Stiri

Gradinita Bucuresti pentru cunoastere, energie si abilitati

0

Daca tu, ca parinte, doresti sa sustii nevoile speciale ale copilului tau supradotat, ar trebui sa inscrii copilul la gradinita Bucuresti IQ-Est. Este important ca acestor copii sa li se dea sarcini care ii provoaca si nu doar sa repete ceea ce stiu deja.

Copiii foarte supradotati sunt adesea epuizanti, isi provoaca setea ireprimabila de cunoastere, energia si abilitatile lor de gandire critica. De multe ori peste posibilitatile parintilor.

Daca ti-ai organizat viata de familie in asa fel incat copilul tau sa nu fie ingrijit de altcineva, alaturarea unui grup de joaca sau gradinita este un pas mare care va aduce schimbari.

Pentru copiii de varsta gradinitei, jocul si invatarea sunt strans legate, ei invata in timp ce se joaca. Scopul acestei invatari ludice este de a promova independenta in diverse domenii, care ulterior ar trebui sa faciliteze trecerea copilului la scoala.

De multe ori cei mari nu recunosc talentul special al copilului

In multe cazuri, parintii si educatorii nu recunosc talentul special al copilului – acesta din urma adesea din cauza faptului ca nu au reusit sa dobandeasca cunostinte despre supradotarea in formare si educatie ulterioara si, prin urmare, nu acorda atentie semnelor lor sau – daca le percep – nu stiu ce consecinte sa traga din observatie.

Copiii supradotati trebuie sa participe la programul normal de gradinita in fiecare zi. Unii sunt nemultumiti pentru ca simt nevoia de a-si exprima talentul deosebit (muzical, artistic, sportiv) dar nu reusesc sa o faca din lipsa de ocazie.

Altii se plictisesc pentru ca sunt mai departe in dezvoltarea lor cognitiva decat colegii lor si nu-i mai experimenteaza ca parteneri adecvati (joc, conversatie) in multe activitati.

Acest lucru este inca relativ neproblematic atata timp cat ei sunt „cei mici” din grup si pot reveni la „cei mari” in astfel de situatii. Dar odata ce acestia au fost inscrisi la gradinita Bucuresti IQ-Esti, atunci educatorii sunt inca acolo ca parteneri „atragatori” de joaca si conversatie.

Stiu sa citeasca, sa scrie si sa faca calcule

Copiii de cinci ani supradotati acum stiu si pot face tot ceea ce educatorii au de predat peste media si ar prefera sa mearga acum la scoala. Ei ar dori sa invete sa citeasca, sa scrie si sa faca aritmetica – iar daca acest lucru nu este posibil in gradinita, ei vor invata singuri aceste tehnici.

Un procent surprinzator de mare dintre acesti copii stiu sa citeasca, sa scrie si sa faca calcule atunci cand incep scoala – si in majoritatea cazurilor, conform unui studiu prezentat de Aiga Stapf (2003), profesionistii nici macar nu au observat acest lucru.

Copiii foarte supradotati care sunt in mod constant subprovocati si plictisiti in gradinita obisnuita, traditionala, dezvolta cu usurinta probleme de comportament: baietii tind sa devina agresivi si perturbatori, fetele tind sa se retraga, sa se adapteze si/sau sa dezvolte simptome psihosomatice.

Acasa, ei incearca adesea sa refuze sa mearga la gradinita – mai ales cand un adult este acasa si este disponibil sa se joace sau sa discute. Datorita acestor reactii ale parintilor, educatorilor si a altor copii, nu este de mirare ca unii copii supradotati isi vad critic talentele speciale, le ascund de ceilalti si se adapteaza. Atunci exista un mare pericol ca talentele lor sa devina normale.

Cum sa faci din calatoria ta in Creta un succes?

Articolul precedent

17 motive bune pentru a bea ceai verde

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Stiri