DiverseLifestyle

Top 10 rase de caini ideale pentru apartament

0

Când vine vorba de prezenta unor animalele de companie intr-un apartament, dimensiunea nu este singură care contează. Este important să iei în considerare nivelul de energie al cățelului, de zgomotul pe care îl produce, dar și de nivelul de blândețe al acestuia. Deși locuiesc într-un apartament, cățeii au nevoie de vizite regulare la o frizerie canina. Îngrijirea blănii este esențială pentru a o păstra sănătoasă și cu un aspect frumos. 

Iată care sunt cele 10 rase de câini ideale pentru apartament:

1. Maltez

Maltez

 

O rasă de câine blandă și neînfricată, maltez-ul este un bun prieten al oamenilor. Câinele maltez este una dintre cele mai străvechi rase, cu o istorie care poate fi urmărită cel puțin două milenii. Acesta a fost menționat de poeți și scriitori în culturi timpurii ale Greciei, Romei și Egiptului. Această rasă nu trebuie să cântărească mai mult de 7 kilograme și poate ajunge la o înălțime de 10 centimetri. Personalitatea unui maltez este plină de viață. Este un animal de companie inteligent, agil și orientat către oameni.

2. Cunoscuta Rasa Boston Terrier

Această rasă a fost inițial crescută pentru a fi un câine de luptă, în secolul al XIX-lea, însă astăzi sunt recunoscuți pentru blândețe și afecțiune. Un Boston Terrier poate avea o greutate între 15 și 25 kilograme și o înălțime între 12 și 17 centrimetri. Cunoscut drept gentleman-ul american, este plin de viață, inteligent și cu un temperament blând.

3. Cainele Shih Tzu

Cainele Shih Tzu

Originile Shih Tzu sunt străvechi, pline de mister și controverse. Un studiu recent a arătat că este una dintre cele 14 cele mai vechi rase de oameni și că provin din China. Această rasă de câine cântărește între 9 și 16 kilograme și are o înălțime de 9-10 centimetri. Afecțiunea este caracteristică dominantă al acestui cățel. Este iubitor, afectuos, se înțelege de minune atât cu copii, dar și cu alte animale. Nu îți dorește nimic altceva decât să fie alături de familia sa.

4. Cainii din Rasa Havanese

Rasa de câini Havanese are origini cubaneze (1800) și este recunoscută pentru părul lung, mătăsos și ochii expresivi. Un Havanese cântărește între 7 și 13 kilograme și are o înălțime între 8 și 11 centimetri. Este o rasă blândă, inteligentă și afectuoasă.  În ceea ce privește blana mătăsoasă și lungă, aceasta necesită periaj și îngrijire regulată la o frizerie canină. O plimbare lungă sau un joc activ în fiecare zi îl face fericit și îl menține la o greutate normală.

5. Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel poate fi un câine de terapie. Această rasă a existat de secole ca având rolul de tovarăș al regalității și nobilimii. Are un suflet mare și este prietenos chiar și cu străinii. Poate avea 12-13 centimetri la umor și cântărește 13-18 kilograme, iar pieptănatul și periajul unui Cavalier King Charles Spaniel sunt necesare. Este la fel de atletici ca o adevărată rasă sportivă și se bucură de drumeții și alergări. Unii câini din această rasă își arată măiestria în ceea ce privește vânătoarea. 

6. Rasa Chihuahua

chihuahua

Chihuahua este o rasă de câine de mărime mică, dar cu o personalitate mare. Originea lui nu este clară, dar există două teorii, fie să provine din America Centrală, fie din America de Sub. Această rasă poate fi o alegere excelentă pentru familiile cu copii. Majoritatea cântăresc între 3 și 6 kilograme. Un Chihuahua este încrezător și capabil să concureze în sporturi de câini, Niar natura sa alertă și suspiciunea de străini îl fac un bun paznic. Nu adoră nimic altceva decât să fie alături de oamenii lui.

7. Rasa de Caini Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier este una din cele mai mici rase de câini, iar cea mai notabilă trăsătură a acestei rase este blana sa lungă, fină și dreaptă. Originea acestei rase vine din Yorshire, Anglia, în perioada Victoriană. Un Yorkshire Terrier are o înălțime de 8-9 centimetri și nu cântărește mai mult de 7 kilograme. Este foarte energic, afectuos, inteligent și sigur pe el. Această rasă poate afișa o serie de personalități specifice acestei rase. Unii pot fi plini de voință, în timp de alții pot fi răutăcioși. Cu toate că este un câine foarte mic, are o personalitate mare și este un bun câine de pază.

8. Rasa Pug

rasa pug

Pug-ul este o rasă străveche, de aproximativ 2000 de ani și provine din China. Jucăuș, bun prieteni plin de iubire, Pug-ul oferă o serie de expresii precum fericire sau curiozitate. Acesta cântărește între 14 și 18 kilograme, iar în general are o înălțime de 10-14 centimetri. Îi place să mănânce foarte mult și tinde să fie un câine sedentar, astfel este predispus la obezitate. De aceea este importantă alimentația acestuia, dar și exercițiile.

9. Bulldog Francez

Bulldog-ul francez este recunoscut ca fiind un câine însoțitor, iar originile sale vin din Marea Britanie. În general, un bulldog francez are o înălțime de aproximativ 11-12 centimetri. Masculii cântăresc 20-28 de kilograme, iar femelele între 16 și 24 de kilograme. Bulldog-ul francez este un câine foarte iubitor, blând, inteligent, îi plac recompensele, laudele și jocurile. Poate fi ușor de dresat, însă pentru a stimula interesul acestei rase, încearcă să faci ca antrenamentele să pară un joc.

10. Bichon Frise

Bichon Frise este o rasă de câine de talie mică care se adaptează foarte ușor într-un apartament. Cele mai vechi înregistrări ale rasei Bichon Frise datează din secolul al XIV-lea. Acești căței au o înălțime de aproximativ între 9 și 11 centimetri și cântăresc între 7 și 12 kilograme, sunt buni prieteni cu oameni, le place să fie în preajma copiilor, să se joace și să alerge cu ei. Joaca este importantă pentru ei, iar veselia este o personalitate deosebită la această rasă.

Cu toate că aceste rase de câini pot trăi cu ușurință într-un apartament, vizitele regulate la o frizerie canină rămân esențiale pentru a le păstra blana cât mai curată și sănătoasă. Alocă timp și mergi alături de animalul tău de companie la un salon de frizerie canină pentru o tunsoare.

Te-am pus pe gânduri? Ce rasă de câine ți-ar plăcea să ai în apartamentul tău?

Surse:

 

29 Good Apartment Dog Breeds That Fit In Small Living Spaces

Sursa Foto: Pixabay

 

Despre anvelopele Riken

Articolul precedent

Lista de vacanta. Ce trebuie sa pui intr-un bagaj

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse