Diverse

Stiri externe: cum sa le alegi pe cele mai bune?

0

Indivizii au astazi la dispozitie o gama extrem de variata de moduri prin care se pot informa. Este important ca oamenii sa profite de libertatea pe care o au si sa citeasca in permanenta stiri externe. In acest fel, ei pot descoperi ce se intampla dincolo de granitele tarii, care sunt politicile pe care le adopta alte Guverne, dar si care sunt masurile economice care le pot impacta viata in mod direct. Pentru a putea alege cele mai bune materiale jurnalistice, indivizii trebuie sa tina cont, insa de cateva aspecte foarte importante, iar acestea sunt prezentate in randurile de mai jos.

Concordanta intre titlu si corpul stirii

Titlurile folosite pentru stiri trebuie intotdeauna sa fie reprezentantive pentru ceea ce urmeaza sa citeasca publicul larg. Esential este ca titlurile sa fie alese corect, astfel incat sa starneasca interesul in doar cateva secunde si, in acelasi timp sa reprezinte o ,,deschidere” catre textele in sine pentru care au fost create. Nimeni nu-si doreste sa citeasca un titlu, pentru ca ulterior sa descopere ca stirea este despre cu totul altceva.

Surse

Din punct de vedere jurnalistic, sursele sunt extrem de importante. Oamenii tind sa aiba mai multa incredere in stirile care contin ,,voci” avizate in domeniu, care pot prezenta pareri pertinente pe un subiect anume, in detrimentul textelor care sunt scrise de catre jurnalisti doar pe baza propriilor opinii.

Stiri externe cu statistici

Statisticile realizate de catre oameni competenti, care lucreaza cu date oficiale sunt si ele esentiale pentru redactarea unor materiale jurnalistice bune. De exemplu, consumatorii de presa cauta sa citeasca mai mult stiri externe care contin cifre si care ii pot ajuta sa faca analize proprii si comparatii, in detrimentul celor care nu au astfel de date.

Informatii de ultima ora

Principalul avantaj de care au parte indivizii care aleg sa se informeze din mediul online este ca pot citi stiri de ultima ora foarte repede. Jurnalistii au posibilitatea de a updata informatiile pe care le ofera publicului larg cu ajutorul a doar cateva click-uri. Mai mult, stirile pot contine inclusiv orele la care au fost actualizate, pentru a oferi cititorilor o viziune de ansamblu asupra modului in care au decurs lucrurile.

Fotografii

In ceea ce priveste fotografiile care insotesc stirile, ele trebuie sa fie reprezentative si, in acelasi timp sa contina legende scurte si concise. Este vorba despre texte de cel mult o propozitie, in care indivizii pot descoperi care sunt elementele ce le sunt prezentate prin intermediul imaginilor. Fotografiile trebuie sa fie de calitate si foarte bine incadrate in pagina, indiferent daca este vorba despre presa online sau presa clasica.

Oamenii care vor sa asimileze informatii de calitate trebuie sa isi aleaga cu mare grija stirile in care au incredere. Toate cele mentionate anterior fac parte din regulile din domeniul jurnalismului pe care trebuie sa le respecte reporterii, astfel incat sa realizeze materiale excelente, de incredere. Chiar daca senzationalul nu inceteaza sa isi puna amprenta asupra modului in care se realizeaza jurnalismul, cei care stiu sa distinga intre stirile bune si cele in care nu ar trebui sa aiba incredere au deja un avantaj!

Alegerea formatiei de nunta in doar 4 pasi

Articolul precedent

Curs valutar: Leul castiga teren in fata monedelor principale

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse