Lifestyle

Reguli de aur în alimentaţia copilului hrănit cu lapte praf

0

A alege cea mai bună formulă de lapte praf preţ accesibil nu este singurul lucru pe care pot să îl facă părinţii care ţin la sănătatea copiilor lor şi la buna lor dezvoltare. Imposibilitatea de a alăpta bebeluşul din diferite cauze atrage după sine şi multe frustrări, iar aceste frustrări pot fi alinate de gândul că au ales cea mai bună formulă şi că o oferă respectând regulile impuse de specialişti.

Alegerea formulei de lapte şi completarea alăptării cu formula

Formula de lapte din comerţ se alege în funcţie de recomandarea medicului pediatru, dar şi în funcţie de grupă de vârsta căreia i se adresează, de brand şi de compoziţie. Cea mai scumpă formulă de lapte este cea deja preparată, iar cea mai des utilizată şi cumpărată este formula pulbere.

Completarea alăptării cu formula de lapte este o decizie foarte dificilă pentru părinţi. Există două variante în acest sens: complementar, adică mămicile alăptează ori de cât ori pot şi în funcţie de cât a mâncat copilul, completează raţia cu formulă, sau alternativ, adică două mese alăptare două mese formula de lapte praf.

Formula de lapte potrivită bebeluşului pe grupe de vârstă

Pe grupe de vârstă, alegerea formulei de lapte praf se face astfel:

  • formula de lapte pentru bebeluşii de până la 4 luni, formula de început pentru că bebeluşul nu are toleranţa pentru alte formule. Acest tip de lapte praf conţine cantităţile optime de proteine, de lipide, glucide, vitamina D, fier, zinc, calciu, iod şi vitamine;
  • formula de lapte pentru bebeluşii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 10 luni, ideală pentru că se adaptează noilor cerinţe ale organismului copilului. Acestea conţin mai mult fier şi calciu, sunt uşor tolerabile şi perfecte pentru organismul în formare al copilului;
  • formula de lapte pentru bebeluşi după 10 luni, formula de creştere care are o compoziţie specială ce vizează alimentarea, dezvoltarea oaselor, energizarea, dezvoltarea muşchilor şi a dinţilor.

Igiena şi siguranţă în prepararea formulei de lapte

Pentru a prepara formula de lapte în condiţii de igienă, este necesar ca părinţii să respecte recomandările medicilor în acest sens, să se spele pe mâini înainte de a prepara formula de lapte, să sterilizeze tetina, biberonul şi alte accesorii folosite, să ţină formula de lapte la frigider şi să evite încălzirea laptelui în cuptorul cu microunde sau mai rău, reîncălzirea laptelui deja preparat.

Care este poziţia bebeluşului în timpul hrănirii cu formula

Pentru a avea o poziţie corespunzătoare în timpul hrănirii cu formula de lapte praf, recomandările medicilor recomandă părinţilor să aibă grijă cu alegerea poziţiei, să nu îi hrănească exclusiv culcat, mai ales dacă gaura tetinei este foarte mare. De asemenea, nu se recomandă lăsarea bebeluşului nesupravegheat atunci când este hrănit, dacă înghite cu prea multă poftă, tetina trebuie ţinută înclinată la fel ca şi biberonul, iar conţinutul să nu vină în contact cu gura micuţului. Nu în ultimul rând, dacă bebeluşul face prea mult zgomot când este hrănit, biberonul trebuie reaşezat.

 

Cele mai bune camere spion la care poți apela

Articolul precedent

Cum sa porți pantofii cu platforme

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Lifestyle