Sanatate

Ce reprezinta procedura de frenectomie si cand este necesara?

0

Cele mai mari griji ale parintilor sunt starea de spirit, dar si sanatatea copilului lor. Din acest motiv, multi dintre ei se intereseaza despre cele mai eficiente metode de crestere care sa le fie de folos in dezvoltarea armonioasa a celui mic. Astfel, in atentia lor intra si frenectomia, o interventie chirurgicala care are ca scop indepartarea sau repozitionarea frenului. 

Frenul este un tesut moale aflat in cadrul cavitatii bucale, care restrictioneaza activitatea limbii. Acesta este de doua tipuri: fren labial (cel care este aflat sub buza) si fren lingual (cel care este aflat sub limba).

Procedura de frenectomie are loc doar in cazul in care in frenul, ori cel lingual, ori cel labial, provoaca aparitia unor dificultati in ceea ce priveste miscarea limbii sau a buzelor. De asemenea, interventia este sustinuta doar cu recomandarea medicului.

Dificultati provocate de fren. Cand trebuie sa fie scos?

Frenul poate sa limiteze foarte mult din activitatea naturala a limbii sau a buzelor si poate impiedica dezvoltarea corecta a copiilor. Acesta trebuie sa fie indepartat doar in cazul in care afecteaza:

  • respiratia;
  • procesul de hranire in primele luni de viata ale copilului, dar si in cele care urmeaza;
  • deglutitia (procesul de inghitire);
  • curatarea dintilor;
  • limbajul si articularea cuvintelor;
  • dezvoltarea arcadelor de la nivelul maxilarului.

Din acest motiv, este de-a dreptul necesar ca frenul sa fie inlaturat la timp, astfel incat copilasul sa se poate dezvolta armonios, imbunatatindu-i-se semnificativ calitatea vietii, dar si a somnului. Nu este tarzie nici indepartarea frenului dupa ce copilul implineste primul sau an de viata.

Recomandari cu privire la perioada de recuperare dupa frenectomie

Dupa interventie, parintii trebuie sa se asigure ca tin cont de cateva aspecte importante pentru o recuperare adecvata. In ceea ce ii priveste pe bebelusi, nu trebuie sa fie hraniti pentru aproximativ doua ore. In cazul copiilor mari, este indicat sa nu se consume alimente sau condimente picante pentru aproximativ patru zile. 

De asemenea, conteaza foarte mult ca, dupa fiecare masa, cavitatea bucala sa fie curatata pentru prevenirea infectiilor. Din cauza lor, perioada de recuperare poate sa fie ingreunata si prelungita, asa ca cel mai bine este sa se evite un astfel de scenariu neplacut.

Frenectomia este o procedura care se aplica mai mult in randul copiilor, pentru a-i ajuta sa se dezvolte armonios si sa nu intampine dificultati de vorbire. Aceasta trebuie sa fie efectuata doar in momentul in care este recomandata de medicul dentist.

Cum să îți faci planificarea de cash flow în 3 pași simpli

Articolul precedent

De unde poți cumpăra vitrine frigorifice orizontale?

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Sanatate