AcasăInternational10 pistoale de autoapărare care nu necesită permis

10 pistoale de autoapărare care nu necesită permis

Publicat pe

Articole

Buchete de vară cu floarea soarelui

Floarea soarelui pare a fi simbolul zilelor de vară pentru că transmite acea energie bună pe care numai în zilele de vară o poți avea. Galbenul cald cu care îi sunt colorate petalele transmite căldură prin faptul că este luminos, dar și starea de...

Sursa foto: Pixabay.com

Conform legislației românești actualmente în vigoare, mai exact reglementărilor  din legea nr. 295/2004, actualizată în 2019, există  o serie de arme destinate autoapărarii și altele neletale care sunt destinate destinate doar pentru agrement, paintball, airsoft și pentru, colecții.

Există multe magazine de profil în România unde vei găsi atât arme din categoria de autoapărare (ce necesita sau nu permis, dar și pentru scopurile menționate mai sus.

În sensul legii amintite anterior, se înțelege prin armă orice obiect sau dispozitiv a cărui funcționare determină aruncarea unuia sau mai multor proiectile, substanțe explozive, aprinse sau luminoase, amestecuri incendiare ori împrăștierea de gaze nocive, iritante sau de neutralizare.

Mai trebuie spus că armă de foc este definită ca fiind orice armă portabilă cu țeavă care se poate arunca, este concepută să arunce sau poate fi transformată să arunce alice, gloanțe ori proiectile datorită existenței unui combustibil de propulsie.

Nu sunt incluse în această definiție a armelor de foc obiectele prevăzute în categoriile D și E din anexa la 295/2004, actualizată în 2019.

Este esențial de subliniat și faptul că, în consens cu prevederile legale,orice armă (letală sau neletală, de autoapărare sau destinată altor scopuri) poate fi folosită doar de către persoanele majore și sub nicio formă nu pot ca să fie expus vederii sau, mai grav decât atât, folosite în spații publice obișnuite, ci doar în acele locuri permise în mod specific pentru fiecare în parte, conform destinației pe care le au.

Ele se pot fi transportate în genti sau cutii speciale și poate fi utilizate doar în sectorul privat (acasă, în zone sigure special amenajate) sau în poligoane, exclusiv pentru tir de antrenament sau agrement. 

Câteva arme de autoapărare care nu au nevoie de permis: 

 • Pistol cu gaz lacrimogen Ruger PMG 37
 • Pistol neletal cu piper Glock 19
 • Pistol cu gaz lacrimogen  Diplomat TW-1000
 • Pistol WALTHER PGS
 • Pistol Airsoft Arc Hekler&Koch P30, 6mm, 23BB, 0.5J
 • Pistol Airsoft Umarex Beretta 92FS, 6mm, 26BB, 1.3J
 • Pistol Umarex CO2 Airsoft Walther T4E HDR 50, Calibru 50, 6BB, <7.5J
 • Pistol CO2 Airsoft Walther PPQ M2, Calibru 6mm, 22BB, 1J
 • Pistol Umarex CO2 Airsoft Elite Force Race Gun, Calibru 6mm, 16BB, 2J
 • Pistol Umarex Airsoft Beretta M92FS, Calibru 6mm, 12BB, 0.5J 
 1. Pistolul cu gaz lacrimogen Ruger PMG 37

Acest pistol pentru autoapărarea de la distanță are avantajul că nu necesită deținerea unui permis sau autorizații speciale.

Nu funcționează cu gloanțe, ci cu o rezervă tip spray cu piper foarte concentrat, de 2 milioane SHU și are un puternic efect lacrimogen. O astfel de rezervă speciale poate fi suficientă pentru nouă trageri a câte o secundă fiecare.

Jetul tras este atât de eficient încât dacă un atacator primește unul în față, nu va putea deschide ochii minim 30 de minute. Mucoasa nazală și zona interioară a gâtului îi vor fi extrem de iritate, nu va mai putea gândi clar, fiind confuz și cu percepția realității mult diminuată.

Interesant este că datorită numărului mare de jeturi cu piper, ea permite apărarea chiar și contra mai multor atacatori în același timp.

Este o armă de autoapărare de dimensiuni reduse, ușoară, care poate să fie utilizată fără probleme de ambele sexe.

Nu are un preț mare, este rapid, precis și anihilează agresorii extrem de eficient.

 1. Pistolul neletal cu piper Glock 19

Acest pistol pentru autoapărarea de la distanță (poate fi eficient chiar și de la 5 metri!) are și el avantajul că nu necesită deținerea unui permis sau autorizații speciale.

Funcționează cu o rezervă tip spray cu piper foarte concentrat, și în afară de un puternic efect lacrimogen mai are și un efect psihologic imbatabil. De ce? Pentru că este o replică fidelă a pistolului letal Glock 19!

Jetul tras paralizează datorită usturimii ochilor orice acțiune agresivă a unui potențial atacator pentru minim 30 de minute.

Este o armă de autoapărare solidă, foarte bine realizată, ce se poate prinde bine în mână și care poate să fie utilizată perfect atât de doamne cât și de domni.

Viteză de declanșare, precizie de tragere inclusiv pe timpul nopții, construcție robustă, preț bun. Iată cu ce se laudă această armă de autoapărare.

 1. Pistolul cu gaz lacrimogen Diplomat TW-1000

Pistolul cu gaz lacrimogen  Diplomat TW-1000 funcționează cu ajutorul unei capsule tip spray care contine o substanta lacrimogenă specială denumită Clorbenziliden Malononitril (C.S.Gas) ce are o concentrație mai mare decat a spray-urilor lacrimogene normale.

