Travel

Cum sa faci din calatoria ta in Creta un succes?

0

Pamant al multor civilizatii stravechi unde peisajele salbatice se imbina cu ape limpezi, Creta este plina de bogatii. A veni pe aceasta insula inseamna a porni sa cuceresti povesti si legende, ca un arheolog care sapa pamantul pentru a descoperi comori ascunse. Iubitorii de pietre vechi vor gasi in Creta un adevarat loc de joaca si vor putea calatori de-a lungul secolelor datorita in special civilizatiilor venetiene si minoice din care au ramas multe cladiri si vestigii. 

Creta este, de asemenea, strans legata de mitologie. Stiai ca este locul de nastere al Dumnezeului zeilor? Potrivit legendei, Rhea si-a ascuns nou-nascutul Zeus intr-o pestera de pe Muntele Ida pentru a-l proteja de apetitul sotului ei, Cronos. Prin urmare, Insula Zeilor este numita pe buna dreptate. Practic, aici este locul in care vei vrea neaparat sa ajungi sa sa iti cumperi un charter Creta.  

De ce Creta?

In Creta, suntem departe de marile orase moderne si pline. Se face loc autenticitatii! Orase la scara umana in care domneste o atmosfera mediteraneana. Sate pitoresti care fac tot farmecul insulei. Mici porturi de pescuit unde timpul pare sa se opreasca. O liniste care iti va placea imediat. Dar Creta se remarca si prin diversitatea peisajelor sale. Campii imense, zone muntoase unde muntii inzapeziti inca iti fac cu ochiul primavara, chei, canioane, plaje cu nisip si pietris, monotonia nu exista. E simplu, o singura zi este sinonima cu mai multe descoperiri si nu vei astepta decat o zi: iti doresti sa fii acolo si a doua zi pentru si mai multe surprize.

Alege momentul potrivit pentru a merge in Creta

Lunile preferate pentru multi turisti sunt, fara indoiala, primavara si toamna:

  • Temperatura este placuta, ceea ce face posibila bucuria de activitati in aer liber,
  • Culorile sunt mai contrastate, este ideala pentru fotografie,
  • Marea ramane placuta pentru inot, iar plajele sunt mai putin aglomerate.

De ce sa mergi in Creta?

Este o intrebare vasta si fiecare poate avea motivele lui, insa iata cateva argumente pentreu a te hotari sa alegi un charter Creta:

  • Pentru ca aici te simti liber, departe de norme si constrangeri multiple.
  • Puterea de cumparare este inca interesanta pentru un roman.
  • Peisajele variaza intre mare si munte. Poti face o drumetie pe un varf sau intr-un defileu dimineata si sa te bucuri de plaja dupa aceea.
  • Vremea buna este garantata din aprilie pana la sfarsitul lunii octombrie.
  • Omniprezenta vestigiilor iti aminteste constant ca aceasta insula a fost intotdeauna ocupata de societati antice ale caror mostenitori suntem noi.

Organizati-va vizitele si activitatile

Calatorind este bine, dar este si mai bine sa iti planifici itinerarul in avans si sa stii ce sa vezi si ce sa faci pe drum. Pentru a te ghida in alegerea si dezvoltarea calatoriei tale, o agentie de tursim iti poate rezuma elementele esentiale si cele mai bune experiente oferite de Creta. Indiferent daca vei face singur calatoria sau impreuna cu familia, o agentie de turism te va ghida pentru a alege varianta care iti va conveni cel mai bine.

Importanta ISO 9001 pentru managementul calitatii

Articolul precedent

Gradinita Bucuresti pentru cunoastere, energie si abilitati

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Travel