International

Vreau să joc airsoft, ce trebuie să ştiu?

0

Sezonul competiţiilor airsoft începe o dată cu începutul primăverii. Atât începătorii, cât şi jucătorii experimentaţi trebuie să aibă idee despre ceea ce presupune acest joc înainte de a lua decizia să achiziţioneze anumite accesorii de protecţie şi arme. Din fericire, exista numeroase magazine airsoft in Bucuresti cu o ofertă bogată şi variată în acest sens. airsoftul a prins contur în ultima vreme şi atrage din ce în ce mai mulţi practicanţi, începători sau avansaţi, care se întâlnesc pe teren sau la competiţiile naţionale. 

Pentru că jocul de airsoft să se apropie mai mult de realitatea unui stagiu militar, camparea în natura şi alegerea echipamentelor şi armelor potrivite reprezintă provocări pentru care jucătorii trebuie să se pregătească temeinic.

 Ce este airsoftul? Ce sunt armele airsoft?

Airsoftul este un sport inventat în Japonia în anii 70, ce a apărut ca şi urmare a restricţiilor impuse asupra folosirii armelor. Acum, airsoftul este un sport din ce în ce mai practicat, iar replicile airsoft sunt acele arme care, datorită flexibilităţii şi utilităţii lor sunt folosite în diferite scopuri. 

Airsoftul este un sport fairplay, ce are ca şi scop îndeplinirea obiectivelor de către echipele desemnate şi are ca şi efect punerea în conflict a echipelor, conflict ce se rezolvă prin folosirea replicilor airsoft ce trag cu bile de minim 6 mm.

Alegerea primei replici de airsoft 

Cei ce doresc să practice acest sport trebuie să îşi cumpere, în primul rând, prima replică. Aşadar, pentru a juca airsoft, exista o gamă variată de opţiuni şi de preţuri disponibile astfel încât să se poată decide asupra unui anumit model la un anumit preţ. 

O replică airsoft valorează între 100 şi 3000 de lei, în funcţie de modul de tragere, de funcţionalitate, de calitatea materialelor şi de detalii, de aceea utilizatorii găsesc o armă potrivită pe bugetul lor.

Pentru a achiziţiona un produs pentru jocul de airsoft, este important să se înceapă cu o replică electrică, automată sau cel puţin cu un pistol pe gaz sau CO2. Concret, arma pentru airsoft se alege în funcţie de:

 • producător;
 • mod de tragere – automat, semi-automat, repetiţie;
 • calibru – 6 sau 8 mm;
 • construcţia corpului – metal, zamac, oţel, ABS/ plastic, nylon;
 • detalii metalice;
 • inscripţii;
 • hop-up;
 • montura luneta – dacă i se poate ataşa un accesoriu optic;
 • baterie;
 • viteza de tragere care dictează distanţa la care ajunge bila şi cât de periculoasă este replică;
 • încărcător ce poate fi high/ mid /low/ real capacity sau drum-mag. Pistoalele în general sunt dotate cu mag-uri standard de 20-30 de bile.

Posesia unei replici airsoft asemănătoare cu o armă reală implica numeroase responsabilităţi pentru utilizatori. Este important ca aceştia să nu iasă cu replica în public, să nu o folosească în spaţii neamenajate, să o scoată din geanta de transort specială numai pe terenul privat izolat. Replicile airsoft nu pot provoca răni serioase dacă sunt folosite în mod corespunzător, dar dacă se trage de la distanţă mică, cu putere mare, rănile sunt destul de serioase. 

Ce avantaje aduce folosirea unei prese de balotat deşeuri?

Articolul precedent

Rinoplastie la clinica Dr. Panțuru

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in International