Diverse

Tot ceea ce trebuie sa stii despre pompele submersibile pentru puturi

0

Ai nevoie de furnizarea apei de la adancimi mari si foarte mari pentru gospodaria personala sau pentru diferite amplasamente? In acest caz cea mai la indemana solutie o reprezinta pompele submersibile. Aceste echipamente sunt concepute pentru a furniza cantitatea de apa necesara la diferite puncte de consum prin scoaterea apei de la mari adancimi, oferind in acelasi timp un debit ridicat si o presiune optima la punctul de consum. Tot in randul avantajelor pompelor submersibile gasim si pompa apa murdara utilizata eliminării apei uzate, deșeurilor din fosele septice si nu numai. 

Materiale folosite pentru pompele submersibile

Avand in vedere faptul ca o pompa submersibila de apa este expusa permanent conditiilor extrem de dure de exploatare, este foarte important ca materialele din care sunt confectionate diferitele componente ale unui astfel de echipament sa fie de cea mai buna calitate si extrem de rezistente. 

Prin prisma materialelor din care sunt realizate si a componentelor care intra in alcatuirea unei pompe submersibile pentru puturi, aceasta reprezinta o investie pe termen lung chiar si in conditii de utilizare zilnica. Astfel se poate opta pentru o pompa submersibila multietajata din inox cu etaje din policarbonat sau din noryl armat cu fibra de sticla.

Corpul pompei de apa sau carcasa din inox pe baza de alama ofera pompei durabilitate si  rezistenta indelungata. Bucsele sunt realizate din cauciuc pentru a aduce o rezistenta ridicata la uzura. Motorul este cea mai importanta parte din alcatuirea pompelor submersibile, fiind componenta care asigura impingerea apei catre suprafata. Tocmai de aceea motorul trebuie sa respecte standardele de calitate NEMA, standard specific in domeniul pompelor submersibile de apa. 

Conditii optime pentru utilizarea pompelor submersibile de apa

In momentul in care ai in vedere sa investesti intr-unul dintre numeroasele tipuri de pompe submersibile este important de cunoscut care sunt conditiile optime pentru functionarea unui astfel de echipament. Exista diferite tipuri de astfel de pompe submersibile, fiecare putand fi folosit in conditii specifice. 

Pentru pompele de apa de 4” adancimea la care acestea pot fi scufundate pentru impingerea apei catre suprafata este pana la 190 de metri si debit de pana la 24 m3/h. Pompele de apa de 6” asigura posibilitatea de a scufunda corpul pompei pana la adancimea de 350 de metri cu debit pana la 33 m3/h, pe cand modelele de pompe submersibile pentru puturi de 8” ofera posibilitatea de a scufunda pompa pana la 140 de metri si debit de pana la 140 m3/h.

Continutul de nisip din apa pompata este un alt aspect de luat in calcul in folosirea pompelor submersibile de apa. Exista modele care pot pompa apa cu un continut de nisip de 50-150 de g/m3, dar si pompe de apa care pot impinge spre suprafata apa avand un continut de nisip de 450 de g/m3.

Pentru alegerea corecta a unei pompe submersibile sau a unei pompe de sprafata este indicat sa te adresezi unei firme specializate in comercializarea si in montajul de astfel de echipamente. Mai multe detalii pot fi gasite pe www.hidropompe.ro.

Cum să alegi blugi de bărbați pentru silueta?

Articolul precedent

Care este cea mai buna platforma online pentru constructori

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse