Diverse

Cum ne influențează tăblia patului viața?

0

Tot mai mulți români visează la a-și amplasa în dormitoare paturi tapițate moderne, frumoase estetic, dar și cu spații generoase de depozitare, care să îi scape de aglomerația din dormitor.

Acum au această posibilitate, chiar este vorba de un pat cu tăblie capabil să confere stil amenajării camerei de dormit, precum cele ce se pot comanda de la Vima Sleep. 

Știai că tăblia (capul) patului spune multe despre cei care dorm acolo? 

A avea o tăblie de pat în armonie cu principiile Feng Shui reprezintă un element esențial pentru a putea avea o energie puternică de susținere și protecție în dormitor. Ea va permite să ai o calitate mai bună a somnului, pe lângă faptul că vă oferă un sentiment bun de protecție, de siguranță pe timpul perioadei de odihnă.

În același mod în care o tăblie inspirat aleasă îți aduce multe beneficii, faptul că nu ai un deloc un pat tapițat sau un pat cu o tăblie greșit aleasă poare conduce la diverse probleme în viață.

O tăblie în contradicție cu regulile Feng Shui nu îți va oferi energia și susținerea de care ai nevoie. Pentru a evalua impactul acestui lucru (doar în aparență minor), nu uita că o treime din viață ți-o petreci în pat! 

Ia un moment de respiro și răspunde la următoarele întrebări în mod sincer: 

Cum te simți în dormitor: protejat sau vulnerabil?

Cum este, în general, starea ta emoțională? Te simți stabil sau, din contră, instabil și pierdut în propria ta viață?

Suferi constant de evenimente ce se petrec “pe la spatele tău”?

Acum mergi mai departe cu analiza și gândește-te un pic: 

Cum arată tăblia patului tău? (Dacă ai una!)

Din ce material este făcută aceasta?

Unde este poziționat patul în dormitorul tău?

În Feng Shui se pune că capul patului simbolizează protecția. Dă vieții persoanei securitate și stabilitate. Prin urmare, un pat fără tăblie lasă persoana care doarme acolo neprotejată în timpul perioadei de somn, interval de timp în care sunt mai fragili din punct de vedere energetic.

Patul trebuie să aibă o tăblie tocmai pentru a ne proteja corpul de excesul de energie și pentru a ne menține în siguranță în această perioadă de odihnă. Potrivit specialiștilor Feng Shui, paturile fără tăblie ne lasă vulnerabili, cu probleme de somn ce se pot croniciza treptat, conduc la un sentiment constant de nesiguranță și fragilitate în viață. 

Este foarte important și ca tăblia să fie fixată pe pat (nu doar atașată de perete, așa cum se obișnuiește cu anumite tăblii la modă) și, de asemenea, să fie sprijinită de un perete solid pentru a asigura o protecție mai mare și stabilitate în viața celor care dorm în respectivul pat. 

Tăblia de pat ideală respectă principiile Feng Shui

A avea o tăblie bună pentru Feng Shui este după cum se vede importantă pentru buna calitate a somnului. Studiile științifice au ajuns deja și ele la concluzia că o calitate slabă a somnului poate fi dăunătoare sănătății mintale, emoționale și fizice. 

În mod ideal, paturile ar trebui să aibă tăblii solide din material dens, să fie închise (fără găuri, decupaje), din lemn masiv simplu sau, preferabil, tapițate. Acest lucru va aduce securitate și stabilitate în viață.

Tăblia de lemn capitonată are o căldură naturală și oferă un suport ferm și sigur, mai ales atunci când este realizată în combinație cu un material lemnos de calitate. 

Tăbliile capitonate sunt foarte confortabile și plăcute la atingere. Ele pot adăuga un aer romantic, de senzualitate, camerei tale.

Tăblia trebuie să fie (cel puțin) proporțională cu patul: o tăblie foarte joasă arată nefiresc și nu te va proteja suficient în timp ce dormi. A avea o tăblie impunătoare este întotdeauna o opțiune bună. Cu cât ierarhia este mai înaltă, cu atât este mai mare nevoia de protecție, nu? E primul lucru pe care îl vezi la dormitoarele regale din filmele istorice. 

Tăblia este bine ca să aibă contururi netede, rotunjite: fără margini ascuțite sau colțuri îndreptate spre cei ce dorm în respectivul pat.

Vrei și tu un pat tapițat confortabil? Îl poți comanda online de pe vimasleep.ro la un preț foarte accesibil! 

Profil de antreprenor: 10 sfaturi pentru organizarea eficientă a unei zile de lucru

Articolul precedent

5 cărți pentru copii pe care le poți comanda de la LIBREX cu transport gratuit

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse