Diverse

Ce să faci înainte de a alege mobila pentru bucătărie

0

Alegerea mobilierului de bucătărie este o etapă de care depinde amenajarea întregului spațiu, iar din acest motiv întregul proces trebuie să se desfășoare ca la carte. Poți apela la sfatul specialiștilor, te poți inspira după pozele găsite în reviste sau online, însă este important să ai în vedere și preferințele proprii, astfel încât să te poți simți cât mai bine în locuința ta. Dacă ești în plin proces de amenajare a bucătăriei, iată ce ar trebui să faci înainte de alegerea mobilierului. 

Măsoară foarte bine suprafețele

Unul dintre cei mai importanți pași înainte de a cumpăra mobila de bucatarie este măsurarea spațiului disponibil. Dacă acest pas nu este realizat în mod corespunzător, la final te vei găsi în situația în care mobilierul nu se va potrivi în interiorul bucătăriei tale, lucru care poate conduce către pierderi de timp și bani.

Cu siguranță nu vei putea modifica bucătăria aleasă, dacă spațiul este măsurat greșit, deoarece uneori chiar și câțiva centimetri ajung să dicteze un aspect inestetic al spațiului. În plus vorbim și de o ineficiență a spațiului, deoarece mobila trebuie să se încadreze perfect în spațiul propus. 

Pentru a măsura corect dimensiunile este nevoie să eliberezi spațiul (nu măsura pestre suprafețe, deoarece acestea vor mai ”fura” din dimensiune) și să nu aproximezi ci chiar să notezi dimensiunile exacte măsurate. Ia în calcul plintele, dacă acestea există, deoarece acestea vor împinge mobilierul în partea inferioară cu cel puțin un centimetru. Plinta poate fi eliminată prin lucrări de amenajare, astfel încât suprafața peretelui să fie netedă și să te ajute la o măsurare corectă a spațiului. 

Ia în calcul poziționarea și deschiderea ferestrelor

Unul dintre aspectele pe care mulți beneficiari îl pierd din vedere este cel care șine de poziționarea ferestrelor. Dacă acestea se deschid în interior, așa cum se întâmplă în mod uzual, va trebui să iei în calcul o bucătărie care să îți ofere spațiu pentru deschidere. Dacă fereastra este limitată de către mobilier, atunci bucătăria va funcționa în mod ineficient, iar banii investiți se vor pierde. 

Ia în calcul culoarea camerei

Pardoseala și pereții vor avea o culoare aleasă iar pentru a fi în ton cu aceasta este nevoie ca și bucătăria să se situeze în aceeași gamă de culori. Poți opta și pentru nuanțe contrastante, însă în acest caz este indicat să consulți un specialist în amenajări interioare, astfel încât să obții efectul dorit prin asocierea culorilor.

Verifică dacă mobilierul corespunde cerințelor tale de confort

Dacă vrei o bucătărie estetică, elegantă sau, la polul opus, dacă preferi o bucătărie utilă, acestea sunt detalii pe care trebuie să le ai în vedere încă de la început. Verifică în acest caz funcționalitățile bucătăriei și încearcă să exploatezi maximul din ceea ce aceasta are de oferit. În cazul în care un anumit tip de bucătărie nu corespunde cerințelor tale simte-te liber să alegi orice altceva, deoarece vei vedea că există nenumărate modele din care vei putea alege un produs care să ți se potrivească pe deplin. 

Montează pardoseala înainte de a monta bucătăria

Pardoseala trebuie să fie montată atunci când începi să faci montajul bucătăriei, deoarece aceasta se va ridica mai apoi cu câțiva centimetri aferenți sistemului de acoperire. Dacă mobila este deja încastrată în perete va fi foarte dificil să montezi pardoseala, așa că amintește-ți că succesiunea logică impune montajul sistemului de acoperire și abia mai apoi montajul mobilierului.

Bucătăria este mai mult decât un spațiu în care pregătești masa sau îți bei cafeaua dimineața. Bucătăria poate deveni un loc magic, un colț de relaxare sau chiar un spațiu în care să petreci timp alături de invitații tăi, așa că ia în calcul aceste aspecte și alege mobilierul dorit care să scoată cel mai bine în evidență frumusețea bucătăriei tale.

Aparatul dentar – 5 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte să-ți pui unul

Articolul precedent

5 moduri de utilizare al alcoolului izopropilic in detailing auto

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse