Sanatate

Care sunt caracteristicile care fac aparatul dentar Spark atat de apreciat

0

O dantura aliniata si o muscatura corecta contribuie la mentinerea sanatatii sistemului digestiv si a sanatatii organismului, in general. Cu toate acestea, situatiile in care oamenii se bucura de o astfel de dantura in mod natural sunt putine, in numeroase cazuri existand nevoia de a se apela la tratamentele ortodontice pentru corectarea pozitiei dintilor si a maxilarelor. 

Astfel de tratamente pot fi efectuate atat copiilor, cat si adultilor, eficienta lor fiind determinata de starea in care se afla dantura, precum si de intervalul de timp in care este purtat aparatul dentar. 

Daca in trecut, aparatul dentar era cel clasic, metalic, care era considerat inestetic, de-a lungul timpului tehnologia medicala folosita in stomatologie a avansat, pentru ca in prezent sa existe mai multe tipuri de aparate dentare, de la cele de safir, la cele mobile sau invizibile, cum este si aparat dentar Spark

Prin ce se diferentiaza aparatul dentar Spark de cel clasic? 

Aparatul dentar Spark este unul dintre cele mai noi si moderne tratamente stomatologice, realizat din materiale sigure si transparente, motiv pentru care purtarea acestuia nu va fi vizibila. De aceea, elementele acestui tip de aparat dentar poarta numele de alignere. 

In plus, Spark este un aparat dentar mobil, care nu trebuie purtat permanent – dar cel putin 20 de ore pe zi – ceea ce permite o mai buna curatare a dintilor si chiar a alignerelor, ceea ce contribuie la protejarea impotriva aparitiei cariilor si altor afectiuni dentare, cum ar fi aftele – o problema cu care se confrunta multi purtatori de aparate dentare. 

Un alt aspect important de retinut cu privire la aparatul dentar Spark este faptul ca pe parcursul acestui tratament de corectare a pozitiei dintilor, vizitele la medicul dentist sunt mai rare decat in cazul aparatelor dentare clasice. Acest lucru se datoreaza modului de desfasurare a tratamentului. 

Pacientul trebuie sa poarte un set de alignere in fiecare saptamana, astfel ca la momentul inceperii tratamentului, acesta va primi un numar mai mare de alignere – 8-12 – pe care sa le schimbe conform indicatiilor primite din partea medicului ortodont care a stabilit planul de tratament. 

Este obligatoriu certificatul ISO? Cine are nevoie de el?

Articolul precedent

Top caracteristici ale camioanelor IVECO

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Sanatate