Lifestyle

Mersul pe jos face piciorul frumos! Top 3 achiziții pe care trebuie să le faci dacă ești pasionat de plimbări!

0

Chiar dacă, în cele mai multe cazuri, mașina a devenit o necesitate, mulți dintre noi ne folosim de acest mijloc de transport chiar și atunci când nu este imperios necesar. Ne-am obișnuit să ne deplasăm rapid și confortabil către locurile în care trebuie să ajungem, dar am uitat cât de plăcut și benefic pentru sănătatea noastră este să ne decidem ca, din când în când, atunci când timpul ne permite să alegem mersul pe jos. Unii oameni preferă să se deplaseze pe jos, să se bucure de o vreme plăcută, de natură, de arhitectura orașului și de avantajele pe care ni le aduce o plimbare.

 Cel mai benefic mijloc de transport

Dacă deja ești, prin alegere, pieton înseamnă că știi cât de benefic este pentru sănătatea ta, iar dacă încă folosești mașina și pentru cele mai mici distanțe, atunci trebuie să iei în considerare plimbatul. Acest mod de a ne deplasa, de exemplu, către locul de muncă și înapoi acasă poate fi una care să ne încarce cu energie pentru o zi de lucru, dar și să ne ajute să ne detensionăm și să scăpăm de stres după un program stresant și obositor. De asemenea, dacă timpul nu îți permite să faci alte activități fizice, să mergi la sală, la un bazin de înot, la lecții de dansuri, atunci mersul pe jos este una din alegerile pe care le poți face pentru a-ți menține un stil de viață activ și sănătos. Ba mai mult, economia pe care o vei face renunțând la mașină și, implicit, la costurile provenite din folosirea acestora îți va permite să folosești acei bani în scopuri mai avantajoase pentru tine și familia ta. Poți începe să folosești acei bani pentru investiții, îți poți achiziționa lucruri mai utile pentru tine, familia și locuința ta sau, de ce nu, poți strânge mai repede banii pentru o vacanță mult dorită.

  1. Căști

Muzica poate fi de mare ajutor atunci când vrei să te relaxezi și să te bucuri de clipele petrecute ascultând-o. Cu ajutorul unor căști de telefon mobil de la Altex.ro te poți bucura la maxim de experiența mersului pe jos. După câteva deplasări până la locul de muncă și înapoi urmând traseele care ți se par cele mai demne de admirat și ascultând muzica preferată, nu te vei mai întoarce la utilizarea mașinii decât atunci când situația o impune.

  1. Umbrelă

Uneori vremea s-ar putea dovedi potrivnică mersului pe jos, dar dacă intemperiile nu sunt de o intensitate mare, o îmbrăcăminte corespunzătoare și o umbrelă sunt mai mult decât suficiente pentru a te putea bucura în continuare de plimbările tale fără a fi afectat de ploaie. Până la urmă și mersul prin ploaie, într-o seară liniștită de toamnă are un farmec aparte. 

`3.  Încălțăminte confortabilă

Trebuie să te asiguri, mai ales dacă vei avea de străbătut distanțe un pic mai mari, că vei folosi o încălțăminte care să nu te jeneze. Aceasta nu trebuie să fie neapărat sport, ci trebuie să alegi cu grijă tipul pantofului pentru a fi sigur că poți merge liniștit pe jos. 

Prin urmare, ar trebui să ne amintim cât de plăcută și benefică poate fi o plimbare pentru noi și să încercăm, atunci când timpul ne permite, să ne deplasăm pe jos.

Sursă foto: pexels.com

CINCI lucruri pe care să le faci pentru a fi independentă în timpul studiilor universitare

Articolul precedent

Cum amenajezi sala de sport a școlii? Sfaturi utile

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Lifestyle