National

YouTube, penalizare de 170 de milioane de dolari pentru ca a colectat date de la copii

0

Google, parte a grupului Alphabet, si divizia sa YouTube vor plati o penalizare de 170 de milioane de dolari pentru a inchide o investigatie legata de incalcarea legii federale referitoare la colectarea de informatii personale de la copii, a anuntat miercuri Comisia Federala pentru Comert (FTC) din Statele Unite.

YouTube a fost acuzata ca a urmarit utilizatorii canalelor pentru copii utilizand cookies fara acordul parintilor, pentru a obtine milioane de dolari prin intermediul publicitatii tintite, transmite Reuters.

Acordul convenit miercuri cu FTC si cu biroul procurorului general din New York, care vor primi 34 de milioane de dolari, este cel mai mare de la adoptarea unei legi care interzice colectarea de informatii despre copiii cu varste de pana la 13 ani, intrata in vigoare in 1998. Legea a fost revizuita in 2013 pentru a include cookies, care sunt folosite pentru a urmari obiceiurile utilizatorilor de internet.

Suma este insa mica fata de veniturile …

Citeste mai mult pe ZiarulTop.ro

Noi reguli privind deseurile generate la concerte, evenimente si reuniuni publice. Obligatoriu colectare selectiva si toalete ecologice

Previous article

Top cele mai frumoase nume de fete

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National