Diverse

Cum sa alegi cele mai potrivite credite de nevoi personale? Aici ai raspunsul!

0

Atunci cand se confrunta cu probleme de ordin financiar, este important ca oamenii sa stie cum sa aleaga cele mai potrivite credite de nevoi personale. Este vorba despre produse pe care institutiile financiar-nebancare (IFN-uri) le pun la dispozitia publicului larg si care pot fi folosite pentru o gama larga de cheltuieli. Inainte de a lua o decizie, romanii trebuie sa stie, insa care sunt principalele elemente pe care trebuie sa le ia in considerare, astfel incat sa nu se impovareze peste masura.

Care sunt dobanzile aferente imprumuturilor rapide?

Unul dintre primele lucruri pe care romanii trebuie sa le studieze in privinta creditelor rapide este referitor la dobanzile practicate de IFN-uri. Cu atat de multe produse la dispozitie, consumatorii trebuie sa faca un top al celor mai avantajoase credite spre care se pot orienta, pentru a vedea care este cea mai buna optiune pentru ei. De preferat este ca imprumuturile sa aiba dobanzi cat mai mici, pentru ca la final, costurile totale sa nu fie foarte ridicate.

Credite de nevoi personale in functie de perioada de rambursare

Pe lista detaliilor carora consumatorii trebuie neaparat sa le acorde o atentie deosebita se numara si perioada de rambursare. In general, aceasta variaza de la cateva zile si pana la cateva saptamani. Asta inseamna ca romanii nu se vor impovara pentru o perioada lunga, insa nu trebuie sa uite ca dobanzile sunt mai mari decat cele practicate de banci. Mai mult, daca au posibilitatea, consumatorii pot returna imprumuturile si inainte de termen: astfel vor reusi sa diminueze considerabil din costurile totale ale creditelor de nevoi personale.

Conditii de eligibilitate

Un mare avantaj al creditelor rapide este acela ca oamenii nu trebuie sa indeplineasca multe conditii de eligibilitate. Este suficient sa se incadereze in grupa de varsta impusa de IFN-uri, sa aiba venituri lunare stabile (pensie, salariu sau PFA) si sa dispuna de un cont bancar, dar si de un card. Bineinteles, criteriile pot varia, insa acestea sunt aplicate universal de catre toate institutiile financiar-nebancare.

Credite rapide – cum pot fi folosite?

Daca pentru multe dintre creditele pe care le acorda, bancile solicita consumatorilor o justificare despre cum urmeaza sa foloseasca banii, IFN-urile nu au o astfel de regula. Romanii pot utiliza sumele imprumutate asa cum considera de cuviinta. Recomandat este, totusi sa nu foloseasca creditele pentru achitarea unui avans de casa ori de masina, intrucat nu vor face decat sa se indatoreze si mai mult. Achitarea facturilor, procurarea medicamentelor si achitarea spitalizarii – acestea sunt doar cateva dintre motivele extrem de bine intemeiate pentru care este bin ca romanii sa foloseasca imprumuturile rapide.

Punand in balanta doar cateva lucruri importante, oricine poate accesa corect creditele rapide cu ajutorul carora sa isi rezolve problemele financiare. Ideal este ca romanii sa fie chibzuiti, sa nu se indatoreze mai mult decat considera ca pot returna si sa foloseasca intelept banii de la IFN-uri.

 

De ce să soliciți proiecte de case din CLT

Articolul precedent

Plaje Romania

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse