Diverse

CINCI lucruri pe care să le faci pentru a fi independentă în timpul studiilor universitare

0

De cele mai multe ori, atunci când urmezi studiile universitare îți dorești să devii mai independentă și încet-încet să te distanțezi de ai tăi părinți, inclusiv pe partea financiară. Acest pas este unul absolut normal pentru orice tânără, motiv pentru care ți-am pregătit o listă cu 5 lucruri pe care le poți face pentru a ajunge la obiectivul vizat.

Iată ce poți face dacă îți dorești să fii independentă în timpul studiilor universitare:  

  1. Indiferent dacă părinții tăi locuiesc sau nu în același oraș unde studiezi, mută-te de acasă

Unul dintre cei mai mari pași pe care trebuie să-i faci este să-ți găsești un apartament și să te muți. Poți alege să închiriezi un apartament alături de prietena ta cea mai bună sau poți alege să stai singură. În acest fel vei învăța cum să îți administrezi cheltuielile și, cum s-ar spune, să te gospodărești: gătit mâncare, făcut curățenie și cumpărarea celor necesare.  

  1. Ia-ți un job

Dacă îți dorești independența, ei bine aceasta vine la pachet cu găsirea și asumarea unui job. În funcție de programul tău de studii poți alege să te angajezi în domeniu, astfel încât să câștigi cât mai multă experiență pentru viitor, sau, poți opta pentru un job mai flexibil, ce îți oferă libertatea de a avea timp și de hobby-urile tale. Spre exemplu, descoperă Rich Girls Studio și vezi ce beneficii îți poate aduce un job într-un astfel de domeniu. 

  1. Gestionează-ți banii 

Banii nu aduc fericirea, dar cu siguranță te ajută să fii independentă, dacă știi cum să-ți gestionezi. Astfel, alege să faci acest lucru săptămânal, cu ajutorul lui caiet sau a unei aplicații de gestiune, unde îți poți nota care sunt veniturile și cheltuielile tale. Astfel, la finalul fiecărei luni vei înțelege pe ce se duc banii tăi sau dacă este necesar să îți mai reduci cheltuielile.  

  1. Pune bani deoparte lunar

Pentru a fi cât mai eficient cu banii pe care îi câștigi, trebuie să știi că aproximativ 20% dintre aceștia trebuie să meargă lunar către economiile tale. În acest fel, te vei asigura că în cazul unei situații neplăcute sau neprevăzute, tu vei avea resursele necesare pentru a te întreține și nu vei fi nevoită să apelezi la ai tăi.  

  1. Finalizează-ți studiile

Chiar dacă nu vei reuși încă din primele luni să devii independentă sau reușești să faci acest lucru doar parțial, e important să nu îți uiți principalul obiectiv: finalizarea studiilor. Astfel, vei avea posibilitatea de a avea un loc de muncă mai bine plătit și, evident, vei avea posibilitatea de a avansa mult mai rapid ca ceilalți.  

Nu uita că independența nu este un lucru ce se obține cu ușurință și necesită timp investit. Mai mult, acceptă ajutorul părinților tăi până vei fi cu adevărat pe picioarele tale fără nici o urmă de dezamăgire. 

Sursa foto:  pexels.com

Sistemul cashback: cum poți primi și tu bani înapoi când faci cumpărături

Articolul precedent

Mersul pe jos face piciorul frumos! Top 3 achiziții pe care trebuie să le faci dacă ești pasionat de plimbări!

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse