Diverse

Respectarea legislației de mediu, analizată printr-un audit de conformitate

0

Cerințele legate cu privire la protecția mediului de lucru sunt tot mai exigente, iar companiile trebuie să se conformeze pentru a evita probleme complexe de ordin financiar și de imagine. Există legi aplicabile la nivelul Uniunii Europene, dar și măsuri naționale – toate trebuie atent studiate în permanență, pentru că modificările sunt operate destul de des. 

În multe domenii de business, respectrea legislației de mediu poate fi o provocare, iar managementul acestui subiect de maximă importanță este bine să fie realizat pe baza unor analize profesioniste, alături de consultanță oferită de profesioniști. Trebuie studiate situațiile de ansamblu, cadrul legal general, dar și chestiuni ce țin de detalii fine, specifice fiecărei ramuri economice și chiar fiecărui tip de companie, în funcție de modul propriu de operare.

Pentru audit de conformare legislativă și corporativă de mediu și SSM, se urmărește evaluarea detaliată a gradului de conformare a unei companii la exigențele legale în vigoare, precum și la cele anticipate! Așa cum menționam mai sus, legislația este în plină schimbare, dar se cunoaște trendul european și se știu anumite ținte orientative pentru viitor. Cel mai bine este ca orice firmă să cunoască aceste elemente pentru a se pregăti din timp, pentru a nu trebui să reacționeze pe termen scurt, implicând costuri mai mari.

Analize complexe, identificare de soluții adaptate pentru specificul fiecărei companii

„AUDITECO GES înțelege importanța conformării companiilor cu cerițele legale de mediu și sănătate și securitate ocupațională, în contextul unor provocări tehnologice tot mai complexe și a unui cadru legal în continuă schimbare. Ne sprijinim clienții în a înțelege sensul cerințelor legale naționale și europene, pentru a le putea aplica în mod relevant în propriile activități”, se menționează pe auditeco.ro, unde există detalii complete despre audit de mediu și alte astfel de servicii.

Pentru auditul de conformare legislativă, este necesară desigur cunoașterea solidă a legislației, precum și deținerea unor abilități tehnice plus experiență pentru a înțelege corect și complet procesele companiilor – fiecare firmă are specificul său. Un audit de mediu are ca scop final îmbunătățirea conformării organizației la cerințele legislative legate de mediu. Se vor anticipa și reduce riscurile viitoare asociate, iar costurile de conformare se urmărește să fie cât se poate de reduse.

Mediu de lucru mai sigur, evitarea incidentelor în comunitate

Un audit de conformitate EHS (Environment, Health, and Safety) ajută la crearea unui mediu de muncă mai sigur, cu risc minim de sancțiuni. Eficiența crescută în business ține inclusiv de imaginea publică mai bună a companiei auditate. Un asemenea audit confirmă angajamentul public al respectivei firme de a respecta cerințele legale aplicabile și de a-și îmbunătăți permanent toate procesele, în mod responsabil.

Audit de mediu / audit ecologic este realizat de auditori cu experiență. Autorizații, operațiuni, programe de siguranță, instruire, inventar chimic dacă este cazul, instalații de prevenire și control al poluării, gestionarea apei, calitatea solului și a aerului, gestionarea deșeurilor, siguranța legată de incendii – iată elemente de luat în calcul în realizarea unui audit de mediu. 

Importanța monitorizării nivelului de poluare de către companiile din sectorul industrial

Articolul precedent

Caracteristicile inovative influențează câștigurile potențiale din jocurile de sloturi?

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse