AcasăDiverseTop 4 sfaturi pentru a-ți folosi inteligent spațiul casei atunci când nu...

Top 4 sfaturi pentru a-ți folosi inteligent spațiul casei atunci când nu ai spaţii de depozitare

Publicat pe

Articole

Cum alegem rochiile de zi potrivite pentru birou sau pentru o intalnire?

In garderoba oricarei femei vom intalni atat rochii de seara, pentru ocazii speciale, cat si rochii de zi, care pot fi purtate la birou sau la intalniri, la iesirile cu prietenii care au loc pe timp de zi. Rochiile de zi, spre deosebire...

Deşi garsonierele şi apartamentele de mici dimensiuni sunt, în continuare, la mare căutare datorită preţului lor redus, organizarea unui astfel de spaţiu poate da bătăi de cap. Lipsa spaţiului de depozitare te obligă să fii creativ, aşa că noi te vom ajuta cu câteva idei. 

Indiferent de dimensiunea locuinţei tale, aceasta trebuie să îţi inspire acel sentiment unic de confort, de „acasă”. Pentru asta, unul din cele mai importante lucruri de care trebuie să ţii cont este faptul că personalitatea ta trebuie să se regăsească şi în amenajarea casei. 

Organizarea inteligentă a unui apartament cu dimensiuni reduse nu înseamnă a găsi mai mult spaţiu. Secretul succesului este să profiţi la maximum de cel pe care îl ai la dispoziţie. Ideea de bază de la care trebuie să porneşti este să-ţi creezi o imagine cât mai detaliată a produsului final pe care ţi-l doreşti. Elaborează un plan de cumpărături şi urmăreşte paşii prezentaţi mai jos pentru a elimina dezordinea şi a-ţi transforma mica locuinţă într-un spaţiu funcţional:

  1. Foloseşte piese multifuncţionale

Fie că este vorba despre piesele de mobilier, fie de aparatură electrocasnică, poţi economisi mult spaţiu când alegi produsele multifuncționale. 

Înlocuieşte canapeaua fixă cu una extensibilă, frigiderul şi congelatorul cu o combina frigorifica full no frost şi masa fixă de cafea cu una extensibilă. Patul matrimonial poate fi un excelent loc de depozitare atunci când alegi un model cu somieră rabatabilă. 

  1. Reevaluează-ţi toate obiectele din casă 

Ideea de a renunța la anumite piese de mobilier sau accesorii poate fi intimidantă pentru unele persoane. Cu toate acestea, sunt șanse să existe câteva articole pe care nu le-ai atins de ani de zile ascunse în dulapurile și sertarele tale. Dacă aceste obiecte nu au o mare valoare sentimentală, ar fi indicat să renunţi la ele. 

Pentru a evita dezordinea şi haosul, focusează-te pe câte o zonă a casei. Începe cu reorganizarea dulapului sau, dacă pare prea greu, poţi începe cu un sertar şi apoi treci la următorul şi tot aşa. Pe măsură ce avansezi, creează o grămadă cu lucrurile la care nu ştii dacă să renunţi sau nu şi una cu cele pe care nu le mai vrei. 

  1. Utilizează spaţiul vertical 

Deoarece suprafaţa locuinţei tale nu este una generoasă, pentru ca toate lucrurile necesare să aibă un loc bine stabilit, este indicat să utilizezi spaţiul vertical. 

O modalitate excelentă de a face acest lucru este să instalezi rafturi de cărți sau rafturi din podea până în tavan în toată casa. Pentru o bună funcționalitate, aşează lucrurile pe care le foloseşti frecvent la nivelul ochilor, iar pe celelalte în partea din spate a rafturilor, pe poliţele de sus sau de jos. 

Echiparea noilor tale rafturi cu câteva coșuri sau cutii este, de asemenea, o idee bună pentru a ajuta la gruparea bunurilor similare și pentru a ajuta lucrurile să rămână îngrijite și organizate.

  1. Acordă o atenție sporită holului

Una din cele mai puţin apreciate zone ale unei case este holul. Indiferent de dimensiunea acestuia, oamenii au tendinţa să uite că acesta este prima imagine a casei, atât pentru tine, cât şi pentru musafiri. Şi, pentru că ştim deja că prima impresie contează, te sfătuim să reorganizezi acest mic spațiu, astfel încât să fie unul curat şi funcţional. 

Elimină perechile de încălţări şi jachetele pe care nu le foloseşti momentan şi lasă-le doar pe cele de sezon. Foloseşte-te, din nou, de mobilierul multifuncţional şi achiziţionează o bancă de hol care are suport pentru încălţări. 

Sperăm că paşii prezentaţi mai sus te vor ajuta să îţi transformi locuinţa de mici dimensiuni într-un spaţiu funcțional şi armonios. Nu uita că fiecare lucru din casa ta trebuie să te reprezinte, iar acest lucru va contribui la crearea celui mai plăcut sentiment: cel de acasă. 

Sursa foto: Shutterstock

Ultimele articole

Designul exterior inovator: Avantajele pergolelor retractabile

În lumea designului exterior, pergolele retractabile reprezintă o inovație remarcabilă care combină estetica și...

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Articole asemanatoare

Designul exterior inovator: Avantajele pergolelor retractabile

În lumea designului exterior, pergolele retractabile reprezintă o inovație remarcabilă care combină estetica și...

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...