AcasăDiverseScaun birou potrivit. Cum să faci alegerea care te scapă de dureri...

Scaun birou potrivit. Cum să faci alegerea care te scapă de dureri de spate și de gât

Publicat pe

Articole

Adrian Marin, UNSAR: Piata de asigurari a ramas blocata la cuvantul „potential”, dar pe CASCO insa baza de masini asigurabile a scazut cu 40%...

Adrian Marin, presedinte al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), a declarat in cadrul FIAR – Forumul International Asigurari-Reasigurari, ca industria de asigurari "ca orice mediu de business isi… Sursa: Wall-Street.ro Articolul Adrian Marin, UNSAR: Piata de asigurari a...

Grija pentru sănătatea corpului nostru este esențială atunci când lucrăm. Dacă avem un job static, timpul petrecut pe scaunul de birou are cea mai mare pondere într-o zi obișnuită de muncă.

Practic, din cele minimum 40 de ore pe care le dedici în fiecare săptămână activității profesionale, aproximativ 80% le petreci în poziție șezândă. Astfel, scaunul de birou a devenit unul dintre cele mai importante piese de mobilier din viața noastră atât pentru sănătate, cât și pentru productivitatea la muncă.

Știai că scaunul de birou pe rotițe a fost inventat de Charles Darwin? În anii 1800, celebrul om de știință a venit cu o idee ingenioasă de a-i adăuga scaunului său de laborator o pereche de roți. Scopul a fost să își acceseze lucrurile, într-o manieră mai liberă și mai rapidă.

În momentul de față, scaunele de birou au diverse stiluri și facilități, ajungând să fie indispensabile în lumea corporațiilor și nu numai. Trebuie să fie alese în conformitate cu activitatea pe care o desfășori.

Scaun birou potrivit, criteriul ergonomic. Previne durerile de spate, reduce durerile de gât, îmbunătățește circulația sanguină

Dacă dorim să facem cea mai bună alegere a scaunului de birou trebuie să luăm în considerare câteva criterii. Scaunul de birou trebuie să fie combinația ideală între practic și comod pentru că vrei să ai tot confortul din lume atunci când îl folosești. Mai mult, îți dorești ca acesta să ocupe cât mai puțin loc.

Îți petreci mult timp în poziția șezândă? Atunci ai nevoie de un scaun de birou care să aibă o construcție ergonomică cu suport lombar, dar și cu spătar reglabil pentru a avea confortul mult dorit chiar și în cele mai lungi zile de lucru.

Este extrem de important să alegi un scaun de birou care să îți relaxeze mereu spatele și să îl susțină într-o poziție corectă. Dacă vei ține cont de aceste caracteristici vei lucra mai rapid și mai eficient. În principal, scaunele ergonomice sunt concepute pentru oamenii care au profesii ce necesită statul pe scaun timp îndelungat.

Scaun birou directorial – funcții suplimentare

Scaunele de birou directoriale ies în evidență printr-un design elegant și modern. Unele dintre ele au funcții suplimentare precum înălțime reglabilă cu piston pe gaz și mânere pentru un plus de confort. Alte scaune de birou directoriale au confortul asigurat de compartimentele tubulare, umplute cu fibre moi care acoperă atât șezutul cât și spătarul scaunului.

Care este poziția corectă a corpului pe scaunul de birou

Acestea sunt criteriile după care te ghidezi pentru a avea o poziție corectă a corpului pe scaunul de birou

  • Spatele se poate mișca între 90-100 grade pe un spătar reglabil;
  • Picioarele trebuie să atingă solul, în mod natural, la un unghi de 90 de grade; 
  • Zona ta lombară trebuie să se încadreze perfect în curbura spătarului, iar capul să se sprijine la înălțimea potrivită pe tetieră. 

Știai că reglarea scaunului la un unghi de 90 de grade face să ai o bună circulație sangvină care previne umflarea sau amorțirea picioarelor?

Scaun birou. Ce design și materiale să alegem

La ora actuală, scaunele de birou au designuri diferite, cu forme variate, mărimi și stiluri ingenioase. Pe lângă criteriul confortului, aspectul este foarte important.

Culorile scaunelor de birou nu reprezintă doar opțiuni de personalizare, ci pot avea o semnificație mai profundă. De exemplu, culorile naturale aduc un plus de confort, pentru ca este mai usor ca privirea să se adapteze acestor nuanțe. Daca vrei să adaugi lumină unui spațiu, alege scaune de birou albe. 

Negrul este una din culorile preferate pentru scaunele si accesoriile de birou pentru că nu este pretențios din punct de vedere al întreținerii. Culoarea verde este asociată cu natura, mai ales că poate alunga anxietatea. 

Atunci când alegi tapițeria scaunului de birou poți să ai în vedere criteriile următoare: rezistența materialului, dificultatea întreținerii și igienizării, gradul de aerisire, dar și designul.

Investiția într-un scaun de birou de calitate este o soluție viabilă, deoarece investim în confortul nostru personal și în sănătate. Un scaun de birou confortabil, cu un design atractiv, după preferințe, este esențial. Descoperă o gamă variată de scaune birou în portofoliul SomProduct: https://www.somproduct.ro/


Despre SomProduct

SomProduct este un brand cu tradiție în România, având o experiență de 14 ani în industria Home&Deco și un portofoliu de peste 90.000 de articole de la branduri de top autohtone și internaționale. Bazele companiei au fost puse în anul 2008, la Baia Mare, din dorința de a oferi oamenilor confort și inovație. Dacă atunci portofoliul de produse cuprindea doar cinci articole: trei saltele, o somieră și o canapea, astăzi clienții pot achiziționa mobilier și decorațiuni pentru întreaga locuință dintr-un singur loc: piese și seturi pentru dormitor, living, camera copiilor, birou, bucătărie, baie și hol, corpuri de iluminat, electrocasnice și obiecte pentru terasă și grădină.

 

 

Ultimele articole

Retro chic – Iată 5 bijuterii ce completează perfect o ținută vintage

Stilul retro chic reprezintă un reper în domeniul modei datorită adâncimii sale istorice, autenticității...

Micropigmentarea sprâncenelor: Pașii Cruciali pentru Obținerea unor Sprâncene Perfecte

Micropigmentarea sprâncenelor, cunoscută și sub numele de microblading sau tatuaj semi-permanent al sprâncenelor, este...

Dezvoltarea abilităților de management al riscurilor: Cum te pot ajuta cursurile specializate

În lumea afacerilor și a gestionării proiectelor, gestionarea riscurilor este esențială pentru succes. Riscurile...

4 Soluții eficiente și naturale pentru curățarea locuinței

Odată cu trendul fiecăruia de a face alegeri cât mai ecologice și cât mai...

Articole asemanatoare

Retro chic – Iată 5 bijuterii ce completează perfect o ținută vintage

Stilul retro chic reprezintă un reper în domeniul modei datorită adâncimii sale istorice, autenticității...

Micropigmentarea sprâncenelor: Pașii Cruciali pentru Obținerea unor Sprâncene Perfecte

Micropigmentarea sprâncenelor, cunoscută și sub numele de microblading sau tatuaj semi-permanent al sprâncenelor, este...

Dezvoltarea abilităților de management al riscurilor: Cum te pot ajuta cursurile specializate

În lumea afacerilor și a gestionării proiectelor, gestionarea riscurilor este esențială pentru succes. Riscurile...