AcasăLifestyleReguli în alegerea ceasului de mână ideal

Reguli în alegerea ceasului de mână ideal

Publicat pe

Articole

Chiar sub nasul lui Trump, Huawei s-a separat pe sest de divizia de cercetare din SUA

Futurewei Technologies Inc, divizia de cercetare si dezvoltare a Huawei care activeaza in SUA, s-a separat de compania-mama. Asta dupa ce Administratia Trump a trecut grupul chinez pe lista neagra.Potrivit unor surse citate de Reuters, Futurewei si-a mutat angajatii intr-un sediu nou, unde cei...

Ceasul este un accesoriu care ar trebui să fie ales în consonanță cu personalitatea persoanei care îl va purta. Iată de ce atunci când alegi un anumit model trebuie să ai grijă ca să nu existe o discordanță între modul tău de a fi și stilul vestimentar abordat. Chiar și dacă este vorba de vestitele ceasuri Citizen.

1. Alege să porți un ceas în armonie cu outfit-ul tău

Dacă adori stilul sport, atunci un ceas cu brățară cauciucată care merge perfect cu tricourile, pantalonii scurți, blugii și multe alte haine nepretențioase este cel mai nimerit.

Există și un stil casual în materie de ceasuri, iar acel element este reprezentat de brand, dar și de cureaua din metal sau piele. Poate fi purtat un astfel de ceas chiar și la o ținută lejeră, nu doar în momentele în care ești nevoit să te îmbraci un pic mai formal (de pildă în timpul săptămânii la locul de muncă). Ar trebui să alegi prioritar un astfel de ceas mai discret, dar multifuncțional, în timp ce în weekend-uri poți să porți și un accesoriu Citizen mai nebunesc, care să te scoată mai bine în evidență.

2. Dimensiunea ceasului

La fel ca și încălțămintea sau piesele vestimentare, ceasurile ar trebui să fie cumpărate inclusiv în funcție de mărimea corpului tău.

Astfel, o persoană cu o siluetă filiformă nu ar trebui să se orienteze către un model de ceas cu o brățară foarte largă și cu un cadran mare, deoarece ceasul va apărea disproporționat și va fi mai important chiar decât persoana. Nu îți dorești asta, nu-i așa?

Spre exemplu, în cazul unor ceasuri de damă foarte bune ar fi acelea cu brățări subțirele și cadrane micuțe. Plus că, dacă modul în care se atașează de mână un ceas nu este foarte ferm, riscați să îl pierdeți prin desfacerea curelei sau brățării formate din zale.

Un ceas trebuie să se atașeze ferm la încheietura mâinii. Pe de altă parte, persoanele puternice nu ar trebuit să se orienteze spre ceasurile de dimensiuni prea reduse, ci mai degrabă spre niște accesorii mai robuste, eventual spre niște ceasuri Citizen cu cadranele de dimensiuni relativ mari, deoarece acestea li se potrivesc cel mai bine.

3. Design și calitate

Deși atunci când vorbim de accesorii automat criteriile principale care ne vin în minte se referă la aspectul lor, dacă ne referim la ceasuri mai importantă este calitatea decât neapărat design-ul.

Un ceas bun, de brand cu notorietate, costă uneori destul de mult și de aceea ar trebui să alegi mai degrabă un ceas durabil, care să poată să fie purtat vreme îndelungată, decât unul care se află în trend într-un anumit sezon și care anul viitor poate nu va mai fi la modă sau, mai grav, se va strica la scurtă vreme după ce l-ai achiziționat.

4. Curele de ceasuri

Dacă atunci când vorbim de ceasuri de damă, modul în care arată este un criteriu de foarte important în achiziția lor. În cazul unor ceasuri pentru bărbați, funcționalitățile pe care modelul ales le are reprezintă baza opțiunii.

Mai mult decât atât, femeile acordă mai multă atenție brățării curelei ceasului decât bărbații, care se uită în principal la ecran pentru a decide dacă merită sau nu să comande un anumit produs.

Brățările metalice sunt versatile și durabile. Cele mai nimerite sunt cele argintii, deoarece se potrivesc cu o gamă mai extinsă de ținute vestimentare. Cu atât mai mult cu cât majoritatea ceasurilor moderne au brățări din zale ușoare, dar solide, aliajele din care sunt făcute nu se corodează în timp. Pentru ceasurile sport curelele din cauciuc sunt cele mai răspândite, iar pielea naturală sau artificială se potrivește cel mai bine când vorbim de curele de ceasuri casual.

Atunci când alegi un ceas trebuie să fii atent dacă tu să o persoană căreia îl va primi are o alergie la contactul cu brățara sau piese ale ceasului dacă dezvoltă dermatite sau alte afecțiuni ale pielii. Din fericire, acum există materiale hipoalergenice.

5. Multifuncționalitate

În zilele noastre, un ceas nu arată doar timpul, ci are multe alte funcțiuni, care de care mai diverse: cronometru, calendar perpetuu, calendar lunar, chiar și contor de frecvență cardiacă, indicator de adâncime etc.

Cumpărarea unui ceas trebuie să fie bine gândită și planificată, nu trebuie aruncați banii de Black Friday pe un articol pe care îl vei lăsa mai apoi într-un sertar sau într-o cutie sau care se va strica ușor. Ceasurile sunt totuși accesorii scumpe, așa încât mare atenție când le comanzi. Ia-l de pe Japora.ro, pentru că nu vei regreta!

Ultimele articole

Retro chic – Iată 5 bijuterii ce completează perfect o ținută vintage

Stilul retro chic reprezintă un reper în domeniul modei datorită adâncimii sale istorice, autenticității...

Micropigmentarea sprâncenelor: Pașii Cruciali pentru Obținerea unor Sprâncene Perfecte

Micropigmentarea sprâncenelor, cunoscută și sub numele de microblading sau tatuaj semi-permanent al sprâncenelor, este...

Dezvoltarea abilităților de management al riscurilor: Cum te pot ajuta cursurile specializate

În lumea afacerilor și a gestionării proiectelor, gestionarea riscurilor este esențială pentru succes. Riscurile...

4 Soluții eficiente și naturale pentru curățarea locuinței

Odată cu trendul fiecăruia de a face alegeri cât mai ecologice și cât mai...

Articole asemanatoare

Retro chic – Iată 5 bijuterii ce completează perfect o ținută vintage

Stilul retro chic reprezintă un reper în domeniul modei datorită adâncimii sale istorice, autenticității...

Micropigmentarea sprâncenelor: Pașii Cruciali pentru Obținerea unor Sprâncene Perfecte

Micropigmentarea sprâncenelor, cunoscută și sub numele de microblading sau tatuaj semi-permanent al sprâncenelor, este...

Dezvoltarea abilităților de management al riscurilor: Cum te pot ajuta cursurile specializate

În lumea afacerilor și a gestionării proiectelor, gestionarea riscurilor este esențială pentru succes. Riscurile...