegere măgulitoare. Femeile cu tonuri calde ale pielii trebuie să ia în considerare pietrele prețioase în nuanțele pământului, cum ar fi alexandritul, granatul sau diamantele galbene.

Cum inveti arta seductiei la WOW Agency?

Articolul precedent

Principalele reguli pentru a proteja mediul inconjurator

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Lifestyle