AcasăDiverseCum ne influențează tăblia patului viața?

Cum ne influențează tăblia patului viața?

Publicat pe

Articole

Tu stii sa alegi in mod corect un hidrofor pentru gospodaria ta?

Unul dintre cele mai importante elemente necesare vietii este apa. Fara apa, omul nu ar putea sa supravietuiasca, iar gradina nu ar mai avea cum sa fie plina de flori sau de legume si fructe. In zonele in care apa potabila nu este accesibila...

Tot mai mulți români visează la a-și amplasa în dormitoare paturi tapițate moderne, frumoase estetic, dar și cu spații generoase de depozitare, care să îi scape de aglomerația din dormitor.

Acum au această posibilitate, chiar este vorba de un pat cu tăblie capabil să confere stil amenajării camerei de dormit, precum cele ce se pot comanda de la Vima Sleep. 

Știai că tăblia (capul) patului spune multe despre cei care dorm acolo? 

A avea o tăblie de pat în armonie cu principiile Feng Shui reprezintă un element esențial pentru a putea avea o energie puternică de susținere și protecție în dormitor. Ea va permite să ai o calitate mai bună a somnului, pe lângă faptul că vă oferă un sentiment bun de protecție, de siguranță pe timpul perioadei de odihnă.

În același mod în care o tăblie inspirat aleasă îți aduce multe beneficii, faptul că nu ai un deloc un pat tapițat sau un pat cu o tăblie greșit aleasă poare conduce la diverse probleme în viață.

O tăblie în contradicție cu regulile Feng Shui nu îți va oferi energia și susținerea de care ai nevoie. Pentru a evalua impactul acestui lucru (doar în aparență minor), nu uita că o treime din viață ți-o petreci în pat! 

Ia un moment de respiro și răspunde la următoarele întrebări în mod sincer: 

Cum te simți în dormitor: protejat sau vulnerabil?

Cum este, în general, starea ta emoțională? Te simți stabil sau, din contră, instabil și pierdut în propria ta viață?

Suferi constant de evenimente ce se petrec “pe la spatele tău”?

Acum mergi mai departe cu analiza și gândește-te un pic: 

Cum arată tăblia patului tău? (Dacă ai una!)

Din ce material este făcută aceasta?

Unde este poziționat patul în dormitorul tău?

În Feng Shui se pune că capul patului simbolizează protecția. Dă vieții persoanei securitate și stabilitate. Prin urmare, un pat fără tăblie lasă persoana care doarme acolo neprotejată în timpul perioadei de somn, interval de timp în care sunt mai fragili din punct de vedere energetic.

Patul trebuie să aibă o tăblie tocmai pentru a ne proteja corpul de excesul de energie și pentru a ne menține în siguranță în această perioadă de odihnă. Potrivit specialiștilor Feng Shui, paturile fără tăblie ne lasă vulnerabili, cu probleme de somn ce se pot croniciza treptat, conduc la un sentiment constant de nesiguranță și fragilitate în viață. 

Este foarte important și ca tăblia să fie fixată pe pat (nu doar atașată de perete, așa cum se obișnuiește cu anumite tăblii la modă) și, de asemenea, să fie sprijinită de un perete solid pentru a asigura o protecție mai mare și stabilitate în viața celor care dorm în respectivul pat. 

Tăblia de pat ideală respectă principiile Feng Shui

A avea o tăblie bună pentru Feng Shui este după cum se vede importantă pentru buna calitate a somnului. Studiile științifice au ajuns deja și ele la concluzia că o calitate slabă a somnului poate fi dăunătoare sănătății mintale, emoționale și fizice. 

În mod ideal, paturile ar trebui să aibă tăblii solide din material dens, să fie închise (fără găuri, decupaje), din lemn masiv simplu sau, preferabil, tapițate. Acest lucru va aduce securitate și stabilitate în viață.

Tăblia de lemn capitonată are o căldură naturală și oferă un suport ferm și sigur, mai ales atunci când este realizată în combinație cu un material lemnos de calitate. 

Tăbliile capitonate sunt foarte confortabile și plăcute la atingere. Ele pot adăuga un aer romantic, de senzualitate, camerei tale.

Tăblia trebuie să fie (cel puțin) proporțională cu patul: o tăblie foarte joasă arată nefiresc și nu te va proteja suficient în timp ce dormi. A avea o tăblie impunătoare este întotdeauna o opțiune bună. Cu cât ierarhia este mai înaltă, cu atât este mai mare nevoia de protecție, nu? E primul lucru pe care îl vezi la dormitoarele regale din filmele istorice. 

Tăblia este bine ca să aibă contururi netede, rotunjite: fără margini ascuțite sau colțuri îndreptate spre cei ce dorm în respectivul pat.

Vrei și tu un pat tapițat confortabil? Îl poți comanda online de pe vimasleep.ro la un preț foarte accesibil! 

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...