Este bine de știut că C.S. Gas este o substanță lacrimogenă folosită de Poliție. Atunci cand se apasă pe trăgaci pistolul va pulveriza CS lichid care prin pulverizare se va transforma în gaz lacrimogen.

După trecerea celor 30 de minute, la fel ca și la modelele de pistoale neletale anterioare, substanța CS nu va afecta absolut deloc starea de sănătate a agresorului, deoarece este special realizată sub atenta supraveghere a inginerilor chimisti germani pentru a se încadra în normele ISO.

Pistolul cu gaz lacrimogen Diplomat TW-1000 este fabricat de concernul german Carl Hoernecke Chemische Fabrik GmbH & Co.  

 1. Pistol WALTHER PGS 

Iată o armă de apărare deosebit de eficientă, ce se poate cumpăra la un preț mai mult decât accesibil de către persoanele interesate.

Producătorul german Umarex a creat în acest caz cel mai eficient și sigur pistol cu piper, după părerea multor utilizator.

Acest pistol – Walther PDP – PGS se definește chiar din denumire.

PDP (Personal Defence Pistol) este un membru de elită al familiei de arme de autoapărare cu piper, fiind creat de către producătorul neamț cu ideea clară de a trece la next level în materie de arme cu piper destinate autoapararii care să arate ca niște pistoale letale.

 1. Pistolul Airsoft Arc Hekler&Koch P30, 6mm, 23BB, 0.5J

Cei care vor ca să își procure o replică de pistol letal foarte bine realizată la un preț surprinzător de mic pot să se orienteze către  Airsoft Arc Hekler&Koch P30, 6 mm, 23 BB, 0.5 Jouli.

Acesta este o copie a modelului real Heckler&Koch P30 și este dotat cu o culantă metalică. Presiunea maximă dezvoltată este de 0,5J. Capacitatea magaziei include 23 proiectile și are calibrul de 6 mm.

 1. Pistol Airsoft Umarex Beretta 92FS, 6mm, 26BB, 1,3J

Vrei o replică de la Umarex pentru airsoft a pistolului Beretta 92FS cu putere de maxim 1,3 Jouli?

Având calibrul ca și anterioara de 6 mm și o capacitate a încărcătorului de 26 proiectile, această armă ce nu necesită nici ea vreun permis sau autorizație specială și poate trage pana la 200 focuri cu o singură butelie CO2 de 12g.

 1. Pistolul Umarex CO2 Airsoft Walther T4E HDR 50, Calibru 50, 6BB, <7.5J

HDR 50 este un pistol cu bile care arată limpede prin modul de fabricare că este de calitate germană: aspectuos, de 50 mm calibru și ușor de folosit

Are un încărcător rotativ care poate adăposti 6 bile de cauciuc ce sunt trase cu o forță de până la 11-15 Jouli. Aceasta putere este furnizata de capsula CO2 de 12g situat ergonomic în manerul pistolului amintit.

Poate opri orice agresor de la 8 sau chiar 10 metri, avand o precizie deosebită chiar mai departe, până pe la 20 metri.

HDR 50 este un pistol puternic care poate să fie utilizat inclusiv pentru alungarea animalelor de talie medie și mare (vulpi, mistreti etc). Dintr-o singura capsula de CO2, se pot trage trage 10-12 focuri.

 1. Pistolul CO2 Airsoft Walther PPQ M2, Calibru 6mm, 22BB, 1J

Arată grozav, are un calibru de 6 mm BB, o capacitate a încărcătorului de 22 de bile, o energie de 1 Joule. VIteza de propulsare a unui bile este foarte bună: 100 metri pe secundă. Are recul și chiar este o armă de autoapărare care merită achiziționată, chiar dacă este un pic mai scumpă decît cele prezentate anterior.

 1. Pistolul Umarex CO2 Airsoft Elite Force Race Gun, Calibru 6mm, 16BB, 2J

Pistolul pentru airsoft te transformă instant într-un erou de film polițist: este o replică fidelă a celebrului Elite Force Race Gun și are un sistem semiautomat de tragere. Pistolul pentru autoapărare menționat are aliaj din ABS la exterior și siguranță cu piedică. Are dispozitiv de ochire Dot Sign inclus.

Energia sa este de 2 Jouli, fapt care dă o traiectorie dreaptă bilei la ieșirea de pe teava. Calibrul este de 6 mm, iar capacitatea este de 16 proiectile. Funcționează tot pe bază de recipiente cu CO2 de 12 grame.

Greutatea pistolului cu tot cu incarcator este mai mare decât la alte pistoale de acest tip: 1,3 kilograme.

 1. Pistolul Umarex Airsoft Beretta M92FS, Calibru 6mm, 12BB, 0,5 J

Este o armă de autoapărare ce se poate cumpăra pe un preț excelent.

Beretta M 92 FS este un pistol popular care este folosit de forțele armate, poliție și unități speciale din întreaga lume. O știm din filmele de acțiune, nu-i așa?

Această replică are un aspect foarte apropiat de arma de fc menționată și este o variantă cu arc și manșon metalic.

Are o capacitate în magazie de 12 proiectile, dezvoltă o energie cinetică maximă de 0,5 Jouli și costă extrem de puțin.

Chiar dacă ești simplu colecționar de modele de arme de autoapărare și tot trebuie ca să o ai!

 

 

 

Ultimele articole

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Iustin Paraschiv: Produsele LaProvincia se găsesc atât în mari magazine, cât și în rețeaua proprie de magazine

Un punct de reper în industria alimentară este La Provincia, o marcă românească deținută...

Articole asemanatoare

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...